»

Testi Matroxove Parhelie

več strani - Ta čip smo na Slo-Techu spremljali od najave pa vse do izdaje, in lahko rečemo, da smo pričakovali od Matroxa preveč, on nam je pa dostavil premalo. Specifikacije čivkajo že vrabci na strehah, tako da se vanje ne bom spuščal (zato pa imamo povezane novice [:D]). Kartico so pod drobnogled vzeli na Digit-Lifeu (zelo dober test) ter na Gamer's Depot (malo manj dober test [:D]). Splošno počutje ob kartici? Bolj jalovo. Zadevo bomo zagotovo stestirali ter tudi mi o njej povedali svoje mnenje, a boste morali na to še počakati. Je pa res, da bo cena v Sloveniji še kanček bolj zasoljena, saj sem včeraj izvedel, da boste morali za OEM izvedenko odšteti 107 tisočakov. Ah...

4 komentarji

Test ABIT VP6 @ 2CPU

2CPU - Na 2CPU si lahko preberete njihov test ABIT VP6 matične plošče. Platko so si ogledali z malo bolj "profesionalnega" vidika, saj so navsezadnje stran, ki se ukvarja predvsem z dvoprocesorskimi sistemi. Kot je bilo za pričakovati, so nad platko bolj ali manj navdušeni, in končna ocena je temu primerno visoka.

ABIT VP6 sem si že pred nekaj časa ogledal tudi jaz, toda še vedno sem o njej deljenega mnenja. Namreč že od začetka nič ni bilo tako kot bi moralo biti in po kar nekaj dneh (tednih?) in zamenjavi skoraj vseh kritičnih komponent sem prišel do zaključka, da sem nesrečno dobil defektno plato. Zato boste na Slo-Techov test VP6ke morali počakati še nekaj časa, saj bom probal celoten test ponoviti od začetka z drugo ploščo.

1 komentar

ASUSova konkurenca ABIT VP6

X-Bit Labs - Med celo paleto novih matičnih plošč, je ASUS najavil tudi poceni dvoprocesorsko ploščo na osnovi VIA Apollo Pro133A čipovja. Sama zasnova je precej podobna novi ABIT VP6: do dva P3 Coppermine procesorja, 4 DIMM reže za do 2GB pomnilnika, 1 AGP Pro, 5 PCI rež, ATA 100 podpora, integriran zvok in podobne cvetek. ASUS CUV4X-D, kot bo plošči ime, bo vsekakor zanimiva zadevica, potrebno pa je počakati na prve primerke, da bomo lahko podali kakršnekoli sklepe. ASUSovci obljubljajo, da bo plošča na voljo v začetku naslednjega leta.

0 komentarjev

ABIT VP6 v Sloveniji

Jaz - Iz DAR Computers so mi sporočili, da je prva pošilja težko pričakovanih ABIT VP6 plošč končno našla pot v Slovenijo. Količina plošč v tej prvi pošiljki je zelo nezavidljiva, tako da se boste morali za svoj primerek pošteno zagrebsti. Cena je okoli 52KSIT, kar v bistvu niti ni tako veliko v primerjavi z zadnjimi i815E matičnimi ploščami. Kakšne so dejanske lastnosti plošče ne vem, saj bom svoj testni primerek dobil enkrat te dni, test pa lahko pričakujete nekje do konca naslednjega tedna.

0 komentarjev

Abit VP6 kmalu naprodaj?

AnandTech - Kot kaže, se nam kmalu obeta nova plošča z podporo za dva procesorja, in sicer Abit VP6, ki temelji na VIA Apollo 133A čipovju. Kot nekateri najbrž že veste, so po internetu krožile govorice, da naj bi imela ta plošča težave z AGP - jem. Sodeč po ABITovem sporočilu javnosti, ki so ga objavili na AnandTechu, te govorice ne držijo in je plošča popolnoma pripravljena na začetek prodaje. Upajmo, da je to res, saj bi vsekakor bilo škoda, če bi se ena izmed najbolj pričakovanih plošč tega leta izkazala za polomijo. Upajmo, da ABITovo sporočilo drži!

0 komentarjev

ABIT VP6 pred vrati

HardOCP - Yeah! Ne bo več dolgo in v trgovinah po celem svetu se bo pojavila dolgo pričakovana ABIT VP6 platka. Gre za naslednico dvo-procesorsko uspešnice BP6 ( kar itak veste vsi, ki niste zadnjih par mesecev preživeli v akvariju skupaj s svojo želvo ), ki bo kajpak namenjena FC-PGA procesorjem. ABIT je s ploščo imel določene težave in zato je malce zamujala, toda sedaj so očitno vse probleme odpravili in začeli z masovno proizvodnjo in razpošiljanjem. Komaj čakam na svoj testni primerek [:D].

0 komentarjev

Še ena ABITova i815E plata

OC Workbench - Po neuspešni SE6 plošči je ABIT najavil pravo poplavo i815E matičnih plošč. Prvi stabili SA6R in SH6, sedaj pa so najavili še ABIT SV6 platko. Zaenkrat ni znanega veliko, le to, da bo opremljena z IEEE1394 ( FireWire ) in HPT370 krmilniki, ter da bo vsebovala 6-kanalski AC97 zvočni kodek ( sploh prva i815E plošča, ki ga uporablja ). Čudno pa je to, da so se pri ABITu raje odločili za 3 dvo-kanalske kodeke namesto enega štiri-kanalskega in enega dvo-kanalskega. To pomeni, da bo upočasnitev v igrah pri uporabi zvoka visoke kvalitete že kar precej opazna. Bomo videli...

0 komentarjev