»

Zaščitite svoje slike!

Jaz - Si predstavljate (bognedaj) tale scenarij: uspe vam veliki met in v svoje (nebodijihtreba [:D]) kremplje ulovite fletno punčaro. No, čez nekaj časa ugotovite, da vam je nekdo iz diska "pljunil" sliko, na kateri vi v družbi Manekenke™ na plaži srkate prijetno ohlajeno pivce. Sliko sedaj negodigatreba razkazuje po spletu ter naokoli vašo ljubav razglaša kot svoje dekle in se hvali na vaš račun. Temu boste naredili konec in si iz te strani namestili program Ais watermark protector, ki vam hitro in enostavno doda v sliko viden ali neviden napis (t.i. vodni žig). Tako ni vrag, da bo spomin v obliki digitalne fotografije ostal samo in le vaš [:D].

9 komentarjev

Styles XP

več strani - Tole novico nam je poslal Tadej, za kar se mu najlepše zahvaljujemo:

Če spadate med tiste uporabnike Windows XP okolja, ki dajo veliko na izgled in ste se ze naveličali klasičnih Blue, Olive Green in Silver stilov, ste si do sedaj lahko pomagali zgolj z WindowBlinds XP programom podjetja Stardock (ok, obstajajo še drugi komercialni izdelki, ki pa niso nič kaj boljši). Slaba lasnost le-tega tiči v tem, da upočasni celoten sistem in vam popapca kar nekaj sredstev, saj WindowBlinds uporabljajo svoj pogon za prikaz stilov. Idealna rešitev bi torej bila uporaba Microsoft metode. In ravno to vam sedaj omogoča programček Styles XP podjetja TGTSoft. V bistvu gre samo za spremenjeno oziroma shekano verzijo UXtheme.dll datoteke, ki sedaj ne vsebuje več digitalnega podpisa. TGTsoft je prav tako dekodiral luna.msstyles datoteko in kreiral XML-to-msstyles pogon. S programom Style Builder (ta bo izšel ta teden) ali Resource Hacker lahko sedaj po mili volji spreminjate že obstoječe stile ali...

26 komentarjev

Microsoftov 3D GUI

Jaz - Verjamem, da ste že vsi pošteno naveličani Microsoftovega 2D uporabniškega vmesnika, ki se praktično ni spremenil od prvih zametkov Windowsov. O tem priča tudi popularnost raznih skinov za namizje, kot so Windows Blinds in podobni. No, M$jev razvojni team že nekaj časa dela na popolnoma 3D uporabniškem vmesniku, njihovo vizijo le-tega pa si lahko ogledate tukaj. Upam, da se bo zadeva do uporabe ošteno spremenila, saj sedaj izgleda kot nekakšen Duke Nukem 3D [>:D]. Thnx, JLP!

8 komentarjev

3DFX dejansko prodaja tovarno v Meksiku

3dfx Graphics Technology - Zadnje dni se je po internetu pojavilo precej špekulacij o prihodnjih načrtih 3DFXa, med njimi so bile tudi verzije s prodajo tovarne v Meksiku. Te govorice so prihajale iz različnih virov, pogosto pa so bile tudi preklicane. No, ugibanj je sedaj konec, saj je 3DFX podal uradno izjavo za javnost, v kateri nas obvešča, da bo dejansko prodal tovarno v Meksiku, katero je pridobil z nakupom STBja leta 1998. Da se ta poteza ni izkazala za zelo profitabilno vemo vsi, sedaj pa se podjetje očitno vrača k svojim koreninam: razvoju grafičnih čipov. To seveda ne pomeni, da bo podjetje prenehalo izdelovati svoje lastne grafične kartice, le svojih pogonov ne bodo imeli. Za izdelavo 3DFXovih kartic bodo sedaj zakupili proizvodne zmogljivosti drugih, večjih podjetij. Upajmo, da jim bo preobrat uspel!

0 komentarjev