»

Danger Denov blok na GF3

Pure OC - Na PureOC so se spravili v ekstremno hlajenje originalnega Geforcea3. Na procesor so pritrdili DangerDenov vodni blok, na pomnilnik pa namestili izjemno velika rebra. Kartici so tudi zvišali voltažo ter gledali, kakšne hitrosti bo kartica dosegla z zračnim hlajenjem, z vodnim hlajenjem ter z vodnim hlajenjem v kombinaciji z 80 W peltierovim elementom. Nad rezultati so bili osupli. 275 MHz frekvenca jedra pa ja ni tako slabo, mar ne?

2 komentarja

Leseni PC in Vodno hlajenje...

DWPG - Novico nam je poslal Darko Pevec:

Na tej strani so prikazane slike, ki prikazujejo popolnoma navaden PC v popolnoma nenavadnemu lesenemu ohišju. Poleg tega, pa se v ohišju še nahaja zelo zanimivo izdelano vodno hlajenje, ki po mojem mnenju spada med lepša in iznajdljivejša. Človek je dejansko postavil svoj računalnik v mahagonijevo ohišje in nato na procesor še pritrdil že omenjeno hlajenje. Torej, sicer dvomim, da leseno ohišje dobro prepušča toploto, vendar pa, če ste človek, ki gre rad v ekstreme, klik! in naj slike govorijo same zase.

5 komentarjev

Računalnik v steni

vir: HardOCP
HardOCP - Jao, računalnike smo že videli v kartonskih škatlah, potovalnih kovčkih, lesenih ohišjih, lego kockah, pribite na križ in tako naprej, toda to je menda prvič, da je nekdo računalnik vgradil v steno svoje sobe. Na žalost je zadeva spisana v enem izmed skandinavskih jezikov, toda slikice so dovolj univerzalne. Me prav zanima kako je z nadgradnjo in prezračevanjem .

11 komentarjev

Kako narediti vodno hlajenje

ProCooling - Ker je danes slo-tech očitno zelo coolersko naravnan, bom še jaz nekaj dodal. Na moji najljubši strani o vodnem hlajenju, ProCooling, so pripravili članek o vodnem hlajenju v celoti. Tukaj ne gre samo za test in primerjavo vodnega z zračnim hlajenjem, ampak tudi vodič, kako sami izdelati vodno hlajenje. Veliko tistih, ki imajo, ali pa še bodo imeli, vodno hlajenje procesorja, se ukvarja z vprašanjem, kako stabilno pritrditi vodni blok na matično ploščo. Tu je odgovor. Vodič pa se ukvarja ne samo z vodnim hlajenjem kot samim, ampak tudi preureditvijo ohišja za ta namen. Danes vam od vseh člankov najbolj priporočam tega. ...

4 komentarji