»

Nova znamka "navijalskih" ramov

Hardwareluxx - V nemškem MSC so izdali novo znamko pomnilniških modulov za navdušence z udarnim imenom CellShock, ki jo tudi izdelujejo v Nemčiji. Na voljo je že nekaj DDR in DDR2 modelov, ki so sestavljeni iz izbranih komponent vrhunske kvalitete na 8-slojnem (DDR2) ali pa 6-slojnem (DDR) PCB-ju. Vsak pomnilniški modul je pred dobavo posamično testiran. Znanim (Corsair, OCZ, GeIL...) se torej pridružujejo novi igralci na pestrem trgu navijalskih palčk.

12 komentarjev

Pomnilniki na kupu

OC Prices - Pomnilnik je izjemno pomembna računalniška komponenta za navijalce, saj je po uspešnem odklepu procesorja največkrat prav pomnilnik ozko grlo pretoka podatkov. No, da se boste lažje odločili kateri pomnilnik kupiti, so na OC Prices testirali kar osem različnih pomnilniških modulov, ki so označeni bodisi s PC3200 oz. PC3500. Klik!

3 komentarji

Poceni CD-RW pogoni v čezlužju

CDRLabs - Verjamete ali ne, ta vikend bi si (najverjetneje) vsak želel biti v Ameriki. Zakaj? Ker bi lahko kupil CD-RW pogon že za prekletno nizkih 40 dolarjev (10 slovenskih tisočakov). Res, da je treba iztiskati in izpolniti nek oglas, a je to (vsaj zame) še vedno izjemen nakup za TDK veloCD 40/12/48 pogon. Prav tako lahko kupite I/O Magic 48/16/48 pogon za neverjetno nizkih 60 dolarjev (kar 40 dolarjev popusta), ceno pa lahko z naročilom preko interneta spustite na le 40 dolarjev (z uporabo 20-dolarskega kupona). O, kako bi si želel biti v Ameriki ta vikend [;)]. Klik!

3 komentarji

Hynix povečal proizvodnjo

The Register - Korejski proizvajalec pomnilniških čokoladic Hynix je najavil, da bo ponovno odprl tovarno v Oregonu. Pred zaprtjem so tam proizvajali 64 megabajtne module, sedaj pa bodo varili 256 MB DRAM module.

Pričakovan vpliv na trg je zvišanje cen 128 MB čokoladic ter znižanje cen 256 MB tablic. Seveda pa je to odvisno tudi od zalog pri prodajalcih računalniške, predvsem OEM opreme.

0 komentarjev

Kako do skrite igre

Slo-Tech - Novico nam je poslal Koci:

Za vse, ki imate Ericsone T39 ali R520, so na Gambitu objavili pravilen postopek pritiskov, s katerimi pridete do "izvenserijske" igre kača. Postopek je naslednji: najprej pojdite v meni Igre, vstopite v Erixa in ko se pojavi startna stran igre pritiskajte tipke v naslednjem vrstnem redu: Leva puščica, desna puščica, #, 1, 2 (na nekaterih modelih je potrebno pritiskati: Leva puščica, desna puščica, #, 1, 2, 3 ali levo, desno, 1, 3). Obstaja še tretja serija pritiskov, s katerimi lahko aktivirate Kačo: 1, 2, 3 ali 7, 8, 9. Načeloma vsaj eden izmed navedenih načinov deluje, seveda pa je to nedokumentirana funkcija telefona, za katero ni zagotovila o delovanju.
Več o tem.

10 komentarjev

DDR SDRAM se draži

Slo-Tech - Novičko je poslal Koci. Hvala!

Cene pomnilniških modulov so kot verjetno že veste precej nestabilne in nepredvidljive. Po zadnjih podatkih narašča cena DDR SDRAM modulov in kot kaže to ni samo trenutna muha proizvajalcev, temveč malce bolj resen trend.

Pomanjkanje spominskih modulov, kot posledica velikega povpraševanja, vodi cene navzgor. Pri nakupu v velikih količinah se cene 128 Mb čipov trenutno gibljejo med 26 in 28 dolarja, 256 Mb moduli PC2100 DDR pa trenutno stanejo med 40 in 45 dolarji, še pred nekaj dnevi samo 33 do 40 dolarjev.

10 komentarjev

Cene rama višje jeseni?

več strani - Kot pač vsi vemo, so cene pomnilniških modulov v zadnjih mesecih izjemno padle. Razlog je bil predvsem v manjšem povpraševanju in s tem kopičenje zalog. V juniju ter juliju so se tako cene ramov nekako normalizirale. Proizvajalci pričakujejo v 4. četrtini leta višje cene rama. Predvsem zaradi večjega povpraševanja po njih. Tako naj bi cene v septembru in oktobru narasle. Da do tega pride, bo Hyundai ali Hynix Semiconductor v kratkem zmanjšal proizvodnjo DRAM modulov za 20%. Kaj se pričakuje od drugih proizvajalcev, je bilo povedano že v prejšnjih novicah. Vendar pa se bo sigurno tudi Samsung odločil za podobno potezo. S temi potezami hočejo proizvajalci doseči neko ravnovesje med povpraševanjem in ponudbo. Le-to pa bi dosegli nekako septembra ali oktobra. Po tem pa bo trajalo še kake 4-6 mesecev, da se bo prodala zaloga. Samo za informacijo. Micron ima zaloge za približno 10 tednov, kar pomeni, da lahko zadovoljuje potrebe povpraševanja po njihovem ramu 10 tednov, ne da bi...

1 komentar

RAM

OC Workbench - RAM-i se kljub nizki ceni še kar cenijo, vendar ne vsi. Cena SDRAM modulov se je nekako ustalila, na veliki cenovni pohod pa se pripravlja DDR RAM. Cene DDR RAM-a se bodo spustile pod cene SDRAM-a. Vsaj tako lahko sklepamo iz cen RAM-a na OC Workbench. Kaj to pomeni? Če bo šlo tako naprej, potem lahko pričakujemo smrt SDRAM modulov in množično razširjenje DDR modulov. Vendar ne tako kmalu ... Problem zaenkrat tiči v združljivosti, saj SDRAM in DDR RAM med sabo nista združljiva (drugače povedano, ne moremo jih tlačiti v iste RAM reže na matični plošči). Če hočemo v svojem sistemu imeti DDR ram, to pomeni največkrat še dodaten strošek - nakup nove matične plošče (razen če nimate na plošči posebnih rež namenjenih DDR RAM). Ravno zaradi tega razloga ne gre pričakovati hitrega, ampak postopno razširjenje DDR RAM-a. Morda pa se tudi motim (saj veste, da je napovedovanje prihodnosti precej nehvaležna stvar). ...

2 komentarja