»

AMD odposlal 500 milijonti x86 procesor

X-Bit Labs - Čeprav je bil AMD vedno označen kot tisti drugi proizvajalec procesorjev, ga mnogo uporabnikov sploh ne pozna ter ima veliko manj kapitala od Intela, podjetje vseeno posluje dokaj spešno. Dodaten zagon zaposlenim bo verjetno dalo dejstvo, da so ravno pred kratkim odposlali svoj 500 milijonti procesor, osnovan na x86 arhitekturi.

Dosežek bodo razpotegnjeno praznovali s 40. obletnico delovanja družbe, ki se je zgodila 1. maja, tudi tokrat pa kupce svojih izdelkov nagrajujejo z nagradno igro, v kateri bodo razdelili 4 ultralahke prenosnike HP dv2z. In, kot ponavadi, je nagradna igra odprta le za prebivalce ZDA in Kanade.

Očitno AMD svoje izdelke prodaja le v ZDA in Kanadi...

9 komentarjev

Infos je pred vrati

Slo-Tech - Jesen je že odločno stopila v deželo, kar nakazujejo tudi močni nalivi po celotni Kokoški, mi pa smo spet na Infosu. Od jutri zjutraj pa vse do petka popoldan se bo v ljubljanskem Cankarjevem domu odvijal sejem informacijskih tehnologij - Infos. Seveda je tam tudi Slo-Tech in sicer s prostorom na sredini sprejemne dvorane, tako da nas zgrešiti res ne morete.

Danes sva s Primožem že postavila "štant", ki ga krasijo štiri Xaser III ohišja in štirje 17" LCD monitorji ter vse pritikline v obliki miši in tipkovnice. Seveda pa prvotni namen sejma ni le to, da lahko na hudih mašinah deskate po Slo-Techu, temveč ta, da nas spoznate in da lahko kakšno rečemo. Najbolje bo če odločno stopite k nam in nas pobarate o tem ali onem. Vsi lepo vabljeni!

PS. Ne pozabite na dijaško / študentsko izkaznico (z njo je vstop prost)

39 komentarjev

M-vstopnica

Slo-Tech - Ljubljanski Kolosej je danes predstavil svojo novost - M vstopnico. Kot delno pove že ime, gre za storitev, ki obiskovalcem kina omogoča nakup in rezervacijo vstopnice za kino kar preko mobilnega telefona.

Na kratko, kako sistem deluje: Janezek (pa ne jaz valda? --alien-w) želi s svojo punco danes obiskati Kolosej in si ogledati film. Katerega, ni važno [;)]. To se pravi, da želi dve vstopnici. Pokliče na številko 041/184-184, kjer ga sistem za prepoznavo glasu vodi do rezervacije ali nakupa vstopnice. ("Simpl k pasulj" [:D] --alien-w)

Sistem deluje tako, da se klicoči z njim "pogovarja", v primeru, da pa se uporabnik nahaja na glasnem področju, ko sistem ne more prepoznati njegovega glasu, lahko vstopnice še vedno naročimo z tonskim izbiranjem. Če je uporabnik vstopnico kupil, kodo ob obisku kinopredstave vtipka v posebno napravo - kartomat, ki stoji v preddverjih kinodvoran Kolosej, Komuna, Vič in Kompas.
Ata, daj mobilca, da si kupim 6 vstopnic za film Možje v črnem 2. Da boš...

2 komentarja

Prva obletnica Mikhailtecha

Mikhailtech - Namen te novice ni reklamirati internetne strani s področja strojne opreme, temveč predstaviti njihov zanimiv način privabljanja novih bralcev in forumašev. Za prvo obletnico obstoja so se odločili narediti nagradno igro. Glavna nagrada je Athlon XP 1600+, sledi mu set kablov, hladilnik Alpha, set osmih hladilinkov za pomnilnik in tako naprej. Zanimivo pa je, da je to le nekakšen razpis in da se bo nagradna igra odvila čez en do tri tedne in da bo kandidatov za glavno nagrado le 10, in sicer 10 najaktivnejših forumašev. Za kable se bo žrebalo med 25 najaktivnejšimi, za Alpho med 50 in tako naprej. Vsekakor zanimiv način privabljanja novih uporabnikov, ki pa ima dve slabi lastnosti. Prvič, zaradi nagradne igre, se bodo pojavili odgovori, ki ne bodo imeli nobenega smisla, nagrajenci pa bodo tisti, ki so kvantitativno oddali največ odgovorov. Jah, pravici je težko zadostiti, če si pa vseeno želite novega Athlona, odsurfajte na to stran....

2 komentarja

Slo-Tech na prireditvi Infos 2001

Slo-Tech - To je bilo povedano že včeraj, a nam je zagodel strežnik in novica je hipoma postala stara skoraj en dan. Torej: Slo-Tech, vaša najljubša stran, ki se ukvarja s hardwareom in navijanjem, bo imela svojo lastno postojanko na prireditvi Infos v Cankarjevem Domu, začenši v ponedeljek, 22.10.2001. Ker smo tudi zelo radodarni in sploh veseli, da bomo prisostvovali tem dogodku, bomo zastonj razdelili tudi deset kart za vstop na Infos. Na tem naslovu najdete vse podrobnosti glede naše udeležbe, kot tudi nagradne igre. Prisotnost na našem štantu obvezna .

8 komentarjev