»

Anonymous napadel Novo24TV

Slo-Tech - Slovenski del hekerske skupine Anonymous je danes zjutraj na svojem Twitter računu objavil povezavo do datoteke s 3.6GB zaupnih podatkov s strežnika spletnega časopisa Nova24TV (znani kot "prvi v službi resnice").



Kot kaže, so člani skupine uspeli vdreti v njihov strežnik ter si skopirati celotno podatkovno bazo oz. so se na kakšen drug način prikopali do kopije omenjene baze. S tem so odtujili podatke o vseh registriranih uporabnikih spletnega časopisa: njihove e-poštne naslove, IP naslove, imena, vzdevke, čase prijave, ipd. Z objavo teh podatkov so tako v bistvu razkrili identiteto številnih uporabnikov portala Nova24TV. Kot kaže hitri pregled vsebine baze, se v njej nahajajo tudi gesla, vendar v šifrirani obliki (oz. v obliki tim. kontrolnih vsot), zato njihova neposredna zloraba ni mogoča.



Anonymous ne skriva, da je bil njihov namen škodovati desnici, saj jo v tvitu opisujejo kot "faš******* kriminalce", ki jih je treba ustaviti pri njihovem cilju "uničenja svobode in...

198 komentarjev

Anonymous in PLF zagnala AnonPaste

Information Week - Hekerska skupina Anonymous je v sodelovanju s PLF (Peoples Liberation Front) zagnala spletno stran AnonPaste, na kateri lahko kdorkoli odloži (paste) poljubne podatke, izvorno kodo ipd. Stran predstavlja neposredno konkurenco izjemno popularnemu Pastebinu, ki je v zadnjem času zaslovel kot odložišče Anonymousa in LulzSeca, a je kasneje hekersko skupnost ujezil s spoštovanjem zakonov. AnonPaste bo zato še bolj podoben divjemu zahodu.

AnonPaste uporablja programsko opremo ZeroBin, ki jo razvija Sebastien Sauvage iz Francije. Sauvage je znan francoski strokovnjak, ki je na primer zasnoval sistem za prijavo v francoske banke. ZeroBin namenoma ne beleži ničesar v dnevniške datoteke, tako da...

32 komentarjev

Anonymous napada kitajske strani

Slo-Tech - Skupina hekerjev in samooklicanih borcev proti tiraniji kapitala Anonymous je dobila tudi kitajsko podružnico, ki se je lotila strani kitajske vlade. V prvem večjem napadu so napadli 485 strani, ki so bile nekaj časa nedosegljive ali spremenjene (defaced). Za zdaj kaže, da gre za skupino posameznikov, ki ne živijo na Kitajskem niti ne znajo kitajsko.

Na Pastebinu so objavili dva seznama strani, ki so jih napadli; večinoma gre za vladne oziroma državne strani. Kasneje so napadli tudi strani pravosodja. Poleg spremembe naslovne strani so objavili tudi elektronske naslove in telefonske številke ter za vsaj dva računa tudi gesla in uporabniška imena. Napadli so tudi strani agencije za varovanje okolja.

Kitajske oblasti so potrdile, da so se vdori resnično zgodili. Niso sicer...

19 komentarjev

Bo Anonymous napadel mehiški mamilarski kartel?

Guardian - Že dlje časa beremo o vojni, ki se v Mehiki med različnimi mamilarskimi karteli in policijo bije od leta 2006 in je terjala že več kot 35.000 življenj ter ki v zadnjem letu dosega krvave rekorde. Ker gre za izjemno nasilne in surove obračune, je to eno izmed zadnjih bojišč, kjer bi pričakovali računalniške hekerje. A skupina Anonymous je napovedala, da bo v petek objavila imena članov in podpornikov enega izmed mehiških kartelov ter druge informacije o premoženju, ker naj bi tolpa ugrabila enega izmed članov Anonymousa.

V videu je skupina Anonymous dejala, da naj bi mamilarski kartel Zetas v mehiškem obmorskem kraju Veracruz ugrabil enega človeka, za katerega se je izkazalo, da je član Anonymousa. Ugrabitve so sicer priljubljen...

74 komentarjev

Wikileaks saga: Anonymous vs. HBGary Federal

Aaronov načrt za pritisk na novinarja

Slo-Tech - Največja banka v ZDA, Bank of America, se trese pred Wikileaks. Ta je decembra napovedala, da bo v kratkem na plano izdala informacije o resnih nepravilnostih v eni izmed večjih ameriških bank. V trudu čim bolje obvladati morebitno krizno situacijo, ki bi lahko nastala, je Bank of America proaktivno najela odvetniško pisarno Hunton & Williams za pravno svetovanje. Pri Hunton & Williams so se za potencialne rešitve problemov obrnili na tri IT podjetja, ki so že sodelovala z državnimi organi ZDA: HBGary Federal, Palantir Technologies in Berico Technologies.

O HBGary Federal je že bilo govora na Slo-Techu, izvršni direktor tega podjetja, varnostni strokovnjak Aaron Barr je zatrdil, da se je s...

31 komentarjev