»

Google predstavil sodelujoče pri Chrome OS, ušle prve slike bete

vir: engadget
engadget - Čeprav je do izida Chrome OS še vsaj eno leto (izide v drugi polovici leta 2010), to ni ustavilo Googla pri poimenovanju prvih družb, ki sodelujejo oz. pomagajo pri projektu. Vključeni so proizvajalci računalnikov, procesorjev in programske opreme. Slednji je sicer le en, Adobe, a to pomeni, da je podpora za Flash praktično zagotovljena. Med proizvajalci čipov so Freescale, Qualcomm in Texas Instruments, ki jim je skupna proizvodnja procesorjev, ki temeljijo na arhitekturi ARM. Tukaj se seveda najbolj pogreša Intel, a z razširjenostjo sistemov z Atom procesorji in dobro podporo x86 arhitekturi Linuxa to verjetno ni težava.

Med proizvajalci računalnikov bodo na pomoč priskočili HP, Acer, Asus in...

332 komentarjev

Zanimive slovenske strani

Jaz - Nekoč je Slovenija veljala za eno izmed bolj naprednih držav kar se tiče razvoja medmrežnih komunikacij (s tem mislim internet), toda po ukrepih našega preljubega monopolista se je stanje precej "umirilo". Ena izmed mnogih posledic tega je tudi pomanjkanje kvalitetnih in zanimivih slovenskih strani. Seveda ne mislim razne domače strani, predstavitve podjetij in kot gobe rastoče portale (pa brez zamere), temveč strani, ki uporabniku ponujajo zanimivo in dnevno osveženo vsebino s svojega področja. Zatorej so te, ki jih imamo toliko bolj pomembne in vsaka nova vredna suhega zlata. Naj torej predstavim nekaj novih strani, ki se meni zdijo najbolj obetavne.

3Delavnica:
Mlada stran, ki se, kot bi lahko sklepali iz imena, ukvarja predvsem s 3D oblikovanjem. Je dnevno osvežena z novicami iz sveta dizajna in oblikovanja (pa tudi nekaj hardvera se najde), avtorji pa se vseskozi trudijo z raznimi šolami in vodiči po 3D oblikovanju. Poleg tega ponuja Forum, povezave na sorodne strani in download...

20 komentarjev

Učinkovitost Blue Orba

Overclockers Australia - Vse se je začelo, ko je neki avstralski overclocker zamenjal matično ploščo za Asusovo A7V133. Odločil se je za namestitev Blue Orba na Northbirdge, da bi izboljšal hlajenje. Prvi šok je doživel, ko je odstranil originalni hladilnik, ker pod njem ni bilo termalne paste ("Shame" on you, ASUS!). Potem človek jezno vzame termalno pasto in namesti Blue Orba. Ko poskuša namestiti WinME se mu računalnik sesuje. Z Windowsi 98 je bilo malo bolje, a je po dveh dnevih ponovnih zagonov obupal in se odločil, da bo matično ploščo odnesel nazaj, ker je očitno pokvarjena. Vse pa mu je bilo jasno, ko je odstranil Blue Orba, saj je bil ta po robovih spraskan. Zato se je odpravil po brusni papir in pobrusil Blue Orba in moram vam reči, da je ta hladilnik ZELO konkaven (upognjen navznoter). Začuda je po tej modifikaciji vse delovalo (Shame on you, Thermaltake!). Iz tega članka se lahko naučimo, da termalna pasti niti ni tako pomembna, kot pa direkten stik hladilnika s čipom, saj je z originalnim...

10 komentarjev

Vodno hlajenje, gigabilijontič!

Overclockedcafe - Hm, prvo pojasnilo: gigabilijon je veliko... ZELO veliko. Precej več, kot milijon, milijarda ali kaka podobna monstruozna števila. V bistvu gre za najbolj strašno veliko število, kar jih obstaja. Ok, to smo razčistili, gremo naprej... Na OC Shoot so objavili svoj overclockerski projekt z vodnim hlajenjem in moram vam reči, da so fantje opravili dobro delo. Sam projekt niti ni posebej fascinanten, toda opremili so ga z dobrimi komentarji in je kot tak kot nalašč za kakšnega začetnika. Toda, brez skrbi, tudi stari mački boste uživali, zatorej le pridno poklikajte povezavo.

0 komentarjev