»

A1 bo z novim letom podražil stare pakete

Slo-Tech - S 1. januarjem 2022 bo A1 podražil večino starih paketov, ki se bodo podražili za en evro (mobilni) ali za tri evre (fiksni). To pomeni, da bodo fiksni paketi Kombo L, Kombo M in Kombo S odslej stali 38, 50 ali 60 evrov na mesec. Najnovejšim paketom MIO, ki so jih uvedli septembra, se cene ne bodo spremenile (miniMIO 10 stane 12 evrov, midiMIO 100 17 evrov in maxMIO 500 23 evrov).

S spremembo želi A1 očitno vzpodbuditi uporabne k zamenjavi starejših paketov za nove. Kdor pa ne želi niti ostati na starem paketu niti ga zamenjati za novega, lahko brez odpovednega roka, plačila stroškov prekinitve ali pogodbene kazni odpove naročniško razmerje. Je pa treba v tem primeru odplačati prejete ugodnosti. Na lizing kupljene telefone lahko bodisi obdržimo in plačamo preostali del vrednosti bodisi jih vrnemo in dobimo za uporabnino zmanjšano kupnino.

53 komentarjev

A1 draži mobilne pakete

Slo-Tech - Ko je začetku leta Telekom podražil mobilno telefonijo, čemur je Telemach sledil z mesečnim zamikom, je Simobil (A1) zatrjeval, da se njihovi mobilni paketi še ne bodo podražili (so se pa podražile druge storitve). To je veljalo tri mesece, saj se 3. aprila obetajo podražitve vseh mobilnih paketov A1. Večina paketov bo dražja za en evro, Orto Tripster+ za dva evra, prav toliko bo dražji tudi zakup dodatnega gigabajta prenosa podatkov (pet evrov namesto treh).

V A1 pojasnjujejo, da je razlog odprava plačljivega gostovanja. Odkar v EU veljajo enotne cene mobilnih storitev ne glede na državo, v kateri se uporabnik nahaja, se je količina prenesenih podatkov v gostovanju povečala za šestkrat, so dejali v A1. Ker se bo trend očitno nadaljeval,...

84 komentarjev

Telekom in A1 dražita pakete

Slo-Tech - Novo leto prinaša podražitve na področju telekomunikacij, saj bosta oba največja operaterja podražila nekatere svoje storitve. Medtem ko bodo pri A1 dražji paketi, ki vključujejo televizijske programe in dostop do interneta, bo Telekom Slovenije dražil tudi mobilne storitve. Oba podražitve utemeljujeta s spremenjeno situacijo na trgu, zlasti z dvigom naročnin za komercialne televizijske postaje. Spomnimo, da sta najprej Pro Plus, kasneje pa še Planet TV dosegla, da jima operaterji plačujejo nadomestilo za prenos njunih programov, ki pa so vključeni v osnovne sheme in se jim naročniki ne morejo odpovedati.

Telekom Slovenije (nov cenik mobilnih paketov, dosedanji cenik) bo osnovne...

195 komentarjev

Telekom Slovenije draži mobilne naročniške pakete

Telekom Slovenije - V četrtek, torej z decembrom, bo Telekom Slovenije podražil naročnino za veliko večino svojih mobilnih naročniških paketov. Če se vam zdi novica znana, se ne motite, saj so tudi lani 1. decembra podražili večino mobilnih paketov za enak znesek. Paketi se bodo namreč podražili za 0,95-1,00 evra (končna cena z DDV), le paketi Drugo številka, Enotni paket in Telemetrija bodo obdržali svojo ceno. Evro se ne sliši veliko, a pri cenejših paketih to pomeni tudi 10-odstotno podražitev, za večino pa 3-5 odstotkov več. To je precej več od inflacije na letni ravni, ki je oktobra znašala 0,6 odstotka....

207 komentarjev

Telekom Slovenije draži stare pakete

Slo-Tech - Telekom Slovenije je sporočil, da bo jeseni podražil praktično vse starejše pakete dostopa do interneta in spremenil cene nekaterih drugih storitev. Od 1. septembra 2016 se bo za 1,50 evra dvignila cena starejših fiksnih in konvergenčnih širokopasovnih paketov. Gre za pakete, ki jih ni mogoče več kupiti, vseeno pa je na njih še vedno veliko naročnikov. To so paketi Fiksni Solo, Fiksni Duo, Fiksni Trio, stari Modri, družinski A, B in C.

Poleg tega se bo za 0,95 evra podražilo naročniško razmerje Druga številka. Cene klicev iz Telekomovega fiksnega omrežja so odslej poenotene, in sicer znašajo 4,98 centa na minuto (z DDV) ne glede na to, kam kličemo, razen brezplačnih znotraj Telekomovega VoIP-a.

Kot je običaj, lahko naročniki prizadetih paketov brez odpovednega roka in...

67 komentarjev

SiOL bo podražil telekomunikacijske pakete

Telekom Slovenije - SiOL bo s 1. septembrom 2010 podražil pakete za dostop do interneta in druge komunikacijske storitve (TV, telefonija). Po njihovih besedah so razlog za podražitve "nevzdržne razmere na domačem trgu elektronskih komunikacij in glede na stroške nerazumljivo nizko postavljene cene storitev konkurenčnih operaterjev, ki jim zaradi ohranjanja konkurenčnosti morajo prilagajati svoje", kar pod vprašaj postavlja "rentabilnost in stabilnost poslovanja" ter ogroža "nadaljnji razvoj celotne panoge". Podražitve moremo razporediti v tri skupine.

Prvič, vsi paketi, ki vključujejo storitev SiOL TV, se bodo podražili za 3,00 EUR. Izjema je paket SiOL brez interneta za obstoječe naročnike, ki bo do konca...

92 komentarjev