»

Microsoftov Office na voljo v Mac App Storu

vir: Wikipedia
The Verge - Čeprav so to obljubljali že do konca lanskega leta, se je z manjšo zamudo v Applovi tržnici aplikacij za macOS pojavila tudi Microsoftova Pisarna. V programskem paketu se nahajajo Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote in OneDrive, torej aplikacije, ki si jih je bilo že doslej moč posamič naložiti z Microsoftove spletne strani, a bo poslej precej olajšano njihovo nameščanje, predvsem pa nadgrajevanje, saj bo to postalo samodejno.

Prvi, torej preizkusni mesec, bo za uporabnike brezplačen, nato pa se lahko odločajo med Office 365 Personal za 70 USD ali pa Office Home za 100 USD na leto. Slednji omogoča uporabo paketa za šest uporabnikov, obe naročnini pa prineseta še terabajt prostora na OneDrive in 60 minut brezplačnih klicev mesečno prek Skypa.
Kakšen natanko je finančni dogovor med obema družbama, torej ali Microsoft tako kot običajni smrtniki plačuje 30 odstotkov od prodanih...

0 komentarjev

Nov Microsoftov telefon: Samsung Galaxy S8

engadget - Microsoft se je odločil, da lastnih pametnih telefonov ne bo več prodajal. Tudi nakup Nokie jim ni prinesel uspeha na tem področju, lani pa niso izdali čisto nič pametnega. Zato bodo odslej le posojali svoje ime uveljavljenim znamkam. Tako smo po včerajšnjem razkritju Samsungovega Galaxyja S8 danes ugledali Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition. Microsoft je že začel zbirati prednaročila za ta telefon, ki bo izšel v prihodnjih tednih.

Microsoftov tiskovni predstavnik pojasnjuje, da gre za telefona Samsung Galaxy S8 in Galaxy S8 Plus, ki bosta originalna, a prejela Microsoftovo prenovo programske opreme. Tako bosta imela prednaložene Office, OneDrive, Cortano, Outlook in druge programe iz Microsoftovega ekosistema....

38 komentarjev

Samsung predstavil Galaxy S8

Slo-Tech - Samsung je predstavil prihajajoč telefon Galaxy S8, ki pride na prodajne police 21. aprila. Pravzaprav prideta dva, saj bo na voljo v osnovni verziji s 5,8-palčnim zaslonom in kot S8 Plus s 6,2-palčnim. Uradnih podatkov o cenah še ni, ker jih bodo operaterji oblikovali po svoje, pričakujemo pa 700-750 evrov oziroma 800-850 evrov v prosti prodaji. Telefonoma se že na daleč vidi, da sta naslednika v popularni seriji Galaxy S, zato pri dizajnu revolucije ni. Kovina, steklo in malo plastike. Zaslon je nategnjen skoraj do skrajnega roba telefona, da celo na vrhu ni več prostora za napis Samsung, na dnu pa kapacitivnih gumbov Domov in za premik. Robovi so zaobljeni.

Zaslon je v razmerju 18,5:9, zaradi česar je telefon ožji, a višji od predhodnika - ločljivost je...

140 komentarjev

Samsungu ne bo uspel čitalnik prstnih odtisov pod zaslonom

Slo-Tech - Ena izmed vidnih odlik prihajajočega Samsungovega pametnega telefona Galaxy S8 bo ogromen zaslon, ki bo pokrival skoraj celotno sprednjo stran. Samsung je želel tja stlačiti tudi čitalnik prstnih odtisov, ki je v S7 še vedno pod spodnjim gumbom na sprednji strani. Tehnologijo za neopazno vgradnjo čitalnika pod zaslon je razvijal Synpatics, a je v končni verziji telefona ne bo.

Razvoj Samsungovega Galaxyja S8 je namreč že bolj ali manj končan, telefon pa prehaja v proizvodnjo fazo. Medtem pa kalifornijski Synaptics še vedno ni uspel dokončati razvoja čitalnika pod zaslonom, tako da bi ta deloval dovolj zanesljivo. To bi bila precejšnja prednost, saj takega telefona še ni, a ga žal tudi še nekaj časa ne bo. Niti izdatne Samsungove finančne injekcije v...

22 komentarjev

Prvi Microsoftov telefon po prevzemu Nokie poganja Android

Slo-Tech - Microsoft je predstavil svoj prvi telefon po prevzemu Nokie. Čeprav bi pričakovali drugače, ga ne poganja Microsoftov operacijski sistem Windows Phone, ampak Android.

Nokia X2 prinaša dvojedrni procesor Snapdragon 200 s taktom 1,2 GHz, 1 GB pomnilnika, kamero s petimi milijoni točk (sekundarna kamera podpira ločljivost 480p), zaslon z diagonalo 4,3 palca in ločljivostjo 800 x 480 točk. Vgrajenega prostora je 4 GB, mogoča je razširitev do 32 GB z microSD, poganja pa ga starejši Android 4.3. Baterija s kapaciteto 1800 mAh obljublja 10 ur pogovorov. Podpira dve SIM-kartici.

Programska oprema, ki jo najdemo na njem, se po Microsoftovem sistemu imenuje Nokia X software platform 2.0. To pomeni, da je uporabniški vmesnik...

61 komentarjev

Microsoft razvija svoj pametni telefon?

HTC z Windows Phone 8

The Wall Street Journal - V tednu izida novega Microsoftovega operacijskega sistema za mobilne telefone Windows Phone 8 so znova oživele govorice, da v Redmondu skupaj z azijskimi partnerji pripravljajo lasten pametni telefon. Pretekli mesec so bile glasne govorice, da sodelujejo s podjetjema Huawei in MediaTek; podobno je pisal tudi China Times. Ko pa te vesti povzame The Wall Street Journal, kot se je zgodilo sedaj, pa vse skupaj postane precej bolj verjetno.

Če gre torej verjeti virom blizu podjetja, Microsoft z azijskimi partnerji preizkuša dizajn svojega pametnega telefona. Trenutno še niso sprejeli odločitve, ali bo naprava naposled izdana in dočakala masovno proizvodnjo, tako...

22 komentarjev

Nove nokie: Lumia 820 in 920

Jo Harlow, z Lumio 920 v roki.

vir: CNet
CNet - Slabo leto po predstavitvi "prvih pravih Windows Phone telefonov" oktobra lani sta Nokia in Microsoft družno predstavila naslednika - cenejšo Lumio 820 ter dražjo 920. Dogodka sta hkrati potekala v New Yorku (podpredsednica Jo Harlow in Microsoftovec Joe Belfiore) in Helsinkih (CEO Elop).

Skoraj vso pozornost je odnesel dražji, 920 model. Harlowova mu pravi "najbolj inovativen pametni telefon na svetu", pri čemer bržkone malo (po marketinško pač) pretirava. Fizično je enak prehodnemu modelu 900: je iste velikosti in pride v istem polikarbonatnem ohišju, tokrat sicer v rumeni, rdeči, svetlomodri, vijolični oz. treh odtenkih sivine. Zaslon je 4.5-palčni "Nokia PureMotion HD Plus display",...

302 komentarja