»

Brskanje po Steamu bo podprto s strojnim učenjem

vir: Steam
Steam - Valve je lansiral Steam Labs, razdelek z eksperimentalnimi funkcijami, namenjenimi preizkušanju, preden jih dokončno vpelje v spletno trgovino. Za začetek so med novostmi dva avtomatska generatorja videov in pa napreden svetovalec za iskanje iger.

Da Valve za kulisami počne mnoge reči (zaradi katerih potem nikakor ne more napraviti Half-Lifa 3), že dolgo vemo, sedaj pa so se Gabe in druščina odločili uporabnike spustiti bližje eksperimentom in v naturi nekdanjih Google Labs odprli Steam Labs, kjer lahko sami preizkusimo zanimive ideje, ki so namenjene skorajšnji implementaciji. Trenutno so na voljo za test tri zadeve, ki imajo skupno točko v tem, da vsebino ustvari bolj ali manj napredna avtomatika. Micro Trailers so šestsekundni videi iger, ki jih sistem zgenerira iz daljših na...

6 komentarjev

Na Steamu že 1500 iger za Linux

Phoronix - Čeprav je Linuxov tržni delež za velikostni razred manjši od Microsoftovega in Applovega, je tudi za Linux dosegljivih čedalje več iger. Na Steamu je število naslovov za Linux preseglo 1500. Za primerjavo: za Windows je na voljo 6500 naslovov, za Mac OS X pa 2300.

Igre za Linux so silovit pospešek dobile predlani, ko je Valve najprej izdal prvo stabilno verzijo Steama za Linux, decembra istega leta pa še operacijski sistem SteamOS, ki temelji prav na Linuxu. Od tedaj število naslovov za Linux vztrajno raste. V 12 mesecih je Steam presegel število 1000, letos pa mesečno za Linux prispe okrog 100 na Steam, in tako smo že pri številu 1500. Na Linuxu najdemo tudi naslove, kot so Counter-Strike: Global Offensive in Middle-earth: Shadow of Mordor.

Srž vseh problemov sicer ostaja nizek tržni delež, saj se za dva odstotka sistemov iger često ne izplača...

39 komentarjev

Valve se pridružuje Fundaciji Linux

linuxfoundation.org - Valve je naslednje v vrsti podjetij, ki se je pridružilo Fundaciji Linux. Včeraj so namreč iz Valva sporočili, da so postali polnopravni člani te organizacije, kar ni presenetljivo, saj Valve že intenzivno dela na Linuxu. S tem Valve pridružuje pisani druščini podjetij, med katerimi so tudi ugledni člani, kot so IBM, Oracle, Samsung, Cisco in Google; je pa Valve prvo igričarsko podjetje v tej skupini.

Steam je na Linux prispel že lani, letos pa se je otresel oznake beta. Hkrati je letos septembra Valve napovedal razvoj SteamOS. Gre za operacijski sistem, ki temelji na Linuxu in je v bistvu nadgradnja načina Big Picture v odjemalcu za Steam. V tem pogledu je videz prilagojen prikazu na televizorju in upravljanju z igralnim ploščkom. Iz...

86 komentarjev

Valve je napovedal SteamOS

Steam Big Picture, na katerem bo verjetno osnovan vmesnik SteamOS

vir: Steam
Steam - Pri Valve so zagnali novo podstran trgovine Steam, ki predstavlja SteamOS. Na njej predstavljajo glavne značilnosti prihajajočega operacijskega sistema, ki je osnovan na jedru Linuxa. Slednje je daleč od presenečenja, saj je Gabe Newel že pred časom odkrito kritiziral Windows 8 in njegovo slabšo podporo igram ter aplikacijam, kot je Steam, vsaj v primerjavi s predhodniki. Takrat se je začela odprta Valvova gonja proti Microsoftu, ki je vključevala izdajo klienta Steam in kar nekaj velikih naslovov, združljivih z Linuxom, SteamOS pa je le še en (pričakovan) korak. A SteamOS naj ne bil le čisti nadomestek operacijskega sistema Windows na namiznih računalnikih, saj skupaj s SteamOS Valve počasi gradi most, ki jih bo popeljal v dnevne sobe.

V lanskem decembru je...

103 komentarji

Na Steamu odslej naprodaj tudi programi

V Steamu vas čaka nova rubrika: programi.

vir: Steam
The Verge - S slabim mesecem zamude je Valve sinoči pričel s prodajo računalniških programov preko svoje distribucijske platfome Steam. Za začetek ponujajo 6 naslovov: risarski program ArtRage Studio Pro, urejevalnik fotografij CameraBag 2, okolje za razvoj iger GameMaker: Studio, 3D modeler 3D-Coat, ter dve različici 3DMark-a: Vantage in 11. Ta teden so vsi na voljo z 10% popusta.

Novi naslovi - zlasti multimedijski programi, zgleda, - naj bi prišli kmalu, skozi iniciativo Steam Greenlight. Greenlight je njihova različica verifikacijskega procesa za umestitev v trgovino. Za razliko od App Stora oz. Windows (RT) Stora, kjer morajo...

6 komentarjev

Valve se podaja med izdelovalce strojne opreme

Valve Software - Podjetje Valve je znano po razvoju video in računalniški iger in distribuciji digitalnih vsebin, medtem ko se s strojno opremo niso pečali. Leta 1996 ustanovljeno podjetje je zaslovelo s franšizo igro Half-Life, danes pa jo poznamo po spletni trgovini Steam. Nepredstavljivo pa bi bilo, če bi Valve izdelal recimo - miško. A tudi za Microsoft so nekoč govorili podobno.

Valve je objavil oglas za delo industrijskega oblikovalca. Pomenljiv je zapis, da "jih frustrira pomanjkanje inovacije na področju računalniške strojne opreme," zato bodo "vskočili in zapolnili to praznino na tržišču". Dodajajo, da bistvenih sprememb...

17 komentarjev