»

Blu-ray FTW: Warner opustil podporo HD DVD formatu

Heise - Včeraj je vsemogočni Warner Bros. Entertainment na svojih spletnih straneh objavil, da opušča podporo formatu HD DVD (nove vsebine bodo na teh ploščkih izdajali le še do maja 2008) in bo v prihodnje svoje filme ponujal izključno na nosilcih DVD in Blu-ray, saj po njihovem mnenju to zahtevajo oz. pričakujejo potrošniki. Izdajanje vsebin na dveh formatih je pri potrošnikih ustvarjalo dvom in zmedo, posledično pa indiferentnost do novotarije in slabe donose Warnerju.

Spomnimo - HD DVD lahko na en sloj ploščka shrani 15 GB podatkov (30 GB na dva sloja), Blu-ray pa 25 GB (50 GB na dva), so pa prvi nosilci zato cenejši za izdelavo.

V Blu-ray taboru so tako po novem New Line Cinema, Sony Pictures, Walt Disney, Warner Bros. in Twentieth Century Fox, v HD DVD formatu pa vsebine izdajajo New Line Cinema (ki ga nadzira Warner!), Paramount Pictures/Dreamworks in Universal Pictures.

Izvorna novica na Heise, poroča tudi Slashdot.

Je to konec HD DVD formata?

125 komentarjev

AOL vstopil na trg spletne prodaje filmov

Forbes - Kot poroča Forbes, je AOL dosegel dogovor z glavnimi filmskimi studiji in s tem postal prvi večji spletni portal, ki se bo podal na razvijajoči se trg spletne ponudbe filmov. Pogodbo so tako v četrtek podpisali z News Corp.'s, 20th Century Fox, Sony, Pictures Home Entertainment, General Electric's, Universal Pictures in Warner Bros.' Home Entertainment Group. Trenutno so na voljo zgolj Sonyevi filmi, vendar bodo v prihodnjih tednih sledili tudi izdelki ostalih družb.

Cena za pretočeni film bo znašala od 9,99 do 19,99 dolarja, uporabnik pa ga bo imel pravico prenesti in uporabljati na največ petih računalnikih oz. mobilnih napravah, ki bodo opremljene z Windows Media Playerjem. Pri tem bo uporabniku onemogočeno snemanje filmov na DVD-je.

AOL ima seveda še mnogo drugih majhnih konkurentov, ki so že prisotni na omenjenem trgu, vendar pa pravi giganti šele prihajajo. Med največkrat omenjenimi sta predvsem Amazon in Apple.

6 komentarjev

Razobličeni spletni strani Sonya in Warner Brosa

Slo-Tech - Skriptni otročaji so se, mogoče kot odgovor na zaprtje The Pirate Bay, ponovno lotili velikih korporacij. Tokrat sta "padla" britanski strežnik Sonya in tajvanski strežnik Warner Brosa.

Zrcalna slika razobličenj (defacement) se nahaja na Zone-H:
- razobličenje spletne strani Sonya na Zone-H
- razobličenje spletne strani Warner Bros na Zone-H.

Kot zanimivost lahko povemo, da je Sony v času pisanja te novice (ob 12:00 po lokalnem času) še vedno razobličen.

9 komentarjev

Se vojna na fronti BluRay vs. HD DVD šele začenja?

Slo-Tech - Očitno se je v začetku tega tedna začelo premikati na bolje tudi za HD DVD standard, kajti kar štirje večji filmski studiji so podprli standard Toshibe, ki je bil ustvarjen kot naslednik standarda DVD. Paramount, NBC Universal, Warner Bros. and New Line Cinema so s tem podvigom zadali resen udarec Sonyevemu BluRay (za katerega je kazalo da bo iz bitke odkorakal kot zmagovalec). V skupini podpornikov standarda BluRay je sicer veliko podjetji iz področja zabavne elektronike, vendar je med njimi samo en filmski studij in še ta Sonyev - Columbia TriStar Group.

Veliko vprašanje je, če lahko BluRay-u kot standardu sploh uspe brez podpore velikih filmskih studijev - BluRay predvajalnik namreč ni vreden veliko, če ne vrti filmov. Je pa res, da bitka še ni izgubljena, Sony pravkar kupuje studio MGM, poleg tega Walt Disney in 20th Century Fox še nista stopila na nobeno stran.

Očitno je da bo boj še dolg, uporabniki pa lahko samo upamo da ne bomo spet potegnili krajše, tako kot že v...

25 komentarjev

WB bo ponudil svoje filme preko interneta

SiliconValley.com - Vse bolj se zdi, da se bodo tudi razni filmski studii začeli posluževati podobnih taktik, kot jih uporablja glasbena industrija - svoje izdelke bodo začeli ponujati preko interneta v zameno za nekaj dolarjev. Kot poroča SiliconValley.com, bo Warner Bros preko interneta ponudil nekaj svojih velikih uspešnic, kot so Harry Potter and the Sorcerer's Stone in Mars Attacks, preko servisa CinemaNow.

Na žalost pa za nekaj dolarjev ne bomo dobili "polne različice" filma, ampak tako, ki bo po 24-ih urah prenehala delovati. 700 megazložni filet, ki smo ga prenesli iz interneta pa bo po izteku 24-ih ur le neuporaben skupek ničel in enic, ki bo odžiral dragocen prostor na disku, dokler ne bomo ponovno plačali licenčnine. Kako se bo WB-jeva ponudba filmov obnesla preko interneta bo pokazal čas, ampak če vprašate mene, boste za precej manj denarja še vedno odnesli več, če si film ogledate na DVD-ju ali v kinu.

4 komentarji

Računalniški Antrax

Viper's Lair - Ko v svetu velja paranoja zaradi možnega napada z biološkim orožjem, ne smemo pozabiti, da lahko tudi naš hišni ljubljenček dobi to nadlogo. Naš hišni ljubljenček = naš računalnik; nadloga = cela vrsta različnih virusov, trojanskih konjev in podobnega.
Kako se obraniti pred raznoraznimi virusi si poglejte tu. Osebno mi je bil članek malo pomankljiv (dolg je le 2 strani), ampak če imate radi kratke in jedrnate članke je ta kot nalašč za vas. Opiše najpogostejše vrste virusov in da naslove nekaterih najboljših antivirusnih programov.

1 komentar