»

Nova recenzija

Slo-Tech - Tako, DrSergioDJ je za vas spisal še eno recenzijo. Tokrat si je ogledal film Blade II, ki je, le kako ste uganili, nadaljevanje enice izpred štirih let. Kako se tokrat znajde Wesley Snipes kot polvampirski stvor? In, ali tudi vampirji niso najvišje v prehranjevalni verigi? Klik!

3 komentarji

Danijel Still: Ko Okna niso Okna

The Register -
Q. My question is: Can the graphical user interface of Windows be removed?
A. I'm sorry. No, I do not believe so. It would no longer be Windows.
V Ameriki je trenutno pravi hit nadaljevanje Rapsodije Microsoft. Vsebina knjige nam razloži ustroj nam znanega sveta: da sta KDE ter GNOME pravzaprav operacijska sistema, da če na Linuxu slednja odstraniš, istočasno odstraniš praktično tudi možnost povezave na internet. Glavna oseba v drami, ki se dogaja na ameriških sodiščih pa sta karizmatični tožilec, Kevin Hodges, ter Poznavalec™ iz MIT-a in Microsoftova priča, Stuart E Madnick.

Celoten izvod komedije si zagotovite tukajle. No, Kliknii že!

12 komentarjev

Ali bo UMC proizvajal Durone?

X-Bit Labs - Duroni so zadnje čase postali kar malce problematični procesorji, saj AMD nima tako velikih proizvodnih kapacitet, da bi lahko ustregel številnim naročilom, ki prihajajo iz celega sveta. Ravno zaradi tega ne preveč prijetnega problema, so se pojavile številne govorice, da naj bi se AMD na skrivoma dogovarjal s tajvanskim gigantom UMC o proizvodnji Duronov. Čeprav so to samo govorice, obstaja kar nekaj logičnih podlag za tak ukrep:
  • Če bo hotel AMD konkurirati Intelu, bo moral povečati proizvodnjo procesorjev Duron (o selitvi proizvodnje procesorjev Athlon XP zaenkrat še ni bilo govora), za kar bi bil UMC idealen

  • UMC ima zelo dobre proizvodnje linije za izdelavo čipov z 0.18 mikronsko tehnologijo, trenutno pa se že pospešeno pripravljajo na posodobitev proizvodnje linije za izdelavo čipov z 0.13 mikronsko tehnologijo.

  • UMC daje usluge zelo majhnemu številu velikih podjetij, kar naj bi pomenilo, da bi AMD-ju gotovo posvetili veliko pozornosti. Poleg vsega tega pa je znano, da sta...

0 komentarjev

Nov DVD

Slo-Tech - Novica: Ker se pospešeno pripravljamo za Infos ter ker nam je včeraj izpadel strežnik, se opravičujemo za malo daljšo odsotnost z vsebino. Navkljub vsemu si pa lahko danes preberete nov DVD, ki ga je za vas spisal že dolgo ustaljeni Slo-Techer DrSergioDJ. Pay it forward je film o čustveno razrvanem učitelju, ki ima fiksno idejo o tem, kako bi spremenil svet. Sin, mati, oče ter učitelj so glavne osebe v zgodbi o uspehu, ljubezni ter razočaranju. Dober film, vam povem. Je bil vam tudi tako všeč kot meni? Komentirajte!

9 komentarjev

Ja, saj vem, še en DVD

Slo-Tech - Ker smo, kot smo že tolikokrat poudarili, vstopili v časovno zanko, "Naval pridnosti" imenovano, se je na paleti novega "česarkoli", opisanega na Slo-Techu, znašel nov DVD, ki ga je v roke vzel in obdelal DrSergioDJ. He got game, film o mladem uspešnemu košarkarju, ki se mu ponuja vstop v veliko študentskih ekip. Katero izbrati? Je film kvaliteten ter vreden ogleda? Je on samo tarča izkoriščevalcev? Klikni, beri, komentiraj!

6 komentarjev