»

Prihaja Llano z odklenjenim množilnikom

Slo-Tech - Za razliko od prvega vala procesorjev iz družine FX, ki jih pričakujemo še pred koncem poletja in bodo prav vsi imeli odklenjen množilnik, do sedaj pokazani procesorji s kodnim imenom Llano niso uživali te navijalcem prijazne lastnosti. Prav vsi imajo namreč zaklenjen množilnik, a je še vedno procesorska jedra navijati z dviganjem osnovne, Bclk frekvence, ki pri tovarniških nastavitvah znaša 100 MHz. S tem so na Japonskem procesor A8-3850, gre za štirijedrnik z močnejšo izvedenko grafičnega čipa, navili na 4,9 GHz ter ga nekoliko odvili na 4,76 GHz, da...

3 komentarji

VIA P4B Ultra

HotHardware - Verjetno veste, da je ob prihodu Pentiuma 4 na trg VIA imela nekaj problemov z izdajo svojega veznega čipovja za ta procesor. Od Intela namreč niso mogli dobiti blagoslova za izdelavo, zato se je njihov produkt slabše prodajal in je težje konkuriral ostalim. Kljub manjšemu uspehu VIA vztraja pri prodaji, saj ima dovolj utrjen položaj na trgu, da si lahko privošči manjše izgube. Tako so tukaj izdelki, ki temeljijo na novem čipovju, P4X400.

Na HotHardware so si ogledali eno od takšnih plošč, ki jo je v celoti izdelala VIA, in sicer P4B Ultra. Podpira vse Socket 478 procesorje s FSB-jem 400/533 Mhz. Ima tri mesta za DDR module, najvišja uradno podprta hitrost pomnilnika pa je DDR400. PCI rež je 6, AGP reža pa podpira...

3 komentarji

ATi Mobility Radeon 9600 Pro

Slo-Tech - Vstopamo v čas, kjer bo postal prenosnik glavni del vsakega razgibanega človeka. So dokaj mali, priročni, lahko ga imamo vedno s sabo. Takšne in podobne stvari so pripeljale glavna konkurenta ATi in NVidio do tega, da preusmerijo dosti časa tudi v razvoj mobilne tehnologije. Na HotHardware so nam tokrat postregli s testom ATI Mobility Radeon 9600 Pro, ki se ponaša s 350 MHz hitrim GPUjem in 300 MHz hitrim pomnilnikom.
Kako se kartica odreže proti GF Quadro 100 in GF4 si lahko pogledate v testu, kartica pa bo v trgovine prišla enkrat maja.

1 komentar

Overclockanje Pentiuma4 @ HotHardware

HotHardware - Srečneži pri HotHardware so nedavno dobili v roke testni primerek Intel Pentium4 procesorja pri 1.4GHz. Nič posebnega, pravite? Napaka! Njihov procesor je namreč imel odklenjen množilnik in kot pravi overclockerji so se kojci spravili nad njega. Njihov cilj je bil doseči najvišji overclock Pentiuma4, pri čemer so si pomagali z ASUS P4T matično ploščo. No, končni rezultat je 1.737GHz, kar vsekakor ni slabo, toda Japonci so že dosegli 2GHz. Vseeno je HotHardwareov članek precej zaniiv, tako da priporočam ogled! Thnx, Roman.

0 komentarjev