»

Izšel Scribus 1.2

Kiberpipa - Scribus je profesionalni prostokodni program za namizno založništvo. Med njegovimi najbolj zanimivimi sposobnostmi je upravljanje prikaza barv (color managment), popolna podpora za tiskarski standard PDF/X3, risanje SVG gradnikov, hitrost, prenosljivost (deluje tudi v okolju Cygwin v Windows-ih in v okolju Fink na Applih) in seveda prostost.

Po enem letu garanja smo končno dočakali najnovejšo različico prostokodnega programa za namizno založništvo: Scribus 1.2. Hkrati z razvojem programa so intenzivno pisali tudi dokumentacijo, ki jo sedaj najdete na ločenem spletnem naslovu.

Ravno sedaj pa smo dočakali tudi prvo komercialno uporabo Scribusa -...

14 komentarjev

Nov članek!

Slo-Tech - Tako, pa smo dočakali še en članek, tokrat izpod peresa našega vrlega admina ter strastnega navijalca. Alien-w je opisal pot od zapakiranega GeForce4 Ti4200 do skorajšne Ti4600 inačice, skupaj z vsemi težavami ter zapleti, ki so se mu dogodili. V kolikor je v vas vsaj malo overclockerja ter modifikatorja, klik!

2 komentarja

Styles XP Beta 4

Slo-Tech - Bralec Tadej Lasic sporoča:

Izšla je nova verzija priljubljenega programčka za spreminjanje izgleda Windows XP sistema, ki prinaša nekaj zelo zanimivih novosti:

  • vsi sistemski DLLji so nespremenjeni,
  • Windows file protection je nespremenjen,
  • ni potreben restart računalnika,
  • veliko novih skinov: CoughDrop, Toothpaste, Community Skin Pack #1,
  • podpora za XP "Whistler" Server Build 3541.
Če vam priloženi skini niso dovolj, odsurfajte na ThemeXP, kjer boste našli še login zaslone in wallpaperje.

Tadej, hvala!

4 komentarji

Styles XP

več strani - Tole novico nam je poslal Tadej, za kar se mu najlepše zahvaljujemo:

Če spadate med tiste uporabnike Windows XP okolja, ki dajo veliko na izgled in ste se ze naveličali klasičnih Blue, Olive Green in Silver stilov, ste si do sedaj lahko pomagali zgolj z WindowBlinds XP programom podjetja Stardock (ok, obstajajo še drugi komercialni izdelki, ki pa niso nič kaj boljši). Slaba lasnost le-tega tiči v tem, da upočasni celoten sistem in vam popapca kar nekaj sredstev, saj WindowBlinds uporabljajo svoj pogon za prikaz stilov. Idealna rešitev bi torej bila uporaba Microsoft metode. In ravno to vam sedaj omogoča programček Styles XP podjetja TGTSoft. V bistvu gre samo za spremenjeno oziroma shekano verzijo UXtheme.dll datoteke, ki sedaj ne vsebuje več digitalnega podpisa. TGTsoft je prav tako dekodiral luna.msstyles datoteko in kreiral XML-to-msstyles pogon. S programom Style Builder (ta bo izšel ta teden) ali Resource Hacker lahko sedaj po mili volji spreminjate že obstoječe stile ali...

26 komentarjev