»

Iranski državni hekerji pomotoma objavili uvajalne videoposnetke

IBM - Kako deluje hekerske skupine, ki jih sponzorirajo države, je v grobih obrisih znano, podrobnosti vsakega napada pa preiskovalci običajno zlagajo skupaj iz ostankov zlonamerne kode, dnevniških datotek in povezav. Redkeje pa se zgodi, da hekerji sami razkrijejo svoj način dela - z videoposnetki. Prav to se je zgodilo hekerski skupini ITG18 (znano tudi kot APT35, Charming Kitten ali Phosphorous), ki je povezana z iransko vlado. Na v internet odprt strežnik so naložili 40 GB ukradenih podatkov, med katerimi je tudi približno pet ur videoposnetkov, ki jih uporabljajo za urjenje novincev. Vsebino je našel IBM, ko je njegova skupina za informacijsko varnost X-Force IRIS naletela na omenjeni strežnik.

Objavili so pet ur posnetkov (AOL.avi, Aol Contact.avi, Gmail.avi, Yahoo.avi, Hotmail.avi), ki kažejo kako vdreti v uporabniške račune različnih storitev in kako hitro sneti podatke (en primer je ameriškega pripadnika mornarice, drugi pa je iz grške mornarice). Poizkusili so vdreti v kar 75...

14 komentarjev

V teku obširna kampanja vdiranja v Nintendove uporabniške račune

Slo-Tech - Število vdorov v Nintendove uporabniške račune, ki so v porastu že kakšen mesec, je v preteklih dneh doseglo vrhunec. Očitno gre za organizirano dejavnost, katere namen je kraja vezanih denarnih sredstev. Iz Nintenda svetujejo rabo dvostopenjske avtentikacije, toda točni načini dostopa zlikovcev še niso povsem jasni.

Nemalo uporabnikov Nintendovih konzol Switch je zadnji vikend v epoštnem nabiralniku pričakalo neprijetno sporočilo, da so v njihov uporabniški račun (Nintendo Account) vstopali neznanci. Tisti, ki so imeli nanj vezana plačilna sredstva, so v njih naleteli na zevajočo luknjo, saj so jo nepridipravi običajno podurhali z več sto evri v nagrabljenih Fortnitovih novcih V-Bucks, kodah za igre, ali kateri drugi obliki premoženja, ki jo je mogoče prenesti z računa. Prve vdore te sorte so zabeležili že marca, toda sodeč po pritožbah na socialnih omrežjih je njihova množina v zadnjih dneh dosegla vrhunec.

Ta hip še ni povsem jasno, ali gre zgolj za odločno rabo drugod...

2 komentarja

Alienware Concept UFO je klon Nintendo Switcha z Okni

Ars Technica - Dell je na CESu 2020 presenetil z ročno konzolo Alienware Concept UFO, ki je v bistvu majhen tablični računalnik z Okni 10. Tudi spričo neznanega strojnega drobovja pa je vprašanje, če se bo zadeva kdajkoli izvila iz preizkusne faze.

Odpuljene igričarske naprave so na CESu običajno rezervirane za Razer, ki je letos med drugim predstavil nov Androidni igrator Kishi in kompakten računalnik Tomahawk. Toda značko ubrisanosti leta so mu tokrat speljali pri Dellu, oziroma njihovi igričarski izpostavi Alienware, kjer so predstavili ročno konzolo Concept UFO. Gre za tablični računalnik z 8-palčnim zaslonom ločljivosti (verjetno) 1920×1200 in Windowsi 10 ter pol-joypadoma, ki ju je mogoče pripeti ob bok. Sliši se presneto podobno Nintendovemu Switchu - in tudi je. V Alienwaru so povsem mirno skopirali tudi držalo, s katerim je mogoče obe igratorski polovici spojiti. Napravo se lahko uporablja kot prenosno konzolo ali pa se jo s kablom poveže na večji zaslon. Ker gre praktično za PC, je...

19 komentarjev