»

Iskanje z Googlom - tokrat lokalno

The Register - Google je pred kratkim še razširil svojo ponudbo. Tokrat je to storil s programčkom, ki omogoča iskanje po lokalnih trdih diskih.

To 400 kb težko čudo zna iskati po pošti v Outlooku in Outlook Expressu, prepoznava tudi formate Microsoft Offica in loge AOLa, ne brani se pa niti tekstovnih in HTML datotek. Iskanje opravi tako, da na lokalnem računalniku postavi http strežnik, na katerem je uporabniški vmesnik ki zelo spominja na navaden Google, ki pa ima še en dodaten zavihek.

Prednosti tega iskalnika so, da, podobno ko spletni iskalnik, naredi indeks datotek na disku, s čimer se poveča hitrost iskanja podatkov shranjenih na trdem disku. Prav tako pa si tudi zapomni zgodovino zadnjih iskanj, kar se včasih izkaže za precej uporabno zadevo. Seveda pa zna iskati tudi po spletu. Google trdi, da programček dela samo z Internet Explorerjem, v resnici pa dela brez problema tudi na ostalih brskalnikih.

Če vas zanima, kaj se vse nahaja na vašem disku, poženite vaš brskalnik na

54 komentarjev

Procesorji prihajajo, cene padajo

News.com - Že v tej četrtini leta bo Intel izdal 2.8GHz Pentium4 , kasneje -v četrti četrtini (za čas počitnic in nakupovalne mrzlice) - pa še 3GHz model. S tem, ko bodo prišli na trg novi modeli, bodo starim vztrajno padale cene. 2.53GHz P4 naj bi se cena znižala za kar 63%. Tega sicer ne verjamem, toda če tako pravijo analitiki, bo moralo že držati. [:D] Prav tako bodo cene še padle tudi nižje frekvenčnim procesorjem, toda za malce manj. Datum spremembe cen pa so prestavili s 27. oktobra na 1. september. Mi pa vsi veseli, kajne?

Končno pa prihaja tudi moj omiljeni procesor, ki ga že komaj čakam - Celeron z Northwood jedrom. Najnovejši 1800MHz model je še vedno izdelan v 0,18mikronskem Willametteu, kar onemogoča dobro navijanje. Novi Northwoodi pa prinašajo vse dobre strani P4 procesorjev, s tem seveda tudi 0,13 mikronov (OC rules!). Za več informacij kliknite sem.

1 komentar

Burner Wars: Imperij Vrača Tožbo

The inquirer - Hewlett Packard je že na tapeti, imena še 30 podjetij, proizvajalcev in uvoznikov "orodij za množično kršenje avtorskega prava", torej CDRW pečk, pa se lahko zdaj zdaj znajde na sodiščih. Nemško podjetje Gema, tožnik, namerava od vsakega (tudi v preteklosti) prodanega pekača kot kazen / prispevek za avtorske pravice / Havaje zahtevati celih 10 evrov. Klikot!

Ja, komaj čakam, da mi iz moje omiljene štacune pošljejo račun za dodatnih 10 evrov, plus DDV, seveda :-)

3 komentarji

SuSE osmico v izložbo postavi

SuSE - SuSE, stvarci tudi moje omiljene Linux distribucije, so obelodanili podrobnosti novega paketka paketkov, SuSE Linux 8. Po šestih mesecih špekulacij je tudi končno znana (ne?)pomembna podrobnost, da bo vključeno namizje KDE tretje generacije. Jedro ima biti verzije 2.4.18.

Podrobnosti so oz. bodo tukaj -- če pa se vam ne da čakati, da vrli prevajalci prevedejo nemško besedilo v večini ljubšega (beri: razumljivejšega), pa Klicken sie hier!

4 komentarji

Nov PowerStrip

3D Files - In sicer PowerStrip 3.0 Beta3 Build 113, downloadate pa si ga lahko tukaj, velik je pa samo 432 KB. Za tiste, ki še ne veste, kaj PowerStrip je - je programček za nastavljanje vseh mogočih in nemogočih lastnosti grafičnih kartic.

2 komentarja