»

Nov članek: Posodobitev BIOS-a od a do ž

Slo-Tech - Proizvajalci računalniških komponent, v želji za čim večjimi prihodki iz prodaje, na trg redno pošiljajo nedokončane izdelke. Povedano velja tudi za proizvajalce matičnih plošč, na katerih uporabniki in proizvajalci šele za tem, ko se plošče že prodajajo, odkrijejo neljube žužke v strojno-programski opremi (BIOS). Bolj nemarnim proizvajalcem je vseeno za podporo uporabnikov (tako pokaže izračun), plošče priznanih znamk, običajno tudi višjega cenovnega razreda, pa so deležne večkratnih posodobitev BIOS-a.

Torej, na spletu je na voljo nova različica BIOS-a. Posodobiti ali ne? Dela že sedaj vse tako kot mora? Želim izkoristiti nove možnosti-nastavitve, ki jih obljubljajo? Preberite si nov članek, v katerem boste izvedeli vse o posodabljanju BIOS-a, avtorja Friderika Backa.

25 komentarjev

Nov članek!

Slo-Tech - Totimato se je ob pogledu na svoje umazano drap računalniške priveske globoko zamislil in dobil napad barvanja in olepševanja njegovega namizja. Ker pa se mu ob igranju iger potijo roke, miško prebarva tako, da se na njej ne bo nikoli več videlo prstnih odtisov. Prav tako si tudi modro osvetli del tipkovnice, tako da je nanj ponosen celo modro modri alien-w.

Branje obvezno!

6 komentarjev

Dva nova članka

Slo-Tech - Danes smo, da boste imeli ja kaj brati, objavili dva nova članka. Prvi, "malo" manj resni, je Zigggov ter Brad3kov neuspeli poskus socializacije z uporabo prekomernega odmerka kofeina. Opisala sta šest energetskih pijač -- in to med samim efektom le-teh. Želite videti, kako naša protagonista pišeta pod "vplivom"? Klik! Opozorilo: samo za hecne.

Drugo delo, ki ga je ustvaril nam dobro znani alien-w, je test zunanjega zapisovalnika zgoščenk, ki brez posebnih težav konkurira notranjim bratom. Deluje na USB 2.0, podpira USB 1.1. Vse kar si lahko zahtevni uporabnik poželi. Branje obvezno!

13 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Ker našim bralcem (hvala bogu) idej za nove modifikacije nikoli ne zmanjka, je tokrat Marjan napisal, kako je namestil na računalnik sprednjo stranico iz češnjevega lesa. Zelo zanimivo, z veliko fotografskega materiala. Branje obvezno! To me spomni - če ima kdorkoli kakršnokoli idejo za modifikacijo, ki je zanimiva in že bila izvedena ter dokumentirana, naj, ako mu je želja, napiše članek. Prispevke naših bralcev vedno radi objavljamo.

8 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Vsem je že najbrž enkrat prišlo na misel, da bi izgledalo izjemno lepo, če bi se njihov računalnik svetil v vse smeri. V tem primeru pride v poštev vgraditev neonske luči, katere vgraditev je opravil tudi naš alien-w. Članek je zanimiv, poučen in hkrati tudi zabaven (čeprav večina znanstvenikov meni, da administratorji Slo-Techa nimajo smisla za humor, saj naj bi se stopil v morju sevanja). Branje obvezno, itak.

7 komentarjev

Novi Detonatorji pohitrijo Pentum 4

več strani - Nekateri, ki v svojih mlinčkih že imjajo Pentiuma 4 in kakšno nVidino grafično kartico, se pač, tako kot naš Alien-w, spravijo testirati različne Detonatorje. Zanimivo postane pri testu Detonatorjev verzije 12.0 in več, kjer so razlike v nekaterih aplikacijah tudi do 90% - v povprečju okoli 40%. Po drugih virih pa razlike v recimo Quakeu niso bile opazne. Novi gonilniki pohitrijo tudi 3D Mark 2001, in sicer za 10%. Kakorkoli že... Izboljšava gonilnikov in nekaj optimizacije zagotovo ne škodi, se pa porajajo vprašanja glede združljivosti, stabilnosti in o tem, katere spremembe so zaslužne za razlike.

2 komentarja