»

nVidia ostaja brez zavarovalnine?

vir: TG Daily
TG Daily - nVidiina polomija z umirajočimi grafičnimi čipi, predvsem v prenosnikih, iz lanskega leta je dodobra dokumentirana. A kalvariji očitno še ni konec, saj je nVidia upala, da bo stroške garancijskih zahtevkov krila njena zavarovalnica, The National Union Fire Insurance Company, a je zavarovalnica na kalifornisjkem sodišču vložila zahtevo po razrešitvi dileme okorg upravičenosti do zavarovalnine. Zavarovalnica meni, da zaradi kršenja pogodbe nVidia ni upravičena do zahtevanega povračila denarja.

Zaplete se pri pogajanjih o stroških, ki so jih imeli izdelovalci prenosnikov z nVidio. Ta se je s...

35 komentarjev

Novice iz nVidie

bit-tech.net - Očitno se stvari z nVidiino platformo Ion premikajo na bolje, saj je po izidu miniITX plošč in nettopov zdaj na vrsto še mobilni del. Govorice pravijo, da bo junija na tajvanskem sejmu Computex moč videti več modelov netbookov osnovanih na platformi Ion, nič pa še ni znano o proizvajalcih in modelih. Po govorici sodeč naj bi bili vključeni tudi glavni proizvajalci prenosnikov (skoraj zagotovo bo med njimi Acer, sodeč po preteklih dogodkih), na trg pa naj bi prenosniki lahko prišli že v začetku julija.

Po težavah z licenami za Core i7 in i5 procesorje bo nVidia očitno ostala na suhem tudi pri AMDju. Od leta 2010 naprej naj bi bili AMDjevi Opteroni na voljo le z AMDjevimi veznimi čipovji, kar pomeni, da bo odpadel tudi Broadcom. Sodeč po novci naj bi to veljalo za novo platformo (verjetno podnožje G34 z DDR3 podporo), ni pa jasno, kaj to pomeni za namizne (in mobilne) procesorje. nVidia ima vezna čipovja, ki so že kompatibilna tudi z AM3 podnožjem, prav tako pa ima licenco za stara...

7 komentarjev

Predstavljen Quadro FX Go700

X-Bit Labs -

nVidia je predstavila svojo prvo GeForceFX grafično kartico, s polno podporo DirectX 9.0, namenjeno mobilnih računalnikom in optimizirano za najzahtevnejše aplikacije. Prodajala se bo pod imenom Quadro FX Go700. Poleg vseh dobrot, ki nam jih prinašajo Quadro grafične kartice, bo Quadro FX Go700 opremljena še s PowerMizer 3.0 tehnologijo, ki služi manjši porabi energije.

V tem trenutku še ni jasno, ali je nova kartica grajena na jedru FX5200 ali FX5600, saj nVidia še ni podala vseh tehničnih podrobnosti. Quadro FX Go700 lahko dobite takoj, saj se že nahaja v Dellovih Precision M60 mobilnih računalih, osnovanih na Intelovem Centrinu. Klik!

0 komentarjev

Anti-Aliasing

X-Bit Labs - Na x-bit labs so spisali res zelo podroben in natančen članek o anti-aliasingu, ki vsebuje primerjavo med različnimi načini senčenja robov ter različnimi grafičnimi karticami in njihovimi načini zglajevanja nazobčanih robov tekstur. Članek je že skoraj strokovno gradivo, tako da ga priporočam vsem, ki želite biti dobro osveščeni in podučeni v tej temi.

0 komentarjev

COMDEX je tu

več strani - Mogoče tole novico najavljam malce pozno, vendar bolje pozno, kot nikoli. V glavnem: trenutno se odvija (če se že ni odvil) COMDEX na katerem številni proizvajalci pokažejo svoje izdelke. Če na hitro povzamem, je Nvidia kazala svoj najnovejši NV17M o katerem sem se razpisal v eni izmed prejšnjih novic, AMD je kazal prve primerke 0.13 mikronskega Athlona, ki sicer niso delovali, vendar dajejo vedeti, kako bo procesor izgledal, Coolermaster pa je kazal svoje najnovejše hladilnike. To je samo kratek oris, kaj se je dogajalo na sejmu. Veliko več informacij o vsem skupaj boste našli na straneh, kjer so se lotili pisanja člankov na to temo. Članke najdete na sledečih naslovih:

0 komentarjev

Predogled NV17M

Amdmb.com - Nvidia zadnje čase kar uspešno osvaja trg grafičnih kartic, vendar pa ji pot do popolne dominacije onemogoča ATI s svojimi odličnimi Radeoni 2, ki se lahko brez težav postavijo po robu procesorjem GeForce3. Prav tako je Nvidia naletela na prepreko v obliki ATI-ja na "mobilnem" delu računalniškega tržišča, zato so Nvidiini inženirji precej hitro ugotovili, da s samo hitrejšimi procesorji tu ne bodo uspeli. Uspeli bodo samo z rešitvami, ki ponujajo dovolj ugodnosti tako za proizvajalce kot tudi kupce. Nadmočna rešitev za trg prenosnikov pa naj bi bil čip NV17M. Le ta ne bo samo hitrejši kot predhodnik GeForce 2 GO, ampak bo ponujal še kar nekaj dobrot. Prva bo 0.15 mikronska tehnologija izdelave, ki bo močno vplivala na porabo procesorja. K večji varčnosti NV17M pa bo pripomogla še tehnologija PowerMizer, ki je podobna Intelovemu SpeedStepu in AMD-jevemu PowerNOW!. Nvidia bo v čip vključila tudi podporo Anti-Aliasingu, ki bi v prenosnikih še kako pomemben. To bodo dobrote, ki bodo...

1 komentar

Radovednost

M3DZone - Na mobilnem trgu grafičnih kartic se pripravljajo na boj. Hud boj. ATI bo poskušal ohraniti svoj prestol kralja mobilnih grafičnih kartic za leptope, medtem ko bo Nvidia z vsemi mogočimi prijemi poskušala prevzeti ta prestol.
Nvidii bo pri njeni misiji občutno pomagal nov mobilni čip. Ime mu je NV17M (NV17 je oznaka GeForce3. Dodatna črka M očitno pomeni mobility) in ima 128bit-ni DDR RAM interface na zelo malo prostora (NV17M je velik samo 31x31mm!). Veliko je izboljšav, ki bodo NV17M naredile precej boljšega od GeForceGO družine. O vseh novih funkcijah si preberite tukaj. Gre za zaupni, neuradi, neobstajajoči dokument do katerga so se fantje pri M3DZone nekako dokopali.

0 komentarjev

CompaQ zapušča Tajvanske proizvajalce prenosnikov

The inquirer - Veliko "proizvajalcev" prenosnih računalnikov, le-te naročijo pri Tajvanskih proizvajalcih. Eden izmed teh "proizvajalcev" laptopv je tudi CompaQ, ki se je pred kratkim odločil, da bo zaradi prestrukturiranja podjetja zapusti dva od štirih Tajvanskih proizvajalcev prenosnikov. CompaQ-ove prenosnike so do nedavnega izdelovala 4 podjetja - Quanta, Mitac, Arima in Inventec. Mitac je že izpadel iz "igre", kdo pa je drugi nesrečnež pa se še ne ve. Ali bo CompaQ-ova odločitev vplivala na trg prenosnikov še ni znano, zagotovo pa bo vplivala (oz. je že vplivala) na njegove delnice .

5 komentarjev