»

Samsung 172B

več strani - Na I am not a geek so napisali kratek članek o Samsungovem LCD zaslonu . Na rivalski strani Techware Labs pa so monitor opisali še podrobneje. Če zdaj povem še kaj o LCD zaslonih, ki se tudi v Sloveniji vedno bolj uveljavlajo. Na začetku so bile slike popačene in zato ti zasloni niso bili med ravno najboljšimi, ki jih je bilo moč kupiti. A to napako so odpravili in prav zato se sedaj krog uporabnikov, uporabnost in učinkovitost zaslonov večajo.

0 komentarjev

Samsung SM-348 CD-RW/DVD

I Am Not A Geek - Vse tiste, ki vas muči pogled na kopico CD, CD-RW ter DVD-enot v vašem računalniku, bo razveselila novica, da je podjetje Samsung izdalo CD-zapisovalec, ki zmore pisati z 48x hitrostjo, prepisovanje pa opravlja dvakrat počasneje, kar seveda ni nič posebnega, razveseljiva pa je vsekakor tudi zmožnost branja DVD-zgoščenk. Na I Am Not A Geek so spisali test tega pekača, ki si ga lahko ogledate na tem naslovu.

0 komentarjev

Plazma zaslon

I Am Not A Geek - Ste se naveličali svojega klasičnega 21" monitorja in bi radi preizkusili kaj bolj naprednega, pa vam projiciranje slike na steno ne diši najbolj, TV pa tudi ne zadošča vašim potrebam? Potem vam ne preostane nič drugega, kot da si nabavite plazemski zaslon. Recimo Samsungovega SPL4225, ki se lahko pohvali s kar 42" diagonalo.

Test tega čuda so spisali na strani I am Not a Geek in se načudili njegovim zmožnostim. Kaj tudi ne, saj je igranje iger na takem orjaku svojevrsten užitek, gledanje filmov pa v primeru posedovanja prej omenjene naprave postane povsem nekaj drugega. No, je pa res, da nas vse skupaj na realna tla zabije cena, ki znaša niti ne tako skromnih 10.000 $ (tisočakov, da ne bo pomote [>:D]).

0 komentarjev

XP, odkleni se!

I Am Not A Geek - Na naši strani smo pred časom že posredovali razne povezave do vodičev za odklep najnovejšega Athlona z marketinškim imenom XP. Na I Am Not A Geek se spravijo delati enako modifikacijo, le da čisto malo drugače. Sicer pa (slej ko prej) nameravam narediti enako tudi jaz. Ako se vse posreči, že ta vikend. In tudi mi bomo imeli članek na to temo .

3 komentarji

Fan controller

I Am Not A Geek - Na I am not a geek so stestirali Rheobus "fan controller", na katerega lahko priključite do 4 ventilatorje. Rhoebus precej spominja na Matejeve šalterje, ki so bili stestirani na Slo-techu, vendar se malce razlikuje od običajnih kontrolerjev. Namesto navadnih stikal ima regulatorje. S temi regulatorji se da določiti, s kakšnimi hitrostmi bo ventilator deloval. Če je regulator obrnjen do konca navzgor, bo ventilator delovali normalno, če pa je regulator obrnjen do konca navzdol, pa bo ventilator deloval z najmanjšimi vrtljaji (ventilatorja se ne da popolnoma izklopiti). Celoten test najdete tukaj. Skratka, če se zanimate za take stvari (kot vidim, vas na Forumu ni ravno malo) in se vam zdi izdelava pretežka (ter hočete regulatorje), potem lahko Rheobusa naročite na proizvajalčevi strani. Samo ne pritožujte se, če boste morali v plastično ploščico sami izvrtati luknje za regulatorje in če vam bodo precej močne modre LEDice "žgale" v oči....

7 komentarjev

Avstralsko posredovanje testov

Overclockers Australia - Jah, Overclockers Australia pestijo podobne težave. Pomanjkanje novic, namreč. Pa časa tudi, izgleda. Kajti, v celi soboti (sedaj je v Avstraliji že nedelja) je bila napisana samo ena novica s povezavo na več različnih testov. Nekaj od teh sem že omenil, drugih še ne. No, manjkajoči člen bo sedaj zapolnjen:

  • Abit KT7A-RAID na I Am Not A Geek
  • Supermicro SC760 ohišje na Tech Planetu
  • Thunderbird 650 @ 1000 MHz na The Tech Zone
  • Pentium 3 700e @ 1200 MHz na Extreme Overclocking


  • Vi veselo na branje, jaz pa nazaj k pisanju velikega vzporednega testa zvočnih kartic... Ups, pa sem preveč povedal .

    0 komentarjev