»

Visoka ločljivost velikosti sladkorne kocke

vir: Gizmodo
Gizmodo - Kot poročajo na Gizmodu, je Toshiba predstavila trenutno najmanjšo "kamero" visoke ločljivosti. Modul, ki se sicer poveže na kontrolno enoto, ki je lahko do 30 metrov oddaljena, je zavidljivo majhen, saj meri zgolj 32,6(Š) x 38,6(V) x 41(D) milimetrov pri teži 65 gramov. S tremi CCD senzorji lahko zajema video v ločljivosti 1920 x 1080 pri tridesetih slikah na sekundo.

IK-HD1 je namenjen produkcijskim hišam, oddaljenemu nadzoru in/ali v namene zagotavljanja varnosti, zato ga boste zaman pričakovali v izdelkih, namenjenih splošnim uporabnikom, kar potrjuje tudi cena, ki samo za enoto in kontroler znaša nekaj manj kot deset tisoč ameriških dolarjev.

Veliki brat vas bo po novem gledal v visoki ločljivosti.

13 komentarjev

PlexEraser PX-OE100E

PlexEraser

Slo-Tech - Plextor je predstavil uničevalnik CD in DVD plošč, z imenom PlexEraser PX-OE100E . Gre za enoto, ki podatke na CD-ju oziroma DVD-ju uniči z laserskim žarkom. Plextor poudarja, da gre za okolju prijazno uničenje podatkov, saj uničen CD oziroma DVD enostavno lahko vržete v smeti v enem kosu. Omenjen izdelek naj bi prav prišel vladnim ustanovam, vojaškim razvojnim centrom in drugim ustanovam, ki delajo z občutljivimi podatki.



Več na Plextorjevi uradni strani.

35 komentarjev

Plextorjeva individualizacija

CDR-Info - Prenekateri Pek™ je že spoznal, da se določene pečke bolje ujamejo z določenimi mediji (CDR, da ne bo pomote). Rezultat neprimerne kombinacije je lahko škrtanje CD bralnika, ali pa sploh neberljivost medija v nekaterih ali celo vseh enotah (da domačih cd komponent ne omenjam).

Zaradi tega je Plextor razvil tehnologijo 'VariRec' - Variable Recording. Pomeni, da bo CD zapisovalo (beri: Plextorjeve nove enote) iz mesta za kalibracijo laserja na ploščku razbralo tip in oznako medija, ter iz baze izbralo najprimernejšo moč laserja. Klik!

3 komentarji

Ko vam v CD-ROM-u raznese CD...

Neowin - Precej smešna, toda resnična novica. Obstaja nevarnost, da vam pri višjih hitrostih (nad 48x) razpadejo CD mediji. Nekaj proizvajalcev CD-ROM enot je opozorilo javnost, da lahko CDji z manjšimi razpokami postanejo nevarni. Z Edinburške univerze so sporočili, da je nekemu uporabniku odneslo sprednji del enote. Sedaj, ko se proizvajalci problema zavedajo, si prizadevajo, da bi preprečili dotično napako in sicer z zaznavanjem povečanih vibracij in ojačanjem kočljivih delov enote.

Pa še navodila uporabnikom: Če imate enote, ki znajo brati pri visokih hitrostih (48x in več):
- nekateri gonilniki omogočajo zamanjševanje maksimalne hitrosti enote; z reduciranjem le-te zmanjšate tudi možnost okvare.
- skrbite za svoje CDje! Na primer: shranjujte jih v za to namenjeni embalaži, ne puščajte jih na soncu...

Za DVD enote še ni poročil o podobnih primerih.
Hvala xbite!

