»

Prihajajo Bartoni?

The inquirer - Kot pravi The Inquirer, so v zadnjem času AMD-jevi najzmogljivejši procesorji AthlonXP 2800+ postali "bolj redki kot leteči prašiči ali kure z zobmi" [:D], kar po naše pomeni, da jih ni moč dobiti v trgovini. Kot še dodajajo, naj bi se kmalu začela proizvodnja AthlonovXP 2800+ z novim jedrom, poimenovanim Barton. Kmalu v tem primeru pomeni le nekaj dni.

Barton je novo jedro AMD-jevih procesorjev, ki bo imelo 512kB predpomnilnika v samem jedru (to je prav toliko, kot ga imajo P4), poleg tega pa računalniška skupnost pričakuje še 200 megaherčni FSB, kar bi lahko kar močno pospešilo delovanje tega kosa silicija.

Poleg procesorja z oznako 2800+ pa lahko kmalu pričakujemo še Bartona 2500+ in pa najmočnejšega 3000+. Upajmo, da bo AMDju uspelo in nas bo presenetil z izdelkom, ki bo ob predstavitvi že v trgovinah, ne pa s ti. "papirnatimi izdajami". Klik!

18 komentarjev

Athlonov ni več

The inquirer - Še pomnite, kaj smo pisali včeraj? AMD nima težav s proizvodnjo najnovejših Athlonov. Zalog je dovolj. No, to je bilo včeraj.

Danes je AMDjev tiskovni predstavnik namreč objavil, da je zmanjkalo zalog zelo omejene serije AthlonovXP 2800+, grajenih na Thoroughbred jedru. AMD naj bi v prvi čertini naslednjega leta sicer ponudil tudi AthloneXP 2800+ grajene na Barton jedru, a jasno je postalo, da je sta bila Athlona izdana na Thoroughbred jedru samo poskušnja, medtem ko AMD načrtuje masovno prodajo teh procesorjev na Barton jedru, kar bo uporabnikom prineslo pol megabajta L2 predpomnilnika ter višjo ceno. No, dogodkom se prilagajajo tudi delnice AMDja. Včeraj so zdrsnile na najnižjo vrednost - 3,63 dolarjev. Skratka, AMDju trenutno ne gre najbolje od rok. Klik!

3 komentarji

Ekskluziven test na Slo-Techu!

Slo-Tech - Uspelo nam je stestirati in prvi v Sloveniji objaviti test grafične kartice Geforce3 Ti500, kartice, ki je nekako mišljena kot odgovor na grožnji iz logov podjetja ATI, Radeonu 8500. Kartico smo primerjali z navadnim GF3 ter Radeonom 8500, katerega ekskluzivni test bo tudi objavljen čez nekaj dni. Se kartico splača kupiti? Zakaj ime Titanium? Je grafična grajena na novem čipu? Kako se obnese? Kaj za vraga rabimo 100.000 SIT vredno kartico? Berite test!

40 komentarjev

Slini se, o, Slo-Techa uporabnik...

Slo-Tech - ...kajti tvoja usoda je zapečatena. Naslednji teden boš primoran brati teste komponent, ki so na spodaj prikazanih slikah. Zaradi intrigantnosti se niti ne bom potrudil pod sliko napisati ime komponente na testu [:D] .
Pa saj si ne morem pomagati brez, da bi komentiral. Ergo, naslednji teden bo na Slo-Techu res ekskluziven, saj boste lahko prebrali test dveh prvih v Sloveniji testiranih grafikulj - ATI Radeon 8500 (ki rula) in nVidia Geforce Titanium500 (ki tudi rula, a malo manj). Za nameček boste morali trpeti še ob primerjalnem testu novih AthlonovXP, in sicer od frekvenc 1500+ do 1800+. Ja, res je .

35 komentarjev

ATI je izdal nove gonilnike

Riva Station - ATI je po testih s kartico Radeon 8500 res naredil pravo pošast. A vso to zmogljivost so kvarili stari gonilniki, ki so imeli tendenco po goljufanju v igrici Quake III, niso imeli dobrih zmogljivosti v operacijskem sistemu Windows XP ter niso podpirali FSAA. Z novo izdajo gonilnikov je ATI izgleda zares poslušal želje vseh uporabnikov ter odpravil popolnoma vse, česar so bili obtoženi stari gonilniki. Riva Station poroča na obsežnem devetstranskem pregledu gonilnikov, da je ATI zmagal. Tej kartici naj z novo izdajo gonilnikov niti po kakovosti slike ter po hitrosti ne bi bil kos nVidiin paradni konj, Geforce Titanium500. Seveda pa jaz ne verjamem, dokler sam ne primem v roke in pretestiram zadevice...

7 komentarjev

Klipsch Promedia 2.1 @ hardCOREware

hardCOREware - No, to je pa eden od setov zvočnikov, ki bi jih z veseljem popeljal na test ali dva... Klipsch Promedia je pač set zvočnikov, ki rula. In da bi dokazali, da ta set res rula, so ga nesli k podjetju THX ter rekli, naj pogledajo, če zares rula. In, uganite kaj: Stvar res rula . ProMedia seti zvočnikov imajo THX Multimedia certifikat, ki zagotavlja frekvenčni razpon zvočnikov od 31 Hz do 21 KHz. Ampak, ne pustite se zavesti THX Multimedia sploh nima veze s "pravim audiofilskim" certifikatom THX ali celo THX ultra. THX multimedia je "bolj nezahteven" standard, medtemo ko THX ultra certifikat dobijo le najbolj kvalitetno narejene komponente. Preberite si ter začnite sumiti o svojem plastičnem paru, ki vam krasi mizo .

0 komentarjev