»

Nov test

Slo-Tech - Da boste imeli čez vikend kaj brati, je morphling1, naš podkovani forumaš ter izumitelj B&M vodnih blokov, za vas stestiral šest osnovnih plošč, ki temeljijo na novem Viinem čipovju KT400. Obsežen test, kakovostni opisi, gomilo testov ter odlična primerjava. Branje obvezno v vsakem primeru, ter, še toliko bolj, če ste zainteresirani za nakup sledečih osnovnih plošč:
  • Gigabyte 7VAXP,
  • DFI AD77 Infinity,
  • MSI KT4 Ultra,
  • Abit KD7,
  • Epox 8K9a ali
  • Abit KX7-333
Pretestirane so bile vse zgoraj omenjene, KX7-333 le za referenco. Klik!

24 komentarjev

Nov test!

Slo-Tech - Vodni bloki, po katerih je naš forumaš ter pisec člankov morphling1 znan že po celem svetu, so njegova strast. Kako iz procesorja iztisniti še tisti zadnji megaherc, kako optimizirati sistem vodnega hlajenja, kakšne črpalke uporabiti, kakšne cevi -- za taka vprašanja se obrača na njega. No, vsi, ki vam vodno hlajenje predstavlja neko naložbo, v katero se je vredno spraviti, ter tisti, ki vas enostavno zanima, kako se 6 različnih vodnih blokov obnese pod enakimi pogoji, kliknite sem. Morphling1 je namreč spisal vzporedni test šestih vodnih blokov -- od tega je kar pet njegovih. Branje obvezno.

5 komentarjev

Žareči blok

Overclockers Australia - Predvidevam, da ste na našem forumu že videli, kaj dela morphling1. Ja, gre za pol-pleksi vodni blok, in moram reči, da izgleda res lepo.

To, da pa je pleksi dober material za izdelavo bloka, če želite pritegniti poglede, pa so ugotovili tudi drugi. Danes sem na PCDB avstralskih navijačev našel sliko bloka, ki je izdelan izključno iz pleksija. Zadeva izgleda.. slastno.

Še malo, pa bomo imeli prozorne glave. Ali pa je že sedaj tako?

11 komentarjev

Jabolčni strežnik

The Register - Apple je, po svojih besedah, "ponižno" oznanil svoj novi izdelek: Xserve. Stražnik™ se namesti v 1u rack-mount ohišja ter je v prvi vrsti namenjen izobraževalnim in raziskovalnim ustanovam. Goni enega ali dva G4 gigaherčna procesorja, 256 mebibajtov (hej, Slo-Tech gre relativno dokaj v korak z izrazoslovjem [:D] ) DDR pomnilnika ter je voljan gostiti do štiri trde diske. I, ti ne morejo biti priključeni na vodilo skazi, kar je že skoraj nuja za strežniške sisteme, ampak le 'ceneni' ata(-100) vmesnik. Klik!

Dodatek: Matthai (fante, ki je pomagal postavljati mrežo v Piranu) je poslal povezavo do zanimive strani, ki pove nekaj 'malega' o vodilu scsi. Branje priporočeno.

0 komentarjev

Bavaria pa ni edina s problemi...

Australian IT - ... imajo jih namreč tudi konkurenčni izdelki, Nokiini mobilni telefoni :\ . Finski lesarsko-vulkanizerski-komunikacijski gigant Nokia je priznal, da ima nemalo kupčkov plastike 8210 težavo z zaslonom: ob močni svetlobi ali mrzlih pogojih besedilo preprosto -- izgine. Še bolj hecno je to, da so Avstralci o tem problemu pred časom že poročali, pa je Nokia domneve gladko zavrnila. Jah, pričakovani stroški zamenjav pokvarjenih mobilcev pa po predvidevanjih lahko sežejo do vrednosti 50 milijonov evrov.

2 komentarja

Zopet pomanjkanje DDR čipov?

The Register - Pred dvema letoma in pol so bili na Tajvanu (in ne Tajskem, kot se mi je predhodno - napačno - zapisalo) oni potresi. Rezultat? Nemalo poškodovanih računalniških proizvodnjih linij, pametni ekonomisti pa so staknili glave ter še dodatno ustvarili umetno pomanjkanje RAM čokoladic. Ko pomislim na cene ramov v tistem času, me zaboli glava.

Se pa bo morda to -- zopet -- ponovilo. Hynix namreč namerava proizvesti manj čipov od načrtovanih. Podjetje namreč še vedno posluje v rdečih številkah, vsako povišanje cen pa mu gre hudo na roko. Če bodo njegovemu zgledu sledili tudi drugi proizvajalci (posebej Micron in Samsung), se nam v kratkem zopet obeta skokovito povišanje cen. Klik!

12 komentarjev

Slovenska inovativnost

Slo-Tech -
Kdor redno spremlja forum, mu je jasno, da so vodni bloki, poslikani zgoraj, plod slovenske inovativnosti ter ustvarjalnosti. Boeing ter morphling1, naša izumitelja, sta staknila glave ter iz načrta, ki ga je naredil morphling1, naredila blok. V tej temi v našem forumu lahko vodni blok tudi naročite ter izveste vse potrebne informacije. Mene je design tako navdušil, da sem poslal povezavo do teme v forumu tujim OC stranem. Uganite kaj - Avstralci so nas že omenili . Lep dan, ja.

24 komentarjev

Tweakanje trdih diskov in pomnilnika

Jaz - Tweak3D, mama-stran vseh tweakerskih vodičev na internetu, je vsekakor vredna pogostega obiskovanja, saj se na njej najde marsikaj uporabnega. Timon mi je tako poslal povezave do dveh zanimivih člankov, ki govorita o optimiziranju pomnilniških in diskovnih prenosov pod Windows sistemi. Sicer ne gre za najnovejša članka, toda za vse newbije med nami je takšne povezave dobro pogosto omenjati. Torej, navodila za optimizacijo pod Win2k najdete tukaj, lastniki Win9x pa se odpravite sem!

1 komentar