»

Kenwood 72× True-X CDROM

Tweak Town - V mestu tweaknja (Tweak Town) so pod dorbnogled vzeli kenwoodov 72× CDROM. Za doseagnje te hitrosti uporablja kar sedem laserjev. V praksi se z uporabo originalnih CDjev izkaže zelo dobro, saj dejansko doseže to hitrost (okoli 10MB/s). Ima pa eno zelo slabo lastnost, ki bo marsikoga odvrnila od nakupa tega pogona. Zapečene medije, pa naj si bodo to CD-R ali CD-RW, bere zelo slabo in počasi, ali pa jih sploh ne bere in javi napako, da medij ni berljiv, ali pa celo da ga sploh ni v pogonu.
No po prebranem testu sem svoje mišljenje o tem pogonu močno spremenil ... še vedno pa lahko upam(o), da ima to napako samo ta pogon, a je to dokaj malo verjetna možnost. No ja, če vas test zanima si ga pa le oglejte .

8 komentarjev

Precej odebeljena Siolova pipica

Jaz - Te dni je Siol vse svoje uporabnike precej razveselil z uvedbo precej debelejše pipce do tujine. Skupna pasovna širina sedaj znaša kar (za naše razmere, seveda... v tujini je to skoraj minimum) 189MB/s, kar pomeni, da so dosedanjo povezavo povečali za 155MB/s. To je seveda bila osnova za uvedbo kakršnihkoli flatrate povezav do interneta in zdi se, da do ADSLja več ni daleč. Vsekakor je to bil nujno potreben korak v pravi smeri, saj smo zadnje čase uporabniki Siola imeli kar precej težav z vsakdanjim nalinijskim delom. Upajmo, da bo zdaj vsaj za nekaj časa vse rožnato... Več informacij najdete tukaj (Opozorilo uporabnikom). Thnx, Tron!

0 komentarjev

Test Kenwood True 72x CD-ROMa

ExamPC - Novi ExamPCjev test se kar lepo sklada z duhom našega včerajšnjega testa TEACovih CD-ROMov. Gre namreč za test Kenwood True 72x CD-ROMa, menda najhitrejšega CD-ROMa trenutno. Tovarniško deklarirani povprečni prenos je 72x, kar pomeni, da naj bi pogon prenesel okoli 10MB/s, kar je za CD-ROMe ogromno. Ali je to res ali ne, pa boste izvedeli, če preberete test. Jaz lahko rečem samo, da se enega ne bi branil [:D].

4 komentarji

Praktična uporaba starih CD-ROM pogonov

HardOCP - Če vam gre na živce moje neskončno pritoževanje nad stupidnim uničevanjem komponent, potem vam bo moje stališče mogoče bolj jasno po opisu tega projekta. Le-ta lepo kaže, kako z malce kreativnosti in dobro idejo lahko uporabite stare komponente, celo tako navidez neuporabne dele, kot so CD-ROM pogoni. En tip je namreč v napadu dolgočasja (ali kreativnosti?) predelal dva stara 4x CD-ROMa tako, da ju sedaj uporablja kot priročno držalo za pijačo. Kratek opis projekta najdete tukaj, vsekakor pa bi si tip zaslužil kakšno nagrdo za kreativnost!

vir: HardOCP

vir: HardOCP

7 komentarjev