»

Vodno hlajena kištica

Club Overclocker - Pri ClubOC so na test vzeli vodno hlajeno ohišje. Le-to je že na prvi pogled nekaj posebnega, saj ima na sprednji stranici estetsko modro ali svetlo zeleno "šipo", prav tako ima na stranici tudi že tovarniško vgrajeno okno. Nad celotnim ohišjem so navdušeni, še posebej pa jim je všeč enostaven vodni komplet. Za N.I.T.R.O. vodno hlajeno ohišje boste morali (ako si ga želite posedovati, seveda), odšteti 399 ameriških zelencev. Več o tem izveste tu.

0 komentarjev

Koolance PC2-C

Club Overclocker - To je ime Koolanceovega vodno hlajenega ATX ohišja, katerega so testirali na ClubOC. Zadeva je narejena profesionalno, a je vseeno razvidno, da je vgrajevanje kompletnega vodnega hlajenja v midi tower ohišje kar zapletena zadeva. Sicer pa vse hvale inženirjem, saj jim je uspelo zelo lepo. Na vrhu je radiator, katerega hladijo trije ventilatorji, spodaj pa črpalka in rezervoar za vodo. Le-to vlijemo ali izlijemo iz sistema tako, da obrnemo ohišje na glavo ter spodaj najdemo "zamašek". Poleg tega, da izgleda dobro, tako tudi hladi. Klik!

1 komentar

Hladilnik s "toplotno pipo"

Club Overclocker - Na ClubOC so na test dobili zanimiv hladilnik s tehnologijo "toplotne cevi" oziroma s HeatPipe-om. Kaj to je za eno čudo? Tisti, ki Slo-Tech spremljate že dalj časa, veste, da je to tehnologija hlajenja, ki deluje na principu hlapenja tekočine, in da lahko na eni strani sistema proizvede precej nizke temperature, medtem ko pa na drugi zopet precej visoke. Za tiste, ki jih zadeva zanima, si preberite tole, kjer imate dokaj podroben članek o toplotnih ceveh.
Sedaj pa nazaj na temo novice. Kot sem rekel, so na ClubOC stestirali hladilnik s to tehnologijo in po navdušenju opisovalca sodeč, mora biti zadeva kar dobra. Je popolnoma bakrena in ima zelo preprost način pritrditve. Ime ji je: Cooler Master HHC-001 "Heat-Pipe".

6 komentarjev

Vesoljski hladilnik

Club Overclocker - Zen... hladilnik iz vesolja! No, v bistvu ne, prihaja namreč iz Japonske. Zadevica je posebna prav v vsem. Hladilnik nima samo navadnih reber, temveč ima v rebrih neke vrste tekočino. Zanimivo, inovativno. 2 ventilatorja skrbita za zadosten pretok zraka, vse skupaj pa je "oblečeno" v plastični pokrov. Sliši se super! Pa se tudi obnese tako? Preberite si test na ClubOC-ju. Še slika:

3 komentarji

Nekaj za modifikatorje ...

Club Overclocker - Po dolgem času spet en kratek test lučk in neonk, ki so so ga pripravili na ClubOC. Tam so stestirali neonko in neke čudne svetleče cevke, ki jih lahko tudi upogibamo. Gotovo ni treba poudarjati, da se naložba v te stvari splača samo, če imate v ohišje vdelano okensko modifikacijo. Tisti, ki imate radi lepo razsvetljena ohišja se gotovo ne boste preveč sekirali, ko boste odšteli $36 za opisani komplet. Morda pa se tudi motim ...

0 komentarjev

Obnovljena moda Fan Adapterjev

Club Overclocker - Overclockerska scena očitno doživlja neke retro flashbacke. Prvo ponoven razmah vodnega hlajenja, sedaj pa še Fan Adapterjev... Te overclockerji poznamo in z njimi eksperimentiramo že leta, pred kratkim pa so se nekatera podjetja lotila tudi masovne proizvodnje. Eno takšnih je tudi HighSpeedPC, ki nadebudnim množicam ponuja 60-80mm adapterje, ki jih lahko namontirate na vse standardne hladilnike. Njihov izdelek so pod drobnogled vzeli na ClubOC, toda z njim niso bili preveč zadovoljni. Po njihovih rezultatih so namreč z 80mm ventilatorjem dosegli precej slabše rezultate, kot s privzetim 60mm. Test si lahko ogledate tukaj, jaz pa se bom zaenkrat vzdržal komentarjev......

1 komentar

Hladilniki za pomnilnik

Club Overclocker - Na ClubOC so se spravili testirat hladilne površine za pomnilnik. Stvar niti ni tako zanimiva, ker so razlike v temperaturi, navkljub Arctic Siver termalni pasti, minimalne. Raje poglejmo, kaj pripomorejo ti hladilniki k stabilnosti. Najbrž že veste, da pomnilnik pri 150 MHz s svojim EMI delovanjem kar pošteno moti ostale pomnilniške enote, kot tudi ostale komponente, ter lahko v najhujšem primeru povzroči zmrzal vašega kavnega mlinčka. Če pa na pomnilnik prilepimo izmenjevalno površino, ki je iz kovine, s tem drastično zmanjšamo količino EMI, kar zna biti še en korak do še hitrejšega procesorja . Ane ane?

3 komentarji