»

Microsoftov testni program je uspeh

Meni štart in Slo-Tech v Internet Explorer 11 v Windows 10 Technology Preview

vir: OSNews
The Verge - Microsftova izdaja tehničnega predogleda Windows 10 se je izkazala za uspešno, saj imajo kar milijon uporabnikov, ki sodelujejo v programu, katerega namen je izboljšanje prihajajočega operacijskega sistema. Izmed milijona uporabnikov so prejeli že 200.000 predlogov, kako izboljšati novo izdajo operacijskga sistema Windows za osebne računalnike, kjer so očitno na vrhu seznama možnosti, ki bi izklopile prikaz ikone za iskanje in menjavo namizij v orodni vrstici (ikoni se nahajata med gumbom štart in pripetimi aplikacijami). Izredno popularna zahteva je očitno še dodajanje možnosti za animiranje odpiranja menija štart.

Z veseljem so povedali še, da 64 % testnih uporabnikov testni operacijski sistem uporablja na fizičnih računalnikih, ne...

41 komentarjev

Intelovi odprtokodni gonilniki za grafiko

News.com - Intel je izdal odprtokodne gonilnike za svoje grafične čipe, konkretno za Intel 965 Express Chipset izdelke. To je seveda pomembna poteza korporacije, ki obvladuje okoli 40% trga grafičnih kartic, obenem pa zelo dobra novica za uporabnike Linux operacijskih sistemov. Gonilniki konkurenčne Nvidie in ATI-ja so namreč zaprtokodni in vsaj v enem primeru precej slabe kvalitete.

Zanimivo bo tudi videti reakcijo konkurenčnih podjetij. Medtem ko zaenkrat Nvidia še ne namerava spreminjati svojega pristopa k izdaji gonilnikov za Linux, pa odločitev naveze AMD/ATI še ni znana. AMD je sicer že pri več projektih sodeloval z odprtokodno skupnostjo.

78 komentarjev

Hočete zbirateljsko verzijo Quakea?

eBay - V tem primeru kaj hitro odklikajte na ta naslov, kjer si lahko kupite še neodprto škatlo igrice Quake III: Team Arena, s podpisi razvijalske ekipe ID Software po celi škatli. Imate še dobrih devet dni, trenutna cena se giblje okoli osemdesetih dolarjev, je pa res -- da morate biti Američan. Predpogoj prodajalca je pošiljanje samo v ZDA.

Sedaj pa k resnim novicam [:D].

3 komentarji

Slini se, o, Slo-Techa uporabnik...

Slo-Tech - ...kajti tvoja usoda je zapečatena. Naslednji teden boš primoran brati teste komponent, ki so na spodaj prikazanih slikah. Zaradi intrigantnosti se niti ne bom potrudil pod sliko napisati ime komponente na testu [:D] .
Pa saj si ne morem pomagati brez, da bi komentiral. Ergo, naslednji teden bo na Slo-Techu res ekskluziven, saj boste lahko prebrali test dveh prvih v Sloveniji testiranih grafikulj - ATI Radeon 8500 (ki rula) in nVidia Geforce Titanium500 (ki tudi rula, a malo manj). Za nameček boste morali trpeti še ob primerjalnem testu novih AthlonovXP, in sicer od frekvenc 1500+ do 1800+. Ja, res je .

35 komentarjev

ATI je izdal nove gonilnike

Riva Station - ATI je po testih s kartico Radeon 8500 res naredil pravo pošast. A vso to zmogljivost so kvarili stari gonilniki, ki so imeli tendenco po goljufanju v igrici Quake III, niso imeli dobrih zmogljivosti v operacijskem sistemu Windows XP ter niso podpirali FSAA. Z novo izdajo gonilnikov je ATI izgleda zares poslušal želje vseh uporabnikov ter odpravil popolnoma vse, česar so bili obtoženi stari gonilniki. Riva Station poroča na obsežnem devetstranskem pregledu gonilnikov, da je ATI zmagal. Tej kartici naj z novo izdajo gonilnikov niti po kakovosti slike ter po hitrosti ne bi bil kos nVidiin paradni konj, Geforce Titanium500. Seveda pa jaz ne verjamem, dokler sam ne primem v roke in pretestiram zadevice...

7 komentarjev

HSR tudi v Detonatorjih

NvNews - Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi se HSR pojavil tudi naslednjih Nvidiinih Detonatorjih. Če ste zadnje tedne preživeli pod kamnom, potem ne veste, da je 3DFX v zadnji beta izdaji gonilnikov za Voodoo4/5 kartice omogočil nekakšen softverski HSR, ki je dvignil precej prahu. Seveda Nvidiia ne sme zaostajati, tako da je ta govorica o HSR Detonatorjih precej verjetna. Vsekakor bi ta poteza povrnila staro razmerje moči, ki se je z izdajo HSR Voodoo gonilnikov kar malce porušilo.

2 komentarja