»

Lažni protivirusni programi oponašajo prave

Slo-Tech - Lažni protivirusni programi (angl. scareware), ki uporabnika obvestijo o odkritju celega kupa domnevnih okužb na računalniku in proti plačilu ponudijo dezinfekcijo, niso nič novega. Nepoučeni uporabniki ne vedo, da v resnici njihovemu računalniku nič ne manjka in da jih program želi zgolj naplahtati v plačilo nekaj deset dolarjev, hkrati pa običajno ironično zraven namesti še trojanskega konja. Pisci teh programov so postali bolj pretkani, tako da se sedaj izdajajo za protivirusne programe, ki resnično obstajajo.

Tak primer je FakeXPA, ki je po novem videti kakor uveljavljen brezplačen protivirusni program AVG. Nov uporabniški vmesnik je namreč na las...

25 komentarjev

Prvi protivirusni program v slovenščini

Slo-security - Izdelovalec protivirusnih varnostnih rešitev, Panda Software, je izdal slovensko različico svojega najnovejšega protivirusnega programa za osebne računalnike. Panda Antivirus Titanium je hiter in zelo enostaven za uporabo, saj vsebuje najsodobnejše tehnologije za zaščito pred virusi. Elektronska različica programa Panda Antivirus Titanium v slovenščini je uporabnikom že dostopna na spletnih straneh podjetja Panda Software, nekoliko dražja paketna različica na zgoščenki z navodili pa bo slovenskim uporabnikom dostopna sredi novembra.

8 komentarjev

Fora smora

HardOCP - Uf tale je pa dobra... Na zgoščenki z gonilniki za ASUS V7100 grafično kartico so, tako je potrdilo že več virov, pravi porniči. Filmu je ime RAW, skriva se pa v datoteki AVSQ01.DAT. Pornjaka naj bi na zgoščenki bila dva. Medtem, ko bi nekatere to samo še bolj spodbudilo k nakupu nove Asusove grafične, bi bilo to za druge malce nadležno. Vsaj zdi se mi . Torej, pozor: Če ste vi slučajno eden od tistih srečnežev z modificirano zgoščenko z gonilniki, jo pošljite na uredništvo Slo-Techa v nadaljnjo preiskavo .

5 komentarjev