»

Swiftech MCX462

Burnout PC - Hlajenje procesorja je današnje dni nujno potrebno, saj bi bilo brez hlajenja ohišje polno dima. V ta namen ima velika večina ljudi zračne hladilnike, ki so povečini sestavljeni iz hladilnih reber in ventilatorja. Obstajajo pa tudi "hibridi", ki se razlikujejo od običajnih hladilnikov predvsem po obliki hladilne površine. Swiftech MCX462 je na pogled zanimiv, saj je zgrajen iz aluminijastih palčic, katerim so vrezali navoje in s tem povečali površino. Da pa bi dodali še piko na i, so za dno uporabili masiven kos bakra, ki odlično prevaja toploto.

0 komentarjev

Swiftech vodni blok

Slo-Tech - Vsi, ki želite naviti svoje procesorje do njihovih skrajnih meja, potrebujete vodno hlajenje. Poglavitna komponenta vsakega vodnega hlajenja pa je zagotovo vodni blok, ki je pritrjen na procesor. Enega izmed njih so si tokrat ogledali na ExtremeMHz. Izdelalo ga je podjetje Swiftech in nosi ime MCW478-UHT. Posebnost tega vodnega bloka je termo-električno hlajenje, kar pripomore k večji zmogljivosti hlajenja. Tako kot pri večini spodobnih vodnih blokov, ima tudi ta bakreno dno. Klik!

0 komentarjev

Swiftech MCX462+

Tweak Town - Naši mlinčki se vse bolj grejejo (zaradi navijanja, kakopak) in potrebujejo vedno boljše hlajenje, tako da poznamo že obilico hladilnikov, od takih ki imajo le hladilna rebra, pa do hladilnikov ki na sebi nosijo 80mm ventilatorje ali še večje zverine.

Swiftechova iznajdba spada v drugo skupino. Zanimivost tega hladilnika je to, da nima hladilnih reber, temveč 371 majhnih aluminijatsih palčk, ki ležijo na bakrenem dnu. Da bi izboljšali hlajenje, so na vsako to palčko vrezali še navoje, ki zagotovijo večjo površino in posledično tudi boljše hlajenje. Vsaka stvar ima tudi temno plat in v našem primeru je to cena, ki znaša skoraj 50 ameriških dolarjev. Poleg tega, pa moramo dokupiti še 70mm oz. 80mm ventilator. Klik!

0 komentarjev

Hladilnika za Pentium4

Overclockers Online - Zadnje čase opažam, da kar malce pozabljamo na hladilnike za procesorje Pentium4, ki niso nič manj zanimivi od sorodnikov, ki so namenjeni hlajenju procesorjem SocketA. Če pogrešate teste takih hladilnikov, potem bo tale kot nalašč za vas. Obravnava namreč dva hladilnika, ki svoje delo zelo dobro opravljata. To sta Swiftech MCX4000 in Alpha 8942. Oba primerka premoreta bakreno dno, aluminijaste paličice in zmogljiv ventilator, kar jima omogoča dobro odvajanje toplote iz procesorja. Odgovor na vprašanje, kateri izmed teh dveh se obnese najbolje, pa boste našli tukaj.

0 komentarjev

Swiftechova zverina

ipKonfig - Ker se sam ne ukvarjam z navijanjem, nisem ravno poznavalec raznih overclockerskih podjetij, ki izdelujejo hladilnike za vedno prevroče procesorje. Poznam sicer Thermaltake, Alpho, GlobalWin, Thermalright, še nekaj malih podjetij in tema. Zato sem se pred časom kar malce začudil, ko so se na Overlcockers Australia začeli masovno pojavljati povezave, ki privedejo do številnih testov Swiftechovih ventilatorjev. Najprej sem mislil, da gre spet za še ene množične produkte, ki v svetu overclockanja ne bodo ravno uspeli, vendar po prebranem testu na ipKonfig lahko rečem, da sem se krepko zmotil. Tam so...

3 komentarji

Plycon 60 to 80mm fan adapter

Slautech - Večina procesorskih hladilnikov podpira 60 mm ventilatorje. To sicer ni nič slabega, vendar ta lastnost postane kar precejšnja omejitev, ko si človek zaželi večji ventilator. Vendar nič več, saj se tudi za take probleme najde rešitev v obliki posebnega adapteja, ki omogoča, da na svoj priljubljen hladilnik pritrdite tudi 80 mm ventilator. S takim posegom lahko znižate temperaturo svojega procesorja za nekaj stopinj. To se sliši malo, vendar se morate zavedati, da je pri overclocku teh nekaj stopinj C lahko še kako pomembnih. Adapter lahko uporabite samostojno ali v navezi s svojim starim hladilnikom. V slednjem primeru lahko pridobite še kakšno stopinjo C minusa. Če se vam izdelek zdi zanimiv, potem si lahko ogledate test. Sicer pa ni vrag, da podobne stvari nebi mogli narediti sami. Če boste izdelek posnemali, se boste kar pošteno namučili z izdelavo, vendar se boste vsaj lahko pohvalili, da ste vse skupaj naredili sami. ...

0 komentarjev

Megastičen hladilnik

Jaz - Nad Swiftechovim SocketA hladilnikom smo se na Slo-Techu že navduševali. Vsekakor gre za NAJBOLJŠI zračni hladilnik trenutno na tržišču in Swiftechu gre vsa hvala za design in izpeljavo te enote. Upajmo, da bodo tudi drugi izdelovalci hladilnikov sledili primeru in začeli izdelovati Socket hladilnike, ki bi efektivno izkoriščali 80mm ventilatorje. Kakorkoli, beštijo so testirali na Overclockers.com in njihov test samo potrjuje domneve, da gre za trenutno najboljši Socket A hladilnik na tržišču. Priporočam ogled! Thnx, Hedi.

1 komentar