»

Xiaomijev prvak Mi A3 je tu

Slo-Tech - Xiaomi je danes predstavil težko pričakovanega naslednika svojega popularnega telefona Mi A2, ki je svoj čas ponujal izjemno veliko za svojo ceno. Xiaomi Mi A3 je dostojna nadgradnja, ki pa je v nekaterih aspektih naredila korak nazaj. Primer je 6,08-palčni zaslon, ki se mu je ločljivost skrčila na HD+, je pa postal AMOLED. V resnici gre za mednarodno verzijo telefona Xiaomi CC9e, ki je že mesec dni dostopna v Indiji.

Novinec za 250 evrov v osnovni verziji ponuja procesorski čip Snapdragon 665, 64 GB prostora za shranjevanje podatkov (obstaja tudi 30 evrov dražja verzija s 128 GB), 4 GB pomnilnika in konvertibilno režo, v katero lahko vdenemo drugo kartico SIM ali microSD. Čitalnik prstnih odtisov je z zadnje strani...

23 komentarjev

Novi HTC-jev prvak je 10

AnandTech - HTC je uradno predstavil svojega prihajajoča prvaka, pametni telefon HTC 10. Ta združuje dizajn lanskih M9 in A9, kar pomeni zaobljen aluminijasti videz, v notranjosti pa najdemo komponente, ki so za dražje pametne telefone že samoumevne. Zaslon z diagonalo 5,2 palca ima ločljivost 2560 x 1440 točk in po HTC-jevih besedah zmore 30 odstotkov več barvitosti kakor M9, karkoli že to pomeni. Da se ne bil opraskal, skrbi prevleka iz Gorilla Glass.

Pogled v notranjost razkrije Qualcommov Snapdragon 820, 4 GB pomnilnika in 32 GB prostora flash za shranjevanje podatkov ter režo microSD za povečanje kapacitete. Baterija s kapaciteto 3000 mAh naj bi zdržala dva dni normalne uporabe, hitro polnjenje pa je prek priključka USB Type-C...

55 komentarjev

LG-jev novi prvak je G5

Slo-Tech - Jutri se v Barceloni uradno začne letošnji Mobile World Congress, a že na predvečer tega dogodka se vrstijo predstavitve prihajajočih novosti. LG ni nobena izjema, zato so pokazali, kakšen bo njihov prihodnji pametni telefon LG G5, ki bo imel hudo konkurenco v obliki iPhona 7 in Galaxyja S7. Toda tudi LG je pripravil nekaj lepih presenečenj.

G5 se morda res sliši kot naslednik G4, kot je bil G4 naslednik G3 in ta verzije pred tem, a imena lahko varajo. G5 ima dvoje pomembnih novosti - modularno zgradbo in kovinsko ohišje. LG G5 ima prosto ležišče, kamor lahko vstavimo, kar najbolj potrebujemo. Trenutno so pokazali le dva modula, in sicer CAM Plus (samodejna izostritev, zaklenitev osvetlitve in fizične gumbi za vklop, zaslonko, snemanje...

41 komentarjev

Slovenci svetovni prvaki v robobrcu!

24 ur - Če se vam je zazdelo, da se je slovenska nogometna pravljica po sporih na svetovnem prvenstvu in kadrovskih spremembah v ekipi končala, ste se zmotili. Na svetonem prvenstvu v robobrcu v San Franciscu je slovenska ekipa Ljubljana Dragons osvojila zlato medaljo v kategoriji Srednji Mirosot, kjer se meri 5 robotov proti 5-im nasprotnim. Ekipa s Fakultete za elektrotehniko je premagala korejsko ekipo KinGo, ki je njihov večni tekmec, kmalu pa se bo začela pripravljati na evropsko prvenstvo, ki bo med 15. in 18. junijem v Muenchnu. Klik!

Največ zadetkov je dosegel Zlatko Zarobotkovič.

17 komentarjev

Prescott - prvak ali polom?

Slo-Tech - Končno se je dvignila zavesa, na oder je stopil Intelov najnovejši procesor, kontraverzni Prescott. Skladno s tem, so tudi testi pognali kot gobe po dežju. Ker je plevela iz leta v leto več, smo vam pripravili izbor res dobrih in predvsem kredibilnih strani, ki so se razpisale o najnovejši generaciji štiric. Tu sta še Ed iz Overclockers.com in njegov vedno nabrit jezik ter vroča debata na našem forumu.

Če se slučajno zgodi, da v nobenem izmed naštetih ni ravno tistega podatka, ki vas najbolj zanima, pobrskajte še po Intelovih specifikacijah.

Mi pa se kmalu beremo.

17 komentarjev