»

Ohranjevalnik zaslona omogoča upočasnitev spammerskih spletnih strežnikov

The Register - Kot poroča The Register, je Lycos Europe pričel ponujati ohranjevalnik zaslona, ki na spletne strežnike, oglaševane v spam sporočilih, pošilja veliko število zahtevkov in s tem upočasnjuje njihovo delovanje.

Spletne strežnike, ki jih upočasnjujejo, izbirajo iz različnih virov, naprimer iz Spamcop-a. Ohranjevalnik zaslona komunicira s strežnikom Lycos, ki koordinira napad in z različnimi preverjanji poskrbi, da ne pride do preobremenitve napadene strani (DOS napada). Stran je tako še vedno dostopna, vendar so odzivni časi zelo povečani.

Lycos meni, da bodo z veliko količino prometa spammerjem povzročili dodatne stroške in s tem uničili njihovo dejavnost.

68 komentarjev

Varnostni problem?

The inquirer - Vas zanima, kako priti nazaj na namizje, čeprav je zagnan ohranjevalnik zaslona, ki je zaščiten z geslom? Če ste v najnovejšem Macovem operacijskem sistemu X, bodite brez skrbi. Nek uporabnik prej omenjenega sistema je ugotovil, da lahko sesujete ohranjevalnik in tako dobite nadzor nad namizjem, če držite katero koli tipko pet minut in nato pritisnete "enter". Oseba, ki je opazila varnostno luknjo, trdi, da je že obvestila podjetje Apple, a odgovora še ni dobila. Klik!

Celotno pritožbo Applu pa si lahko preberete tukaj.

10 komentarjev

Ohranjevalniki zaslona

Slo-Tech - Še ena od Kocija:

Mnogi uporabljamo ohranjevalnike zaslona in se pogosto jezimo nad majhno paleto ohranjevalnikov, ki so vgrajeni v operacijski sistem. Na spletnem mestu www.free-savers.com lahko poiščete prav poseben ohranjevalnik, takšen kot ga zagotovo nima še nihče . Na navedenem mestu je na voljo več tisoč brezplačnih ohranjevalnikov, ki so razdelejeni v različne tematske kategorije. Spletna stran je tudi pravo mesto za tiste, ki ste naredili svoj ohranjevalnik zaslona in bi ga radi ponudili še komu. Vse podrobnejše informacije poiščite na spletni strani free-savers.

1 komentar