»

Windows 7 na vrhu v ZDA

Deleži operacijskih sistemov v ZDA v začetku aprila

vir: engadget
engadget - Marec so pri StatCounterju zaključili z zanimivim opažanjem - Windows 7 je bil med deleži operacijskih sistemov v ZDA tik za petami Windows XP, kjer je slednji imel 32,17 % vseh uporabnikov, Windows 7 pa 30,84 %. S tem so napovedali, da bo v aprilu Windows 7 praktično nedvomno prehitel Windows XP, kar naj bi se zgodilo že kar v prvem tednu tega meseca. To se je očitno že zgodilo, saj StatCounter trenutno za april kaže, da ima Windows 7 31,98 %, Windows XP pa 31,2 % delež.

S tem je Windows 7 postal najbolj razširjen operacijski sistem v ZDA ter je po zelo dolgih letih (po skoraj desetletju) s prestola izrinil Windows XP. Predhodniku, Windows Vista, to namreč ni uspelo doseči, trenutno pa je na 19,23 %. Tako ima le še dobre 4...

70 komentarjev

Firefox v Evropi prehitel Internet Explorer

engadget - Popularna stran za merjenje statistike uporabe brskalnikov StatCounter poroča, da je v Evropi v Decembru Firefox z 38,11 % prehitel Microsoftov Internet Explorer, ki je zaostajal manj kot odstotno točko s 37,52 %. Po dolgih letih dominacije to označuje prvi primer, ko je Internet Explorer izgubil svojo dominantno prednost na enem izmed večjih teritorijev. V nekaterih območjih se je to sicer zgodilo že pred leti (npr. v našem malem kotičku na sončni strani Alp), le vprašanje časa pa je bilo, kdaj bo Internet Explorer izgubil prevlado na enem izmed večjih ozemelj. Svetovno dominanco Firefoxa nekoliko zadržuje npr. Severna Amerika, kjer ima le 26,7 % deleža v primerjavi z 48,92 % za Internet Explorer in 12,82 % za Chrome. Najbolj verjeten kandidat za...

100 komentarjev

Nadzorovanje ventilatorjev

Tweak Town -

Vsi imate v ohišju dva ventilatorja, kajne -- enega v napajalniku in enega na procesorskem hladilniku. Vsaj. Če vgradimo še nekaj dodatnih ventilatorjev, se hrup grozovito poveča in gledanje DVD-jev postane muka. Ravno zaradi problema s hrupom obstajajo "kontrolerji", s katerimi uravnavamo hitrost vrtenja ventilatorjev. Ponavadi je to ploščica, katero vstavimo v prazno 5.25 ali 3.5 mesto. V bistvu je princip teh regulatorjev hitrosti potenciometer, ki je vezan pred ventilatorjem in kateremu se uporanost po želji spreminja.

V test je bilo vključenih pet različnih izdelkov, med katerimi sta bili tudi Vantecova in Thermaltakeova umetnini. Najbolje se je odrezal Vantec Nexus Fan controller,...

0 komentarjev

Project Crystal

Bit Technologies - Zadnjič je bila opisana modifikacija ohišja z štirimi ventilatorji in prozorno steno. Na Bit-tech pa je opisana izdelava računalnika v prozornem ohišju in z vodnim hlajenjem. Opis je zelo podroben z veliko slikami. Računalnik je zelo tih in prekrasno izgleda. Oglejte si to prekrasno mojstrovino Link.

0 komentarjev

Zanimivo

Bit Technologies - Fantje (in morda še kakšno dekle, da me ne bo kdo obtoževal diskriminacije) na Bit-Techu so znani po svojih kratkih člankih, v katerih pa marsikdaj napišejo marsikaj zanimivega. Zares škoda, da niso malce bolj pisunsko nadarjeni. Eden izmed takih bolj zanimivih člankov je sigurno tale, ki govori o tem, kako vgraditi neonko na vezje za nadzor RPM-jev pri ventilatorjih. In v čem je fora? Hja, nekateri se izgleda ne zanašajo na vezje, ampak hočejo vse skupaj preveriti na vizualen način, zato uporabijo neonko (ali kakšen drug svetilni element), ki ob manjšem številu RPM-jev sveti z manjšo jakostjo, kot pri večjemu številu. Problem utegne nastati samo, če imate računalnik v isti sobi kot posteljo, saj vam bo neonka vzela marsikatero urico spanja .

0 komentarjev

Njam, njam

PC PowerZone - Kaj vse lahko človek naredi z ventilatorjem za računalnik? Razen tega, da lahko računalnik z njimi hladi lahko občutno pripomore k zanimivemu izgledu računalnika.
Do zdaj so bile veternice ventilatorjev prebarvane, pobruđene, obrezane,... No, Ultra-Cool pa si je izmislila take, z prozornimi veternicami. Pri PC PowerZone-u so jih tudi stestirali tu. Na testu so imeli le 80mm izvedbo, ker je ta edina, ki obstaja. Vrti si z 2000 obrati na minuto, ustvari 25DBa zvoka in premakne 29.51CFM. (CFM=kubični feeti na minuto protvorba 30CFM= 10mł na minuto). Fantje so nad ventilatorjem navdušeni tako po uporabnosti, kot po izgledu. Dali so mu 8,5 od 10. točk.

0 komentarjev

Zanimivo hlajenje grafične kartice

Rizenet - Najbolj sem vesel, če proizvajalci ne uporabljajo stokrat preizkušenih metod, ampak si kdaj izmislijo še kaj novega. Tako kot HighSpeed PC, ki je izdelal hladilnik za AGP grafične kartice imenovan AirLift Cooler. AirLift Cooler na prvi pogled ne obeta veliko. Je hladilnik, na katerem je tudi plastika in guma, ki onemogoča prevajanje električnega toka. Zakaj pa bi mogel biti hladilnik neprevoden? Tukaj pride do prve zanimive ugotovitve - AirLift Cooler ne namestimo na grafični čip, ampak na zadnjo stran grafične kartice, kjer s svojim 4200 RPM ventilatorjem sesa topel zrak in ga usmerja proti napajalniku. Čeprav vse skupaj izgleda malce čudno, se hladilnik v praksi kar dobro obnese. Na testu je grafični kartici uspel znižati temperaturo od 3 do 7 stopinj Celzija. Čeprav to izgleda malo, se pri ekstremnem navijanju še kako pozna. Če izrazim še svoje skromno mnenje; ventilator bi raje obrnil naokoli, tako da bi pihal zrak na PCB. Kakorkoli že, oglejte si test in sami presodite, ali je...

3 komentarji