»

Hlajenje pod -40 °C tovarniško

X-Bit Labs - Navijalci računalniških komponent vedo, da je za dobro navitje nujno potrebno tudi dobro hlajenje. Načinov za doseganje nizkih temperatur je nešteto, odvisno od naše zagnanosti in potreb. Nekateri se zadovoljijo z menjavo tovarniškega hladilnika, drugi brusijo in polirajo svoje bakrene hladilnike ter jih mažejo z najboljšimi srebrnimi pastami, tretji uporabljajo vodno hlajenje ali Peltierjeve elemente, iskalci ekstremov pa polijejo po računalnikih nekaj litrov tekočega dušika.

OCZ je priskočil na pomoč navijalcem, ki jim slogan Napravi sam ne diši, a bi kljub temu želeli svoj procesor poslati v arktične razmere. Sestavili so sistem Cryo-Z, ki se pritrdi na...

14 komentarjev

Cherryjeva tipkovnica za Linux

Slo-Tech - Cherry je uveljavljen izdelovalec tipkovnic, ki tako kot konkurenti celo tipkovnice iz nižjega cenovnega razreda opremlja z dodatnimi gumbi, ki služijo predvsem upravljanju večpredstavnih možnosti, npr. regulaciji jakosti zvoka. Kmalu bodo na evropskem trgu predstavili svoj nov izdelek, ki je namenjen operacijskemu sistemu Linux. Tipkovnica bo prepoznavna po pingvinu Tuxu, logotipu Linuxa, in bo imela 29 dodatnih tipk. V Združenem Kraljestvu bo na voljo za slabih 30 funtov, kupec pa bo dobil zraven tudi najnovejši SuSE Linux 9.1. Klik!

28 komentarjev

DDR 566 MHz

X-Bit Labs - OCZ Technology je na Comdexu za zaprtimi vrati že predstavil nove pomnilniške module, ki bodo prehiteli trenutno najhitrejše 533 megaherčne in sicer bodo to PC4500 moduli s časi CL3-4-4-8, ki bodo na voljo že v drugi četrtini naslednjega leta. Cena in dobavljivost po svetu še ni znana, vemo pa da si jih bodo lahko privoščili le najbolj ekstremni navijači. Klik!

4 komentarji

Švedski pametni telefon

Infosync - Švedsko podjetje Neonode je predstavilo svoj prvi "pametni telefon", imenovan N1 Neonode. Zanimivo je, da so za operacijski sistem izbrali Windowse CE ter ga predelali v svoj OS, ki tako ponuja drugačen uporabniški vmesnik. Poganja ga 76 MHz ARM procesor, ter je opremljen z GPRS. Seveda ne smemo pozabiti 24-bitne kamere, ki je zmožna zajemati krajše filmčke s hitrostjo 15 FPS v resoluciji 160 x 120 pikslov. Filmčke pa lahko zapišemo kar direktno na SD kartico, ki jo vstavimo skozi vgrajeno režo. Z manekenskimi merami 88 x 52 x 21 in težo 93 gramov vsekakor paše tudi v žep. Ostale podrobnosti pa si preberite tukaj.

4 komentarji

Comdex 1. dan

Sudhian - Na Sudhian so spisali kratek članek o prvem dnevu trenutno najbolj odmevnega sejma z imeom Comdex, ki se trenutno odvija v mestu luči, v Las Vegasu. Pripravili so kratek opis nVidiine tiskovne konference o novih Geforce FX in pa Shuttlov brezžični sistem. Kratek članek, ki naj bi potešil lakoto vseh občudovalcev. Klik!

Naslednje leto bo na Comdexu gostoval tudi Slo-Tech.

Novo hlajenje GeForceaFX

10 komentarjev

Tipkovnica brez tipk

Tech Extreme - Tipkovnica brez tipk? Saj to ni mogoče, pravite? Je!
Švedsko podjetje Senseboard bo na Comdexu predstavila svoj novi izdelek - SenseboardTM Virtual Keybord, ki deluje tako, da si pritrdimo na roke neke posebne obročke -senzorje, ter nato oponašamo gibe, kot da bi pisali po navadni tipkovnici. Senzorji te gibe zaznajo ter skladno z njimi pošljejo signal do računala. Idealno za prenosnike in dlančnike, ko se trudimo z zelo majhnimi tipkovnicami ali s svinčniki.

9 komentarjev