»

Microsoft umika aktivacijo

The inquirer - Ob izidu Windows XP in Office XP je dejstvo, da je ta dva izdelka potrebno aktivirati, če ju želimo uporabljati več kot 30 dni (pustimo na strani Corporate edicije, s katerimi se vsakdanji uporabniki naj ne bi srečali) dvignilo veliko prahu, potem pa smo se na vso stvar nekako navadili. A v nekaterih državah Microsoftu že pošteno teče voda v grlo, saj je Linux vedno bolj popularen. Na tajskem je Microsoft tako uporabil nekaj drastičnih ukrepov, saj bo, naprimer, OEM verzije Windows XP in Office XP prodajal za pičlih 36 dolarjev (slabih 8.000 SIT), na zahtevo tajske vlade pa bo iz svojih izdelkov celo odstranil aktivacijo -- seveda le na Tajskem. Več o tem.

23 komentarjev

Kako obiti ponovno registracijo pri ponovni inštalaciji Win XP ter Office XP

computerchannel.de - Computer Channel.de je razkril kako lahko ponovno inštaliramo Win XP brez ponovne registracije. Če se spomnite je MS vgradil v svoje nove Win XP proti piratsko zaščito. Vendar pa ima le ta nekaj pomankljivosti. Ta procedura, ki je tukaj opisana velja samo za Win XP RC1 in pa za Office XP. Za RC1 verzijo zato, ker še ni dokončna in se lahko ime datoteke v končni različici razlikuje. Vse kar je potrebno je to, da prekopiramo pri vsakem eno datoteko na disketo in jo tako shranimo. Ob poznejši ponovni inštalaciji na ISTI računalnik pa jo je potrebno samo ponovno prekopirati na disk in je, saj kot vemo, je bilo ob ponovni inštalaciji prej registracijsko proceduro potrebno ponoviti. Vendar pa se s to proceduro ne moremo izogniti prvotni registraciji.

Za Win XP: Tukaj se imenuje datoteka "wpa.dbl" in jo lahko najdemo direktoriju WIN/System32. Datoteko moramo po prvi registraciji presneti na disketo in jo po ponovni inštalaciji WIN na ISTI računalnik enostavno prekopiramo nazaj. To pa...

8 komentarjev

Office XP ne dela na Cyrix-ih

več strani - Ker morda še kdo od vas vztraja na zastarelih Cyrix procesorjih, se mi zdi vredno, da objavim naslednje opozorilo: Office XP ne delujejo na nekaterih Cyrix procesorjih (predvsem starejših verzijah). Problem je v tem, ker Cyrixi niso kategorizirani kot Pentium-class procesorji (Office XP zahteva Pentium-class procesor), zato kar pozabite na kakšno nadgrajevanje. Če hočete iti v podrobnosti, potem imate tukaj spisek teh "nesrečnih" procesorjev: Cyrix CX486 DRx2-20/40, CX486 DRx2-25/50, 6x86MX/MII PR233, 6x86MX/MII PR300, MII 433, MII 333 in Media GX Enhanced (266) procesorji. Kaj naj rečem? Če imate Cyrixa in na vse načine hočete imeti Office XP ali Windows ME (ja, tudi Windows ME Cyrixi niso sposobni poganjati ), potem malce pobrskajte po navodilih, ki ste jih dobil zraven matične plošče in poglejte za alternativnimi procesorji, ki jih plošča podpira.
Članka na to temo sta dva. Prvega najdete tukaj, za malce bolj lene (poletje, kajne? ) pa je okrajšana verzija na The Inquirerju. ...

7 komentarjev

Microsoft Office XP

WinInformant - Microsoft je objavil informacije o različnih izdajah Office XP, informacije o cenah tega programskega paketa in o preizkusni verziji Office XP.
Office bo na voljo v več izdajah; cene pa bodo od $239 za Standard Edition upgrade do $800 za Developer Edition za nove uporabnike. Microsoft pa ni izdal cen za naročnino.
Office XP bo na voljo za prodajo 31. maja letos. In da bi pospešili prodajo tega programskega paketa, bo Microsoft ponudil 1 milijon kopij preizkusne verzije, ki traja 30 dni po instalaciji na sistemu, za $9.99 (za poštnino in pošiljanje). Iz Microsoft UK pa so povedali, da bodo ponudili preizkusno verzijo zastonj na njihovi spletni strani naslednji mesec.
Za več informacij o Microsoft Office XP si poglejte uradno stran.

1 komentar

Microsoft Office XP

The-Ctrl-Alt-Del - Na strani The-Ctrl-Alt-Del so dobili nov Microsoftov paket programske opreme, Office XP. Prvo, kar je zanimivo, je to da vam Microsoft dovoli predogled Offica XP za pičlih 20 dolarjev. Ja, zdi se vam čudno in tudi je. Verzija, ki jo dobite za 20 dolarjev, se vam bo, kot to piše v drobnem tisku, zaklenila 31. Avgusta. No, pa h konkretnim stvarem... Namestitev je lepa ter poteka hitro (okoli 5 minut). V paket Office XP so vključeni Word, Excel, Acces, FrontPage in Outlook. Od vsakega lahko na tej strani vidite dve zaslonski sliki. Meni ne zgledajo nič kaj drugače kot Office 2000... Vključenih pa je veliko novosti. Pomembnejša je podpora zvoku, s katerim lahko krmilite Office XP in mu celo narekujte tekst. To orodje je zaenkrat na voljo samo za angleščino, kitajščino in japonščino.

7 komentarjev

Začela se je proizvodnja Office XP

ZDNet - Microsoft Office XP, zadnjo verzijo tega programskega paketa, je Microsoft včeraj dal v proizvodnjo. Microsoft je izjavil, da bo nova verzija Office XP na voljo kupcem konec pomladi, točnega datuma pa niso izdali.
V tem članku pa si lahko ogledate, kakšne novosti nas vse pričakujejo v novi verziji MS Office XP. Dodana je predvsem možnost, da si programe popolnoma prilagodite svojim željam in okusom. Druga večja novost je močnejša integracija z internetom. Poleg tega bo vgrajeno tudi prepoznavanje govora, ter vgrajen OCR program.

5 komentarjev