»

DangerDen Maze 3

DWPG - Dejstvo je, da na svetu obstaja vrsta, ki se ji reče navijalec in dejstvo je, da ta, danes niti ne več tako ogrožena vrsta, zelo rada navija procesorje, četudi se je treba poslužiti malce bolj ekstremnih metod, kot je vodno hlajenje -- in dejstvo je, da marsikateremu navijalcu ime DangerDen Maze na ustnice prinese nasmešek. DangerDenovi vodni bloki Maze so bili od nekdaj dobro poznani med navijalci in prav nič ne kaže, da bi se njihov sloves kvalitetnih vodnih blokov polegel. Ali pač? Na tej strani so testirali vodni blok Maze 3, ki je bojda še enkrat potrdil pravilo, da najboljši hitro zaspijo na lovorikah. Če želite izvedeti, kaj vse so očitali Maze 3, potem KLIK!

2 komentarja

Nov test pekača

Slo-Tech - ... in nov svetovni rekord: Plextor 40x/12x/40x je zapekel 700MB medij v pičlih 3 minutah in 28 sekundah! Tako je, drago občinstvo, imamo zmagovalca in novega prvaka v tekmi najhitrejših...
Plextor je nekaj časa nazaj v trgovine poslal prve pošiljke PlexWriter PX-W4012TA in seveda sem ga dobil v roke tudi sam, ter ga razstavil na prafaktorje (ne dobesedno), da sem za vas spisal test. Hitro brat, saj v tem testu razložim tudi nekaj izrazov in sistemov, ki jih morda še ne poznate! S 40-kratno hitrostjo odklikajte na celoten test.

0 komentarjev

Test Audigyjev

Slo-Tech - In spet nov članek (sam smo pa res pridni)! Tokrat sem za vas spisal test dveh najnovejših Creativovih zvočnih umotvorov: Sound Blaster Audigy Player in Platinum.
Eden je malce dražji in eden malce cenejši... katerega od njiju če sploh katerega? Preberite si test in se odločite. Klik!

50 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Ker izgleda, da so naši pisuni spet zaspali na lovorikah in ker pri Slo-Techu še vedno skrbimo, da vam ni in ne bo dolgčas, je Bigfoot za vas spisal test Intel Pocket kamere. Poceni fotoaparat in kamera, ki bo zadovoljila marsikaterega nezahtevnega uporabnika, se zna izkazati za zelo ugoden ter premišljen nakup, ako vam kvaliteta slike ni primarna skrb. Branje, kot vedno, obvezno.

3 komentarji

Pravi gigant, ta nVidia

CNet - c|net se je spustil v detajlne razlage fenomena nVidiinega uspeha, njenega prodora na trg ter vsakodnevnega višanja delnic kljub nekakšni računalniški recesiji, ki je prizadela domala vsa podjetja, ki se ukvarjajo s tem, danes enem najbolj razširjenih cehov. nVidia nekako narekuje tempo, ki mu ne more slediti nobeden od proizvajalcev. c|net navaja namreč, da je edini konkurenčen, ki bi lahko vsaj še malo zmešal štrene nVidii, ATI. V svetu grafičnih kartic ima danes nVidia 56 odstotni delež, gledano iz perspektive nakupov zadnjih mesecev pa drži kar 83 odstotni delež vseh grafičnih pospeševalnikov. Da ne boste mislili, da bo nVidia zaspala na lovorika in si s tem, kakor 3dfx, skopala zgodnji grob, nikakor. nVidia prodira v trge pospeševalnikov za prenosnike, v katerem je absolutno večino imel ATI. Začela je prodajati grafične kartice za Macintoshe (se spomnite predstavitve GF3 za PowerMaca?), njen pospeševalnik se bo nahajal tudi v Microsoftovi prihajajoči konzoli, Xbox. Če misli...

5 komentarjev

Za lahko noč

UK Gamer - Po IZJEMNO dolgočasni soboti sem dobil še eno zanimivo povezavico: Distančnik za AMD Durone ter Thunderbirde se zna izkazati kot zelo priročna zadeva, saj obstaja kar nekaj primerov zloma procesorja ob prevelikem pritisku hladilnika na jedro. Ta distančnik, narejen iz bakra, pa lepo enakomerno porazdeli pritisk po celi površini. Pa še k hlajenju pripomore. Malo, ampak vseeno. Pa lahko noč. Se beremo jutri zjutraj.

4 komentarji

Kvaliteta slike

AVault - Poleg hitrosti je glavna lastnost, po kateri se ocenjuje grafična kartica kvaliteta slike, ki jo le-ta spravi na zaslon. Čisto logično, saj verjetno nihče noče gledati blede, neizrazite in zamaknjene slike, pa četudi igra pri tem leti na 200 fps. Na AVaultu so naredili analizo faktorjev, ki najbolj vplivajo na kvaliteto slike in vse skupaj zapakirali v članek. Obravnavajo teme, kot so barvna globina, bump mapping, FSAA in podobne, tako da bo vsakdo najdel kaj zanimivega...

0 komentarjev