27 komentarjev

Test Plextorjeve 24x pečice

Icrontic - Plextor je na področju "pečenja" CD-jev že kar veteran, saj se je podjetje osnovalo že zelo zgodaj. Tekom let pa so si nabrali dovolj znanja in izkušenj, da so lahko začeli izdelovati ene izmed najboljših CD-R/RW enot za domačo uporabo. Najnovejši izdelek, ki ga je Plextor naredil je 24x pekač, ki vsebuje Tako BurnProof tehnologijo, ki preprečuje zoprni buffer underrun, ki povzroči izpad podatkov in s tem uniči CD, kot tudi Plextorevo PowerREC-II tehnologijo, ki prepozna kakovost CD-ja in prilagodi hitrost zapisovanja. Da pa se enota ne bi pregrevala, je Plextor vanjo vgradil tudi majhen ventilatorček. Zraven enote najdemo še kup uporabnega softvera, enoto pa poleg vsega krasi še tradicionalna Plexotrjeva kakovost. Vendar kljub kakovosti ne vem, če je kdo pripravljen dati 200 dolarjev za enoto. Da ti enota speče CD v 1-2 minutah prej, je slab izgovor za ceno. Raje si kupite kakšnega 16x Teaca, ki je prav tako odlična enota, pa še dokaj poceni je. Test Plextorjevega dirkača si lahko...

1 komentar

2GB na enem CD-ju

Tom's Hardware - Z uporabo izboljšane tehnike pri peki cdjev, je TDKju uspelo, da je na navaden CD-R posnel 2GB podatkov. Vendar pa to še ni vse. Tudi hitrost zapisovanja se je potrojila. Z uporabo posebnega LSI čipa v CD-R/RW enotah bo stvar postala realnost. Z snemalnikom pa bomo lahko posneli tudi cd dolžine samo 74/80 minut (pač kompatibilnost). Vsekakor komaj čakam na te snemalnike.

2 komentarja

Plextor in njegov dirkač

The Register - Od Plextorja smo že kar nekako vajeni, da prvi postavlja nove standarde in hitrosti. Sicer mu zadnje čase to malce težje uspeva, ker mu za vrat diha TEAC, vendar je še vedno med tistimi, ki usmerjajo razvoj CD-R/RW enot. Pred kratkim je predstavil enoto, ki CD-je "peče" s 24x, prepisuje z 10x in bere s 40x hitrostjo. Pogon vgradimo v ohišje, osnovan pa je na vodilu E-IDE. Vendar pa Plextor tokrat ni postavil rekorda, saj Ricoh trdi, da je imel 24x CD writer že v začetku maja. Plexotorjeva CD-R enota vključuje še PoweRec-II tehnologijo, BURN-Proof tehnologijo in t.i. Zone-CLV servo positioning. Po nekaterih podatki zapeče 74 minuten CD v 233 sekundah ali slabih 4. minutah. Priporočena cena je $289, vendar bo enota gotovo cenejša.

0 komentarjev

Modri dirk... ehm... pekači

CDR-Info - Medtem, ko se je Sergio mučil z 8x in 12x pekači, se veliki fantje (CDR Info) že igrajo z makinami povsem drugega ranga. Seveda govorim o 20x in 24x pekačih, o katerih se je zadnje čase kar precej govorilo. Na CDR Info si torej lahko ogledate test Ricohovega 20x modela, ali, še bolj zanimivo, Sanyotovega 24x modela. Oba pogona sta si med seboj precej podobna, saj za doseganje tako visokih hitrosti uporabljata Zone CLV tehnologijo. Preprosto povedano se CD-R plošček razdeli na tri dele, po katerih pogon piše z različno hitrostjo (12x, 16x, 20x pri Ricohu in 16x, 20x, 24x pri Sanyotu). Tudi druge tehnologije, ki jih uporabljata, so precej zanimive, omenim naj le Sanyotovo Burn Proof 2...

10 komentarjev

Plextor Plexwriter 161040A

The Tech Zone - Pri Tech Zoneu so si ogledali ta hiter pekač. Specifikacije verjetno že veste, vsebino in zaključek testa pa prav tako. Plextor se je izkazal kot plextor in je hitro ter zanesljivo zapekel CDje. Stvar, ki pa mene osebno, pa verjetnu tudi koga drugega moti so dooolgi dostopni časi, v povprečju kar 150ms. Ahm.. test si lahko ogledate tukaj.

Za konec te novice pa še razčistimo eno nejasnost. Pred časom sem postal novico o tem, da naj bi Plextor prenehal izdelovati SCSI inačice svojih pogonov. No, temu verjetno ni tako. Očitno so stvari v Plextorju malo zmedene, saj daje delavec v Evropi javnosti drugačne informacije kot pa tisti iz Amerike.

3 komentarji