»

Vrtoglave cene Nintendo NES konzole

vir: Polygon
Polygon - 13. aprila letos so pri Nintendu naznanili, da bodo prenehali s proizvodnjo - za veliko ljudi prve prave igralne konzole - NES Classic Edition. Takoj se je začela prava nakupovalna mrzlica – na eBayu so v povprečju vsake dve minuti prodali en primerek konzole. Prvi dan, ko so si nostalgiki takoj zaželeli svoj NES, je cena teh zrasla na več kot 300 ameriških dolarjev. Kar je skoraj 6-krat več od prodajne cene. In cene do danes niso drastično padle, saj boste za konzolo v povprečju odšteli med 200 in 300 dolarjev.

Odločitve o prekinitvi proizvodnje priljubljene konzole pri Nintendu niso popolnoma pojasnili. Povedali so le, da NES Classic Edition ni bil nikoli mišljen kot produkt, ki bi ga prodajali dolgo obdobje....

39 komentarjev

Wii U bo uporabljal le en krmilnik z zaslonom

Krmilnik z zaslonom

vir: engadget
engadget - Na E3 predstavljen Wii U, konkretna osvežitev Nintendovega prodajnega hita, je ponovno postregel z manjšo revolucijo na področju igralnih ploščkov. Če je bil prvotni Wii prvi, ki je resno zaznaval premike igralčevih rok, čemur sta bolj ali manj sledila tudi Microsoft in Sony, Wii U na igralni plošček prinaša še drugi zaslon, ki bo najverjetneje uporabljen predvsem za prikaz dodatnih informacij. Po poročanju Engadgeta so se mnogi igralci in novinarji ob predstavitvi spraševali, koliko bo stal takšen krmilnik v prosti prodaji, če boste želeli imeti dva. Izkazalo se je, da to ne bo potrebno, saj pri Nintendu nimajo načrtov za uporabo dveh krmilnikov z zaslonom naenkrat.

Čeprav bi po besedah Satoruja Iwate sama konzola...

10 komentarjev

E3: Nintendo 3DS

Modra različica konzole

vir: engadget
engadget - Predstavitve pričakovanih izdelkov se na E3 nadaljujejo z Nintendovim 3DS-om, 3D različico ročne igralne konzole DS(i). Oblika je že znana, konzola ima 2 zaslona (Dual Screen), kjer je spodnji občutljiv na dotik in ima okrog sebe ostale gumbe za upravljanje s konzolo. Efekt treh dimenzij, ki so ga pri Nintendu uspeli doseči brez uporabe posebnih očal, je sicer uporabljen le na zgornjem zaslonu, ki ni občutljiv na dotik. Na robu konzole ob zgornjem zaslonu je tudi poseben drsnik, s katerim se spreminja količino 3D efekta oz. se ga sploh izključi.

Na Engadgetu poročajo, da so učinki pravzaprav dobri, a se je treba skoncentrirati...

41 komentarjev

Xbox ni čisto pravi globalni uspeh?

Wired News - O težavah na zahodni polobli pri pridobivanju tako željene igralne konzole se je večkrat poročalo. Prav sedaj na internetnih straneh razkrivajo v katerih prodajalnah bo moč dobiti drugo pošiljko konzol.
Medtem na drugi strani, v deželi vzhajajočega sonca Microsoftove konzole kupcev ne ganejo. Enako podobo kažejo fotografije slučajnega turista. Razmerje prodanih konzol je 36 proti 1, v prid Sonyevi stari PS2.

Se bodo podražile letalske karte do Japonske? Ali se bodo znašli Japonci sami in začeli prodajati na eBayu?

51 komentarjev

Pripravite spalne vreče, če želite imeti Xbox 360

Reuters - Reuters poroča, da bo začetna prodaja Microsoftovih igralnih konzol nekoliko manj obsežna, kot je bilo predvideno. Namiguje se celo, da je to del načrtnega pritiska na tržišče in kupce - Microsoft naj bi nalašč upočasnil produkcijske linije, da bi ustvaril vtis o razprodanosti in nedosegljivosti konzol.

Nekateri sarkastično predvidevajo, da bodo na Norveškem trgovci lahko na dan izida Xboxa 360 ponudili samo napis Razprodano. Ponujene količine so namreč izredno majhne, poleg tega pa morajo trgovci vnaprej podpisati tudi posebne pogodbe, ki jih zavezujejo, da bodo konzole prodajali samo prvi dan po izidu, kasneje pa naredili nedostopne.

Situacija povprečne trgovine v ZDA ni nič bolj rožnata - vsaka bi naj na dan prodaje prejela največ 50 konzol, predvideva se celo, da jih bo realno zgolj 10. Na obeh straneh Atlantika bo tudi skoraj nemogoče dobiti samo konzolo, povsod bo na voljo le v paketih z igrami - tudi to je vključeno v pogodbah s prodajalci. Celo kupci, ki so novi Xbox...

32 komentarjev

Nintendovi internetni načrti

The inquirer - Konzole so se iz preprostih drkalic razvile v kompleksne igričarske sisteme. Vendar tudi to ni bilo dovolj; človek se tudi na konzoli naveliča neprestanega soliranja ali igranja v dvoje s prijateljem, katerega taktike pozna do potankosti. Tisto pravo je še vedno internet (LAN partyji pri konzolah odpadejo). S povezovanjem konzol v internet se je ukvarjala že Sega s svojim Dreamcastom, sedaj pa so se za podoben korak odločili tudi pri Nintendu, kjer bodo za svoje Gamecube v začetku leta 2002 ponudili posebne modeme. Prvi Gamecubov modem bo navaden 56 kilobiten modem, ki mu bo kasneje sledila še DSL izvedenka.

3 komentarji