»

Ameriške vesoljske vojaške sile postajajo realnost

vir: Wikipedia
Slo-Tech - Ameriški predsednik Donald Trump je podpisal ukaz, s katerim je obrambnemu ministrstvu naložil zakonsko vzpostavitev vesoljskih vojaških sil, ki bodo delovale v okviru vojnega letalstva, kar v praksi pomeni, da si bodo z njimi delile administrativno osebje, poveljnik vesoljskih sil pa bo vendarle dobil svoj enakovreden sedež v generalštabu. Nekako podobno, kot marinci delujejo v okviru vojne mornarice. Vesoljske sile tako ne bodo ukrojene povsem po predsednikovi zamisli, saj je ta sprva načrtoval, da bodo enakovredne drugim rodovom vojske. Donald Trump je ustanovitev pospremil z besedami,...

87 komentarjev

Ameriško vojno letalstvo zaključuje prehod na Windows 10

Slo-Tech - Ponekod migrirajo na Linux, drugod pa na nove verzije Windows. Ameriško vojno letalstvo je dobilo zanimiv ukaz, da do konca marca zaključijo migracijo na Windows 10. Računalniki, ki do tedaj ne bodo poganjali Windows 10, se ne bodo mogli več povezati v omrežje. Ker številnih sistemov ne bodo mogli nadgraditi, bo cel kup računalnikov romal v koš.

Migracija na Windows 10 seveda ni nova, saj so se nanjo začeli pripravljati že leta 2016. Da bi znižali stroške, povečali varnost in poenotili informacijski sistem, je ministrstvo za obrambo naročilo migracijo na Windows 10. Migracija se je začela konec leta 2016, v manj kot dveh letih pa bo torej končana. Prvotni rok je bil celo 31. januar letos, a so ga premaknili za dva meseca.

...

26 komentarjev

Konec ere Linuxa v Münchnu

The Register - Prihodnji teden bo münchenski mestni svet zabil še zadnji žebelj v krsto Linuxa v mestni upravi. Nekoč največji organiziran prehod organizacije na odprto kodo se je vmes izrodil v največji tovrstni fiasko in največjo vrnitev v Microsoftov objem. V četrtek, 23. 11., bo mestni svet še zadnjič glasoval o dokončnem povratku k Microsoftu, ki ga bo skoraj zagotovo potrdil. Odbor za administracijo in kadre je namreč že sprejel sklep, o katerem bo sedaj glasoval še celoten svet. Ker imata tudi v svetu večino stranki CDU in SPD, presenečenj ni pričakovati.

München je leta 2003 sporočil, da bo preučil možnosti za prihranek s prehodom na odprtokodno programsko opremo. Migracija...

114 komentarjev

München s prehodom na Linux in OpenOffice prihranil 10 milijonov evrov

Heise - Medtem ko so v Freiburgu nad Linuxom obupali in izračunali, da jih uporaba odprte kode stane več kakor Microsoftove, v Münchnu ugotavljajo, da lahko z Linuxom privarčujejo, če se migracije lotijo, kot se spodobi. O migraciji so se začeli pogovarjati leta 2003, izvajati so jo začeli leta 2006 in jo letos večidel zaključili. Marca so izračunali, da so prihranili več kot štiri milijone evrov, sedaj pa ugotavljajo, da je prihranek še bistveno večji. Privarčevali so dobrih 10 milijonov evrov.

V mestnem svetu je...

224 komentarjev

Prenehanje podpore za Windows 2000 Server ter odjemalcema Windows 2000 in Windows XP v juliju 2010

Microsoft - Naslednje leto bo s 13-im julijem 2010 potekla uradna podpora Windows 2000 strežniku in namiznemu sistemu, ter operacijskemu sistemu Windows XP SP2.

Microsoft je v ta namen pripravil “End-of-Support Solution Center” spletno mesto, ki bo v pomoč k pripravi migracije iz Windows 2000 ali Windows XP na sisteme Windows 7, Windows Server 2003, Windows Server 2008 ali Windows Server 2008 R2.

Neposredna migracija iz Windows 2000 ali Windows XP (brez SP2 oz SP3) na Windows 7 z uporabo “User State Migration Tool (USMT)” ne bo mogoča. Najprej bo potrebno sistem nadgraditi na Windows XP Service Pack 2/3 in šele nato uporabiti USMT migracijo na Windows 7 z uporabo orodja USMT 4.0, ki je vključeno v Windows Automated Installation Kit (AIK).

Več informacij in navodil boste našlu na strani The Windows Blog. Vodnik po User State Migration Tool 4.0 najdete na Microsoft TechNet straneh.

14 komentarjev

Novice o Windows 7 in XP

bit-tech.net - Datum izida Windows 7 naj bi bil znan, saj ga je kar dvakrat razkril Acer. Sprva je Bobby Watkins, direktor Acer UK, v intervjuju dejal, da bo nov operacijski sistem na voljo 23. oktobra (in ne januarja prihodnje leto, kakor še vedno vztraja Microsoft), Massimo D'Angelo, podpredsednik evropskega dela Acerja pa je povedal še, da računalnikov z Windows 7 ne bodo prodajali niti dan pred 23. oktobrom. Watkins je v svojem intervjuju povedal tudi, da bo obstajala 30-dnevna doba, v kateri bo zamenjava Viste na novem računalniku za Windows 7 brezplačna.

Vseeno pa vam 23. oktobra še ne bo treba v trgovine, saj bo brezplačna verzija Windows 7 RC delovala še do 1. junija 2010. Če si Windows 7 RC namestite zdaj, bo le-ta nemoteno deloval kar 13 mesecev, kar je zelo zanimiva poteza. RC različica Viste je nemoteno delovala 9 mesecev od izida, po koncu zastonjkarskega obdobja pa se je ponovno zagnala vsaki dve uri, kar naj bi uporabnike prisililo v nakup uradne različice.

Stari dobri XP pa kar...

54 komentarjev