»

AMD z dvema novima Black Edition procesorjema, morda nov FX?

Xtreme Systems - Prvi od dvojice novincem je trojedrni Phenom, X3 8750, prvi odklenjeni trijedrnik, bolj zanimiv pa bo drugi Black Edition novinec, dvojedrnik 6500+, ki pa za spremembo od X2 linije pod pokrovom ne bo imel starega, K8 čipa, temveč bo prvi K10 dvojedrnik na tržišču. Oba sta seveda popolnoma komaptibilna z vsemi matičnimi ploščami, ki podpirajo procesorje Phenom. Kompatibilnost pa so povečali še s spremebo porabe pri že znanemu Phenom 9950 Black Edition, saj so le-to spustili s 140 na 125 W, z čimer je postal enak kot počasnejši bratec 9850. S porabo 140 W so bili namreč problemi predvsem z napajalnim sklopom pri cenejših matičnih ploščah, saj se je pogosto zgodilo, da je napajanje odpovedalo, ploščo pa je bilo treba menjati. Tako naj ne bi bilo več težav Izvorna novica in tema ny XtremeSystems.

Špekulira pa se tudi o novih FX procesorjih. Linija FX je zamrla kmalu po prehodu na AM2 podnožje, saj s ceno 1000 $ enostavno niso bili konkurenčni rešitvam, ki jih je ponujal Intel. Njihovo...

68 komentarjev

Slike in podatki o procesorju Tejas

več strani - Zanimivo, na trgu še vedno ni dolgo napovedovanih Intelovih procesorjev s kodnim imenom Prescott, pa so se že pojavili prvi primerki, ki zaenkrat še nosijo kodno ime Tejas in bodo najverjetneje nasledili Prescotte. Po poročanju X-Bit labsov, bodo Tejasi na voljo nekje v drugi polovici prihodnjega leta. Prvi Tejasi bodo 0.09 mikronski, površina čipa pa naj bi merila od 120 do 140 kvadratnih milimetrov. Leta 2005, ali pa še kasneje, bodo procesorji izdelani v 0.065 mikronski tehnologiji, površina čipa pa bo merila med 80 in 100 kvadratnimi milimetri. Novi procesorji naj bi imeli več...

2 komentarja

Padalo, ki vam utegne rešiti življenje

Slo-Tech - Tole novico nam je poslal Primoz Princic:

Tole sem ravno prebral na SIOL-u:
Padalo za zaposlene v visokih stavbah

Izraelsko podjetje je izdelalo padalo za zaposlene v visokih stavbah - proizvod, ki ga je vzpodbudil napad na Svetovno trgovsko središče 11. septembra.

"Tri tedne po napadu je bil izdelan načrt za tako imenovani Executivechute, testiran in pripravljen za izdelavo," je povedal direktor Apco Aviation.

Padalo, ki daje videz nahrbtnika prodajajo na ameriškem in japonskem tržišču za 795 dolarjev, težko pa je manj kot dva kilograma. LOL.

7 komentarjev

AMD s 4.4 GHz na desktop računalnikih

100si - Tole novico nam je poslal Jaka Mele, ki se prav tako ukvarja s pisanjem novic, večkrat pa lahko beremo njegove članke tudi v raznih revijah. Thanx, Jack .

AMDjev agresivni napad na Intel se nadaljuje, saj je družba sporočila, da bodo prvi primerki procesorjev Hammer, ki jih bodo v 0.13 mikronski tehniki izdali ter na trg poslali v zadnjem četrtletju 2002, po trenutnem načinu označevanja primerljivi z 3.4Ghz Pentium čipom (Pentium rating - PR). Čip bo tudi nosil naziv 3400, sicer pa lahko v drugi polovici 2003 pričakujemo modela 4000, proti koncu istega leta pa po zaslugi zmanjšanega proizvodnega procesa na 0.9 mikronov že kar 4400.

1 komentar