»

Jeseni prispe prenovljeni Switch z OLED zaslonom

Nintendo - Nintendo je razkril novo inačico konzole Switch, ki pa v nasprotju z letošnjimi govoricami ne bo imela močnejšega drobovja, temveč le nov zaslon in nekaj posodobljenih malenkosti.

V začetku marca so pri Bloombergu (plačljiv vir, alternativa) objavili, da naj bi Nintendo poleti sprožil proizvodnjo prenovljene različice konzole Switch. Vir naj bi bil nekdo med proizvajalci zaslonov, saj naj bi nova verzija nosila večji OLED ekran, toda govorice so od tu dalje povsem podivjale in šušljalo se je o napravi z močnim Nvidiinim čipom, ki naj bi na televizorje pošiljal 4K sliko. Ker sta od zadnje novosti v družini, ročne konzole Switch Lite, pretekli že dve leti in sta tako Sony kot Microsoft lansirala novo generacijo svojih konzol, je znaten del skupnosti govorice vzel precej resno. Toda tole bo primera o tem, zakaj je ob nepotrjenih čenčah potrebno biti previden, kajti danes najavljena naprava je precej bolj krotka.



Novost v podjetju imenujejo preprosto Switch OLED Model, njena...

41 komentarjev

Jeseni dobimo konzolo Switch Lite

Euro Gamer - Nintendo bo igralni konzoli Switch septembra dodal sestrico Switch Lite, pri kateri bo v zameno za nižjo ceno zavrgel povezavo s televizorjem.

Po tem, ko smo od začetka leta poslušali govorice, da bo Nintendo svoji aktualni igralni konzoli Switch dodal nove, spremenjene izvedenke, je japonska družba v videu le najavila Switch Lite. Imenu primerno gre za lažjo in manjšo napravo od Switcha: namesto 6,2-palčnega ima 5,5-palčni zaslon, sicer enake ločljivosti 1280×720 pik, in je za več kot sto gramov lažja. Nadzor je tokrat vgrajen in ne snemljiv kot pri Switchevih kontrolerjih Joy-Con. Na levem delu je namesto gumbov končno pravi križec, toda funkcionalno so hkrati dosti odrezali, saj Lite nima ne tresenja HD Rumble ne IR...

24 komentarjev

Oculus stavi na brezžične VR naočnike Quest

Road to VR - Oculus je predstavil očala za navidezno resničnost Quest, ki bodo vmesna stopnja med cenejšimi naočniki Go in dražjimi Rift.

Nadležni kabli in visoki stroški sta dve poglavitni oviri pri prodoru navidezne resničnosti med množice ljudi in v veliki meri botrujeta dejstvu, da je VR še vedno le stvar zanesenjakov. Če odmislimo Gear VR, ki potrebuje telefon, je Oculus reševanju tega problema že namenil poceni naočnike Go. Toda ti so bili zgolj obstranska veja projekta Santa Cruz, ki ga je podjetje predstavilo pred dvema letoma in s katerim je želelo tlakovati pot proti brezžični navidezni resničnosti. Na dogodku Connect 5 v San Joseju so najavili prvi "pravi" rezultat teh namer, Oculus Quest, ki naj bi dospel prihodnjo pomlad in bo konkuriral HTCjevemu Vive...

18 komentarjev

Nova Nintendova prenosna konzola Switch

The Verge - Nintendo je predstavil svojo novo konzolo, ki so jo poimenovali Switch (kodno ime NX) in bo na voljo od marca prihodnjega leta. Gre za hibrida med prenosno konzolo in konzolo za pred televizijo. Dejansko gre za tablico s 7 palcev dolgo diagonalo, kamor lahko nataknemo dva krmilnika, vsakega na svojo stran. Krmilnik se imenuje Joy-Con in ga je mogoče odstraniti. Ker gre za hibrida, sta lahko krmilnika spojena z nosilcem v klasični veliki krmilnik za televizijsko konzolo, lahko pa ju odstranimo in nataknemo ob rob tablice, pa dobimo prenosno konzolo. Prav tako lahko uporabljamo vsak krmilnik posebej, kar je uporabno, kadar želimo igrati v dvoje.

Precej manj je znanega o...

29 komentarjev

Življenjski cikel Xbox 360 zastavljen na 10 let - ali pač?

vir: engadget
engadget - Microsoftov Shane Kim je v intervjuju o projektu Natal, namenjenemu zaznavanju gibanja za Xbox 360, povedal, da Microsoft verjame, da bo Xbox360 dosegel življenjski cikel desetih let. Podobno dolgo oz. celo daljše obdobje uporablja Sony pri vseh svojih igralnih konzolah, a doseg tega cilja je za Microsoft rahlo vprašljiv. Težave predstavlja Electronic Arts oz. njihov podpredsednik, Patrick Soderlund, saj pravi, da so pri EA že dosegli meje zmogljivosti Xbox 360. PlayStation 3 je s svojim težavnim razvojem iger ob splavitvi rahlo zajezil masovni izid novih naslovov, a zdaj, nekaj let po izidu, programerji začenjajo razumeti delovanje PlayStation 3. Prav tu se skriva še veliko neizkoriščenega potenciala, ki pa je na...

34 komentarjev

Začetek prodaje Wii na Japonskem in njeno raztelešenje

Reuters - Nintendo je z 2. decembrom lansiral svojo konzolo Wii tudi v svoji domovini, kjer so jo pričakali z tradicionalnimi vrstami. V primerjavi s Sonyem, je Nintendo na Japonskem poslal na tržišče štiri krat toliko konzol: 400.000. Slaba novica za ostali svet je, da bo Wii zaenkrat podpiral predvajanje DVD-jev samo v japonski izvedbi. Konzolo so najprej začeli prodajati na najpomembnejšem svetovnem tržišču: ZDA. Tudi tu so privrženci čakali po več dni v vrstah.

Nintendo, nekdanji prvak med konzolami, ima prednost pred konkurenco v nižji ceni konzole (250 ameriških dolarjev) ter v inovativnem igralnem vmesniku s senzorji za zaznavanje gibanja. Posameznike že skrbi, da se ne bodo igralci v zanosu igre poškodovali.

Skrbijo jih tudi drugi tipi profesionalnih poškodb. Poleg tega se je že našel nesrečnik, ki mu je uspelo v zanosu trenutka strgati varnostni pašček in poškodovati televizor. Podobnih nesreč sedaj že mrgoli na medmrežju.

vir: Reuters

V ZDA so se takoj našli radovedneži,...

17 komentarjev