»

Kako so se zaposleni zaletavali v steklena vrata na Applovem sedežu

Slo-Tech - Ko je Apple gradil svoj nov sedež, ki je s krožno obliko in velikanskimi steklenimi površinami videti resnično futuristično, so strokovnjaki opozarjali Apple, da so steklene stene in vrata tudi nevarni. Stavba je impresivne oblike in sprejme 13.000 zaposlenih, a je - to so že med gradnjo opazili podizvajalci, ki so se kdaj zaleteli v steklena vrata - precej nenavadna tudi od znotraj. Velikanski stekleni paneli, ki segajo od tal do stropa, so za neprevidne, zamišljene ali zgolj nepozorne zaposlene enaka past kot so steklene površine za ptiče. Zaletavajo se vanje.

San Francisco Chronicle
se je odločil preveriti, ali so bili ti strahovi upravičeni. Časnik je pridobil prepise treh klicev na telefonsko številko za nujno...

55 komentarjev

Samsung Galaxy S5 neodporen na star trik odlitka prstnih odtisov

The Register - Tudi Samsungov najnovejši pametni telefon Galaxy S5 je povsem neodporen na napad z odlitkom prstnega odtisa, s katerim so v nemškem CCC lani uspeli zlomiti Applovo zaščito TouchID. Ne le da se Samsung ni naučil ničesar, preskočili so tudi nekaj varnostnih praks, ki jih konkurenca vendarle uporablja.

Problem biometričnih podatkov je, da predstavljajo kompromis med praktičnostjo varnostjo. Medtem ko pri vsakdanjih aktivnostih svojega gesla ne delite naokoli, svoje prstne odtise nenadzorovano puščate po svetu. In medtem ko se pri zasliševanju lahko vsaj nekaj časa izgovarjate, da se gesla ne spomnite, prstnih odtisov ne morete skriti ali pozabiti.

Applov TouchID so lani uspeli zlomiti v manj kot 48 urah po izidu, zato bi pričakovali, da...

10 komentarjev

Zlomljena "zaščita" iPhona 5S na podlagi prstnih odtisov

ccc.de - Nemška hekerska skupnost Chaos Computer Club je objavila novico, da je razbila varnostno funkcijo iPhona 5S, ki za odklep telefona uporabi do 5 različnih prstov oz. njihovih prstnih odtisov. TouchID, kakor je marketinško ime funkcije, je med drugim sposoben prepoznati tudi šapje odtise vaše mačke.

Za razbitje so uporabili enostavno metodo: z visoko ločljivostjo so fotografirali na stekleni površini odtisnjen prstni odtis, ga s programom za obdelavo slik prečistili in ga z laserskim tiskalnikom natisnili na folijo. Natisnjeno teksturo odtisa so zatem premazali z lateksom (dobro deluje tudi Mekol), da so dobili relief odtisa, ki so ga potem lahko odstranili s folije in enostavno uporabili na senzorju. Edina novost, ki pa je po navedbah CCC ni bilo težko premagati, je zgolj višja resolucija senzorja.

Ob tem se poraja vprašanje: ali lahko sploh kar koli zavarujemo na ta način, kakor nas učijo razni holivudski filmi, kjer imajo zlikovci svoj sef zavarovan s prstnim odtisom?

Prstnega...

23 komentarjev

Apple priznal - programskega popravka za anteno ne bo

Črn odbijač na belem iPhone 4

CNet - Čeprav so pri Applu obljubljali, da bo popravljena različica operacijskega sistema, iOS 4.0.1, popravila težave s sprejemom iPhone 4, temu očitno vendarle ne bo tako, kakor so sumili mnogi strokovnjaki iz področja. Popravek bo namreč spremenil število prikazanih črtic signala v odvisnosti od njegove moči, kar po besedah predstavnika Apple Care pomeni le, da bo v primeru slabega signala iPhone 4 to tudi pokazal, namesto prikaza polnega signala, kot se je lahko zgodilo do sedaj.

Rešitev za t.i. death-grip, ko uporabniki ozemljijo med seboj ločeni anteni in ki povzroči izgubo signala, s tem...

68 komentarjev

Samsung združuje zaslone in senzorje za dotik

Omnia HD uporablja AMOLED zaslon

vir: engadget
engadget - Pri Samsungu se pripravljajo, da bodo zagnali proizvodnjo 3,3-palčnih AMOLED zaslonov, ki bodo senzorsko plast, ki je odgovorna za zaznavanje dotika, imeli vgrajeno že v sam zaslon. Do sedaj je bil LCD panel in senzorski del ločen, kar se pozna v praznem prostoru med stekleno površino, v kateri se nahaja senzor, in LCD zaslonom, ki bi ga lahko porabili v druge namene. Plast za kapacitivno zaznavanje, debelo le 0,001 mm, bodo postavili na zaslonov substrat, ki proizvaja svetlobo in posledično sliko, poleg prihranka na prostoru pa bo ta sprememba omogočila tudi nekoliko svetlejše...

52 komentarjev