»

Od legend pa do danes

Slavni VooDoo

vir: Digit Life
Digit Life - Na Digit Life so si vzeli čas in nam pripravili seznam grafičnih kratic od leta 1998 pa vse do danes. V spisku, ki obsega čez 50 kartic se pojavljajo tudi imena legendarnih grafičnih kartic, kot so: NVIDIA Riva 128 4MB, NVIDIA RivaTNT2 M64 32MB, 3dfx Voodoo3 16MB, ATI RAGE 128 PRO 32MB, ... Poleg res dolgega spiska, pa so grafikulje tudi stestirali, in sicer v treh testih. Po rezultatih testov je zelo lepo vidno, kako je tehnologija grafičnih pospeševalcev napredovala. Preberite si celoten članek ter rezultate testa.

6 komentarjev

Ko en procesor ni dovolj

HotHardware - Takrat si kupimo matično ploščo za več procesorjev in seveda ustrezno število le - teh. Ena takih plošč, ki podpira dva AMD - jeva AthlonaMP, je tudi MSI - jeva KD7 Master. Njene specifikacije in kako se obnese, ko jo sparimo z dvema AMP 2000+, si lahko ogledate v tem testu. Pa veselo branje[:)]!

1 komentar

Test Duron 1.2 GHz

Tom's Hardware - Na Tom's hardware so objavili test AMDjevega Duron 1.2 GHz procesorja. Primerjali so ga z vsemi modeli P4 in AMD XP procesorjev ter Celeronom 1.2 GHz. Test je zelo obsežen in temeljit ter pokriva testiranje v večini današnjih aplikacij. Tu najdete test, o rezultatih bom pa zaenkrat molčal. Tako je edina možnost, da izveste rezultate ta, da sami kliknete na link in odsurfate na test. Pa veselo branje.

0 komentarjev

Novi mobilni procesorji iz AMDja

X-Bit Labs - AMD je danes najavil začetek prodaje svojih novih mobilnih procesorjev: Athlon 4 (Palomino) 1.2 GHz in Duron (Morgan) 950 MHz. Procesorja poleg višje frekvence nimata drugih razlik med njunimi predniki. Kljub temu pa so cene impresivne; Athlon 4 1.2 GHz stane 525 ameriških zelencev, če naročite več kot 1000 kosov, medtem ko Duron 950 MHz stane 160 dolarjev. Samo za primerjavo naj povem, da je cena Athlon MP procesorja pri 1.2 GHz 175 dolarjev in desktop Durona 1 GHz (narejen na enakem Morgan jedru) 74 dolarjev. Ampak vseeno je pa dobro vedeti, da novi Pentium III-M (Tualatin/512) 1.2 GHz procesor stane 722 ameriških dolarjev, če naročite več kot 1000 kosov, tako da zgleda novi Athlon precej poceni v primerjavi s svojim tekmecem.

3 komentarji

In še malo o AMD XP

več strani - Neverjetno, kako lahko cel dan novic zaznamuje "le" izid novega procesorja pri AMD. No, če smo natančni, procesor je izšel včeraj, danes so pa na plano pricurljali testi. Veliko testov. Zelo veliko.

Seveda ste vi pridni človečki, ki boste iz samega interesa prebrali vse teste ter jutri v šoli pokasirali negativno pri kemiji, a rekli, da o AMD XP veste vse!

2 komentarja

AMD Duron 1.1 GHz in Intel Celeron 1.2 GHz

The Register - Včeraj (2.10.2001) je AMD izdal novo različico Durona, delujočo pri frekvenci 1.1 GHz. Duron 1.1 GHz, je enak svojemu predhodniku Duronu 1.0 GHz, le da je navit za dodatnih 100 MHz. Danes pa je, takoj za AMDjem, tudi intel postavil na trg novo različico svojega procesorja nižjega razreda. Ta marketinška poteza izhaja iz rivalstva med AMDjem in Intelom, saj je Intel s svojim novim procesorjem Celeron 1.2 GHz po frekvenci prehitel AMD. Novi celeron je opremljen z 256 KB hitrega L2 pomnilnika (cache), ki se nahaja v samem jedru procesorja, tako kot pri vseh celeronih II doslej. Nov Intelov procesor je zgrajen v 0.13 mikronski tehnologiji, zaradi česar mora biti kar dobro overclockabilen.

11 komentarjev

Speedcorp DSL tuning utility!

uebertakten.de - Za vse lastnike DSL modemov. Speedcorp je na trg poslal freeware program SpeedCorp 9x Enhancer, ki naj bi poskrbel za tiste dodatne bajte pri DL. Sama inštalacija naj ne bi bila problem vendar iz varnostnih razlogov pripoočajo, da si prej naredite varnostno kopijo svojega registra. Za vse, ki bi hoteli program preizkusit ga dobite tukaj : SpeedCorp 9x Enhancer. Za vsa vprašanja in informacije glede programa pa odsurfajte na njihovo domačo stran Speedcorp.net.

3 komentarji

Pretorijančev prvenec

Slo-Tech - Kot sem vam včeraj v svojem polmiljonskem spisu obljubil, so (z malo zamudo) prišle na vrsto miši. Ta test, ki ga je kot svojega prvega spisal Pretorijanec, obsega kar 10 miši, ki so bile delno ali v celoti narejene z Logitechove strani. Test je zelo obsežen, vključuje faktorje kot so "coolness", uporabnost v UT, natančnost,... Če si nameravate v prihodnosti kupiti miš ter ne veste katero - je ta test edina prava rešitev za vas. Veselo na branje!

52 komentarjev

Raziskava AMD AXIA Thunderbird-ov

Blarg Overclocking - Kot vsi vemo, je AMD poslal v prodajo serijo Thunderbird-ov, ki se odlično navijajo. Nosijo oznako AXIA. Ali je AMD to storil zanalašč ali pa sploh ni vedel kako visoko so procesorji zmožni iti, še ni znano. dejstvo je, da se dajo naviti zelo visoko. V testu primerja različne verzije AXII. Eno s frekvenoco 1GHz in drugo s frekvenco 1.2GHz. Škoda, da nima ne testu še 1.33GHz verzije. Tukaj je članek.

6 komentarjev

Test Pentiuma200

Jaz - Heh, v teh dneh ko se vsi pulijo za teste GHz+ pošasti, je prav zanimivo videti test enega starega procesorja, legende, ki je ne bomo pozabili: Pentiuma200. Ravno to so naredili na Glide Undergroundu in procesor primerjali z modernimi pošastmi, kot je Athlon 1.2GHz, P4 1.4GHz in podobno. Zaključek? Za 99% manj cene dobite procesor, ki je samo 80% počasnejši, torej se nakup izplača! Več tukaj. Thnx, Roman .

6 komentarjev