»

64 bitov za ljudske množice

X-Bit Labs - Intel je v petek potrdil, da bo ponudil poceni Pentiume 4 2,66 GHz s podporo 64-bitnemu procesiranju. Intelov Pentium 4 506, kakor se bo uradno imenoval, lahko pričakujemo že 27. maja, njegovo masovno prodajo pa 10. junija. Nov procesor bo imel megabajt dvonivojskega predpomnilnika in bo nadomestil model 505, ki teče enako hitro, le da ne podpira EM64T in Hyper-Threadinga. Posadili ga boste lahko na osnovne plošče LGA775, ki podpirajo 533 MHz sistemsko vodilo. Še cena: 163 dolarjev. Več o tem.

64 komentarjev

Abit gre v Dual-MP vodé

ABIT - Abit bo, vsaj tako piše na njihovi strani, izdal strežniško usmerjeno dvoprocesorsko osnovno ploščo za AMDjeve Athlone MP, čeprav lahko v paru na plošči delujejo tudi Duron MP ter Athlon XP procesorji. Temelji na AMD-760 MPX čipovju ter je po specifikacijah sumljivo podobna Tyanovi Tiger MPX. Nanjo lahko damo 4 GB registriranega pomnilnika, ima vgrajen omrežni vmesnik, dve 64-bitni PCI reži ter AGP-PRO vmesnik. Če to sparimo še z kvalitetnim modulom za nadzorovanje temperature ter napak, se zna zgoditi, da bo Abit dobil prvo pravo naslednico BP6 plošče :D. No, malo pretiravam.

1 komentar

Athloni XP v SMP načinu

HardOCP - Na HardOCP sem zasledil, da se dva AMD Athlona XP 1800+ prav lepo počutita na Tyanovi dvoprocesorski osnovni plošči. Torej je domneva resnična - Athloni 4 so sposobni večprocesiranja! Hehe, to bo še veselo. Intelov Pentium4, če še ne veste, tega ne zmore sploh. Zamislite si... Po moje je samo še vprašanje časa, kdaj bodo dvoprocesorske plošče prišle v širšo uporabo. Potem si lahko samo še manemo roke ter poganjamo Quake III z nastavljeno podporo večprocesiranju .

1 komentar

Dual i815?

VIA Hardware - i815, čipovje za množice, naj do pred kratkim ne bi podpirajo SMP (Simultaneous Multi Processing ali, po naše, večprocesiranje). Poudarek na besedama "pred kratkim", kajti Acorp je naredil dvoprocesorsko osnovno ploščo, ki temelji na čipovju i815. Ne verjamem, da se bo dual i815 kombinacija prijela, kajti čipovje ima omejitev 512 MB pomnilnika, dual konfiguracije se pa večinoma uporabljajo v strežniških sistemih. Kot vedno, se pa lahko tudi motim . Specifikacije te platke si oglejte na tem naslovu. Hvala, Mate!

1 komentar

Modificiranje ohišij@HardOCP

HardOCP - Na HardOCP so sestavili prvi del nasvetov, kako modificirat ohišje. sicer vsebuje le 'predpriprave' - torej nasvete, kakšno orodje si dobit. Avtor pa obljublja, da bo vsak teden napisal nov del. Torej - vsi tisti, ki se nameravate posvetit modificiranju ohišji, le kliknite sem in si oglejte, kakšna orodja za modificiranje priporočajo Američani.

2 komentarja