»

Microsoft začel vojno proti piratstvu

Xbox Scene - Xbox-scene in tudi IGN poročata, da so bili nekateri lastniki Microsoftovih konzol Xbox 360 deležni precej neprijetnega presenečenja. Namreč, pri Microsoftu so gladko pobanali vse konzole, ki so imele modificiran firmware na DVD pogonih.

Modificiran firmware je konzoli sporočal, da je v pogonu originalen DVD, ne glede na poreklo medija. Kot tak je bil tako uporaben samo za poganjanje "varnostnih kopij", saj ni zaobšel hypervisorja. Hypervisor namreč ne dovoli poganjanja kode, ki ni bila ustrezno podpisana s strani Microsofta, zato zaenkrat (razen kratke ranljivosti) ni mogoče na konzoli poganjati homebrew programske opreme. Zaenkrat je bilo presenečenje omejeno samo na ameriško celino, verjetno pa enak pogrom ne bo...

86 komentarjev

Xbox360 Elite uradno najavljen

več strani - Kot najbrž že veste, saj o tem piše pol interneta, so se govorice o posebni izdaji Microsoftove konzole Xbox360 uresničile. Redmond je zadevo potrdil in dejstva so takšna: konzola (480 dolarjev) bo opremljena z 120-gigabajtnim trdim diskom (starim lastnikom bo na voljo za 180 dolarjev), priključkom HDMI in seveda čisto novo črno preobleko. Serija elitnih primerkov bo omejena na nekaj sto tisoč primerkov, ki jih bo, po tem ko bodo razprodani, nadomestil običajen siv Xbox360 z identičnimi specifikacijami, črni dodatki pa naj bi se kmalu pojavili na policah trgovin.Nekateri so pričakovali, da bo Microsoft posodobil tudi proizvodni proces, v okviru katerega izdelujejo čipe za iksškatle, a do tega ni prišlo...

7 komentarjev

iSONEWS: glasnik Pravice

Slo-Tech - V kratkem se ima zgoditi, da vas na strani iSONEWS ne bodo več čakale informacije o na sivem trgu izdanem igrovju in programju, ampak stran ameriškega pravosodnega ministrstva o zadevi David M. Rocci vs. DOJ ter ostalih mukah ameriškega sodstva v boju proti piratstvu.

Bit pravnega spora pa ni omenjena spletna stran, ampak Davidovo udejstvovanje v preprodaj "Enigmah" mod čipov za Microsoftovo konzolo Xbox, ki omogočijo igranje varnostnihi kopij iger. Iz Anglije naj bi uvozil in na trgu menjal kar 450 enot, kar naj bi mu prineslo približno $28.000 (no, ta številka v primerjavi s statistikami dosežkov BSA ni ravno velika [>:D]).

Rocci je ZlaDejanja™ priznal, v kupčkanju za čim manjšo kazen pa je privolil tudi v predajo domene isonews.com. Sodba bode izrečena 7. marca; najvišja možna kazen znaša 5 let zapora ter $500.000 globe.

Mimogrede, pogled v whois bazo:
Administrative Contact, Technical Contact:
The iSO News mraskolnikov@hotmail.com
NS1.ISONEWS.COM 149.101.1.3

12 komentarjev

Turokovih 3000

Vnunet - Na Slo-Techu smo že poročali o reklamni kampanji Acclaim UK, v kateri poziva ljudi naj si spremenijo ime v 'Turok'; petim srečnim izbrancem bodo krili vse formalne stroške, poleg tega pa bodo dobili tudi 500 angleških funtov in Microsoftovo konzolo Xbox ter seveda samo igro Turok Evolution. (Novica je bila zaradi netočnosti odstranjena.)

Že do 15. 8. 2002 se je prijavilo kar 3.000 prostovoljcev/pogumnežev/pohlepnežev/oportunistov, do 2. septembra, ko poteče rok za prijavo, pa jih pričakujejo še več. Klik!

2 komentarja

Igrajmo DivX filme na Xboxu!

Slo-Tech - Po vsem, kar so morali nekateri primerki Microsoftove debitantske konzole, Xbox, prestati, se ne moremo več čuditi, da jim je uspelo na konzoli zaigrati DivX posnetek, in sicer predstavitveni filmček za Matrico. Po tem, ko je 27. 5. izšel modchip za Xbox, omejitev preprosto ni več. Tretnutna izjemno beta različica zagonskega cedeja, na katerem je igralnik za DivXe, še ne igra zvoka, ima težave s hitrostjo predvajanja posnetka ter se na čase zatika. A vseeno je to postranska težavica, ker je bil led prebit. Bomo kupovali Xboxe kot konzole, sposobne igranja DVD filmov ter DivX cedejev ter jih priklapljali na fotrov Dolby Digital sistem?

6 komentarjev

Defektni Xboxi?

GA Hardware - Po ZDA se govori, da so Microsoftove konzole, Xbox imenovane, pokvarjene in se obešajo ko nore. No, vsaj nekatere. Verjeli ali ne, ampak dotični Xboxi (kot taki naj bi šli tudi v prodajo), delajo naslednje: prvi ob nevstavljeni zgoščenki v meniju vseeno kaže možnost dostopa do zgoščenke. Dobesedno se zacikla ter tri minute ne javi ničesar - zvok se prestavi v "loop" način. Po treh mukotrpnih minutah celo vidimo naslednji meni - a z isto težavo. Drugi Xbox (od šestih na različnih predstavitvah) je treba resetirati vsako uro in četrt. Tretji se sploh ne odziva. Z vstavljeno zgoščenko ali brez, so vsi znaki življenja Xboxa utripajoče LED diode. Nič slike, zvoka še manj. Četrti ne dela sploh. Ostala dva naj bi delovala v celoti ter brez težav. Tukaj čisto lepo vidimo težavo pri preveliki konkurenci. Microsoftu se z izdajo Xboxa mudi in izgleda že, da so za to pripravljeni pretrpeti se marsikatero refundacijo. Je to sploh še smiselno? Klik!...

4 komentarji