»

Katodni televizorji v izumiranju

EETimes - Matsushita (Panasonic, Tehnics, National in JVC) je najavila, da bo v njihovi Malezijski tovarni prenehala proizvajati televizorje z katodno cevjo. Prav tako bo ukinila partnersko podjetje MPTDM, ki so ga ustanovili pred 4 leti skupaj s Toshibo, da bi znižali stroške proizvodnje CRT televizij. Matsushita je katodne televizorje do sedaj prodajala pod lastno znamko in hčerinsko JVC.

Televizorje s katodno cevjo bo omejil tudi Samsung. Čez štiri leta naj bi CRT televizorji predstavljali le še 13% prometa Samsungovega dela, zadolženega za televizorje. Zato proizvodnjo umikajo na Kitajsko. Z izjemo Viclim televizorjev, komercialno "Slim-Fit": 41cm globine pri 82cm diagonale, ki bodo prihajali iz Madžarske.

Slim fit televizorje trenutno daje geometrija. Upajmo, da bodo ta problem odpravili.

47 komentarjev

Final Fantasy

Slo-Tech - DrSergioDJ se je spet potrudil in opisal eno od, če ne najbolj tehnično dovršeno risanko sploh. Final Fantasy ali, po slovensko, Poslednje sanje, je animirana risanka, ki na čase spominja na pravi snemani film, vsaj po realističnosti animacije. Sicer jaz mislim, da vsebinsko malo šepa, ampak hej, kdo bo oporekal recenziji ?

0 komentarjev

Nov DVD

Slo-Tech - Ker smo, sedaj izgleda dokončno, zamenjali regijo opisov filmov, je tokrat na vrsti eden novejših produktov holivuda, logično nadaljevanje filma Ko jagenjčki obmolknejo, film Hannibal. Izjemen film, ki pod vso svojo krinko krvoločnosti skriva, vsaj zame, prav prisrčno ljubezensko zgodbo. Kaj pa vi menite?

2 komentarja