»

Abort 2k2

Cyberpipe -

Zopet se kani odviti računalniški tabor Abort 2k2 -- tokrat že šesti zapored. Dogajal se bo ta vikend, torej 6. in 7. decembra, v prostorih KiberPipe na Kersnikovi 6 v Ljubljani.

Letošnji računalniški tabor Abort 2k2 je usmerjen v področje multimedije (2D/3D, glasba, html, wap) v Linuxu ter je razdeljen v dva dela. V prvem bodo predavatelji predstavili orodja in jih v namestitveni delavnici tudi pomagali namestiti udeležencem tabora, v drugem, tekmovalnem delu, pa bodo obiskovalci pokazali svojo spretnost in pridobljeno znanje pretopili v praktičen izdelek.

4 komentarji

Seks ni več zanimiv

Vnunet - Če bi se pustili voditi statistiki, potem bi lahko razglasili vsesplošen problem naravnega prirastka. Spletnoiskalni trendi že dalj časa kažejo na padanje ključne besede "sex": leta 97 jo je vpisal vsak šesti obiskovalec, 2001 pa le vsak dvanajsti obiskovalec spletnega portala Excite -- pa še te poizvedbe so bile (naj bi bile) bolj "izobraževalne" narave. Klik!

4 komentarji

Abort 2001

Cyberpipe - Če danes nimate kaj početi, potem lahko obiščete Abort2001. Začne se ob 10:00 zjutraj in traja pozno v noč. Lahko prinesete celo mašino sabo, saj je se bo veliko dogajalo, internet link je pa tudi ok. Torej vabljeni v Kiberpipo!

0 komentarjev

Abort 2001

Cyberpipe - Že od daljnih začetkov (leta 97) je Abort ena redkih alter računalniških prireditev v naši vasi. Abort2000 je bil precej megalomanski (3 dni na v eni od hal Gospodarskega razstavišča), letos pa se bo prireditev zaradi organizacijskih težav odvila kar v Kiberpipi in sicer naslednjo soboto (15. decembra). Žural se bo cel dan in celo noč, zvrstila se bodo običajna tekmovanja (2d, 3d, glasba, animacije), link bo, nekaj tehničnih predavanj tudi, pa še pregled demo scene preteklih let. Navada je, da ljudje pridejo s svojimi mlinčki, le nabijanje iger ni zaželjeno. Na koncu bomo Abort simbolično tudi ubili. Nekaj več podatkov se najde tu.

4 komentarji

Hynix še vedno na infuziji

100si - Hynix, ki je nastal iz podjetij Hyundai Semi in LG Semi, je najbrž eden izmed največjih izgubarjev, saj je v tej četrtini pridelal kar za 1.24 milijarde dolarjev izgube. Gotovo ni treba poudarjati, da Hynix trenutno živi samo od posojil.
Medtem, ko se Hynix in nekatera druga podjetja, ki izdelujejo pomnilnik za PC-je ubadajo s katastrofalno nizkimi cenami, pa Apple še vedno mastno služi s prodajo pomnilnika za svoje mlinčke. Če prav pomislim, je kar lepo, da imam PC in ne Appla ;).

0 komentarjev

Demo scena

Jaz - Ne vem, koliko in kdo od vas pozna Demo sceno, toda če je ne, res veliko zamujate. Gre za tradicionalna tekmovanja/shode mladih glasbenikov, programerjev in oblikovalcev, ki se vrstijo še iz časov prvih hišnih mlinčkov. Cilj je narediti čimbolj optimizirano vizualno/zvočno izkušnjo in jo spraviti v čim manjšo datoteko. Nekatera dela so res vrhunec programerske in umetniške nadarjenosti, o sposobnosti mladih programerjev pa priča tudi dejstvo, da je marsikateri potem končal v kakem velikem igričarskem/oblikovalskem podjetju (MadOnion, Final Reality...). No, več o Demo sceni lahko izveste na strani http://www.scene.org/, kjer boste našli tudi pravo zakladnico introtov in demotov vseh velikosti (4kb, 64kb in veliki demoti). Za vas pa sem na naš strežnik uploadal meni enega izmed najboljših introtov, 64KB veliki Exceedov Heaven. Ko boste videli, kaj vse se da stlačiti v tako majhno datoteko, se boste zamislili nad silnimi megabajti današnjih igric in OSjev....

7 komentarjev