»

Test matičnih plošč na i865PE

Najboljša navijalka

vir: VR - Zone
VR - Zone - Na VR-Zone so opravili temeljit preizkus matičnih plošč osnovanih na Intelovem 865PE čipovju, poznanim pod imenom Springdale. Pobliže so si ogledali Abitovo IS7-G, Albatronovo PX865PE Pro II, AOpenovo AX4SPE Max, ASUSovo P4P800 Deluxe, EPoXovo 4PDA2+ in MSIjevo 865PE Neo2. Vse naštete plošče so imele vklopljeno funkcijo PAT, s katero se lahko pohvalijo predvsem plošče, osnovane na Canterwoodovem (i875) vezju. Na koncu so se odločili, da največ ponujata Asusova in Abitova plošča, za ploščo z največjim navijalskim potencialom pa so izbrali Epoxovo 4PDA2+. Test je zanimiv, zato hitro na branje.


1 komentar

Nov test! nForce2 versus VIA KT400

Slo-Tech - Morphling1 vam je postregel še z enim testom, kjer je pometel z vsemi tabuji, ki se vrstijo o kakovosti ter hitrosti osnovnih plošč, ki delujejo na čipovju nForce2. Med sabo je namreč primerjal tri osnovne plošče, od katerih je vsaka delovala na drugem čipovju. Hitro kliknite in izvedeli boste, kako se medsebojno spopadejo EPoXova 8RDA+ na nForce2, EPoXova 8K9A2+ na KT400 ter EPoXova 8K3A+ na KT333 čipovju. Branje obvezno. Klik!

5 komentarjev

Vodič po BIOSu

Ars Technica - Vsi, ki še ne veste, kako vključiti 4-way interleaving opcijo na vaših osnovnih ploščah, ter tisti, ki bi si radi pohitrili sistem preko BIOSa, a jim opisi kot so "RAS-to-CAS delay" ter "Spread Spectrum Modulated" pomenijo popolnoma nič, hitro skočite na poučen članek po funkcijah BIOSa, ki so ga spisali na Ars Technici. V članku so se posvetili predvsem nastavitvam pomnilnika ter procesorja, zajemajo pa tako nove kot stare nastavitve, nekatere specifične za DDR, druge za SDR sisteme. Klik!

0 komentarjev

Priložnostna branja

Overclockers Australia - Ako se vam zahoče brati nekaj testov, potem pričnimo pri HardCoreWare, ki so na test popeljali Athlona XP 2100+. Od osnovnih plošč si lahko preberete opis EPoXove KT333 plošče 8K3A na OCPlus ter ChillBlastu, če vam pa to ni zadosti, si pa oglejte še test Soyove K7V Thunder Plus na HeatSeekerz, MSIjeve KT3 Ultra-ARU na AMD3D ter K7T266 Pro2 istega podjetja na SubZeroTech. Če se vam ne berejo testi osnovnih plošč, preidimo na grafične kartice, kjer si lahko preberete test VisionTekove Geforce Ti4600 mrcine na SL Central, Creativovega Ti4400 na Deviant PC, Leadtekovega Ti4400 na Gaming 3D, ATIjevega Radeona 8500 na PCStats ter test taiste kartice na PC Paradox. Dosti za danes :D.

0 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Ker je danes objavljeni test EPoXove plošče bil moj prvi, se vam moram iskreno opravičiti za nerealne rezultate, ki sem jih dobil pri testiranju. Moje nepoznanje BIOSa plošče v detajle je spregledalo vključitev 4-way interleavinga, kar je DRASTIČNO povečalo vse rezultate. Za napako se iskreno opravičujem ter obljubljam, da bo test popravljen tekom jutrišnjega dne.

4 komentarji

Iskreno opravičilo

Slo-Tech - Za ta nam zelo neljub izpad se iskreno opravičujemo. Kriv je zlobni bavbav, ki je z močjo volje prisilil strežnik v to, da je začel s stavko. Kaj hočemo . Opravičujemo se tudi za morebitne motnje, ki bi jih lahko danes še doživeli. Kaj hočemo, tudi nam se to (vse prepogosto) dogaja .

8 komentarjev

Modificirani ABIT KT7A BIOS

Jaz - Na OCWorkbench strani si lahko downloadate modificirani BIOS za novo ABITovo KT7A ploščo. Prednost tega BIOSa je v tem, da so ob uporabi "Load Optimized Defaults" nastavitve vse pomnilniške možnosti nastavljene na res optimalne lastnosti (4 way interleaving in podobno), prav tako pa je BIOSu dodana možnost izklopitve nadzora nad procesorskim ventilatorjem. Različico enakega BIOSa za starejše KT7 plošče pa najdete tukaj. Še enkrat hvala, S4U!

0 komentarjev