»

Detonatorji?

Tweaker's Asylum - Če še vedno ne veste, kateri paket gonilnikov namestiti ob svoji pravkar kupljeni nVidiini grafični kartici, kar hitro oddeskajte na to stran, kjer vam bodo Tweaker's Asylumovci razložili, kaj namestiti, pri katerih gonilnikih paziti, kateri imajo raje 3D Mark 2001, in tako naprej. Zelo zanimivo se nekateri paketi obnašajo še posebej pri OpenGL aplikacijah, saj se je dogodilo, da je novejši paket gonilnikov upočasnil Vulpineov GL Mark za zajetnih 30%. Klik!

0 komentarjev

Test Detonatorjev XP 21.81

Overclockers Australia - Najnovejši XP Detonatorji so trenutno ena izmed najbolj vročih tem na internetu, saj naj bi po navedbah Nvidie prinesli kar občutno povečanje zmogljivosti vaših Nvidia grafičnih kartic (tukaj je mišljen predvsem GeForce 3), ki bo le-tem prišla še kako prav v boju z ATI-jevim mišičnjakom Radeonom 2, ki je v beta verziji in z zelo osnovnimi gonilniki pokazal kar obetavne rezultate in se ga Nvidia zato boji kot hudič križa. Kako pa se Detonatorji XP 21.81 obnesejo v praksi, pa so se prepričali na Aus3D, kjer so opravili primerjavo na malce bolj zmogljivem sistemu (Athlon 1,4 GHz in GeForce 2 GTS) in malce manj zmogljivem sistemu (Pentium III 550 MHz). In kako se stvar obnese v praksi? Hja, obstajajo nihanja, vendar pa se v povprečju verzija 21.81 obnese bolje, kot starejše, še posebej pa blesti na operacijskem sistemu WinXP, kar daje vedeti, da znajo WinXP bolje izkoristiti strojno opremo, kot pa stari Winodwsi 9x. ...

1 komentar

Zalman CNPS 5000 hladilnik

Mikhailtech - Zalman je poznan proizvajalec hladilnikov, saj se je marsikateremu uporabniku vtisnil v spomin s svojim načinom pritrjevanja na matično ploščo, značilno bakreno "rožico", s katero pritiska na procesor in skoraj pravljično tihostjo. Da, Zalman je res nekaj posebnega v svetu hladilnikov in model CNPS 5000, ki so ga testirali na Mikhailtechu niti malo ne odstopa od standardov. Hladilnik je zdizajniran za AMD Athlon/Duron procesorje in stare 423 pinske Pentium4 procesorje. Če ga hočemo pritrditi na procesor, moramo posedovati matično ploščo, ki vsebuje okrog socketa 4 luknjice, skozi katere hladilnik privijačimo na matično ploščo. Če plošča teh luknjic nima (moja QDI BrillianX 9 je že taka), ga na svojem procesorju ne bomo videli. Zalman je za svoj CNPS 5000 model ohranil bakreno "rožico" (posebej oblikovana hladilna rebra), s katero hladilnik pritiska na procesor, poleg tega pa se je poslužil še novega načina hlajenja, saj ventilator ne piha zraka na procesor, ampak ga od tam vleče....

0 komentarjev

Detonatorji XP

Guru 3D - Ja, zmotil sem se. Dejansko se nisem zmotil jaz, ampak Marko, ki je poslal mail, da bodo Detonatori 4 izšli šele v začetku oktobra. Zdaj, ko so izšli, jih je Nvidia preimenovala v Detonatorje XP. Kako se obnesejo si poglejte tu. Stestirali so jih v Vulpine GLMark, Quake III Arena, 3D Mark 2001 in 3D Mark 2000. Za primerjavo so uporabili Detonatorje 3 verzija 12.41. Ugotovili so, da so 4-ice boljše od 3-jk. Sicer ne za veliko, ampak so. Test so seveda opravljali na GeForce3 grafični kartici, ker naj bi le-ta največ pridobila s temi posodobljenimi driverji.

2 komentarja

Od pr'jatla pr'jatu

Slo-Tech - Novico nam je poslal Marko Šterbenc. Marko: hvala, resno! Tu pa je njegova novica:

Za vse, ki nestrpno pričakujete nove Detonatorje 4 (verzija 21.81) imam novico, da uradno Nvidia ne bo izdala te verzije do 01. oktobra, ko naj bi lansirala tudi nove high-end artikle. Vir je mail, od kolega z nVidie, ki sem ga ravnokar dobil in je nepreveden:
If you would like to sneak at the huge performance increase that we managed by developing the new "Detonator 4" NVIDIA unified driver, please let me know and I'll make you a pre-release version (21.81 available). Our plan is to launch this driver together with a set of new high-end products on Oct. 1st. Please treat all info embargoed till that date.
Again we show that our Unified Driver model enables you to provide your customers a great advantage at no cost! Even for products already purchased some time ago.
Thomas Mertens - NVIDIA GmbH


Da bi ohranili verodostojnost pisma, smo ga prekopirali. Tu je prevod angleškega dela:
Če bi si rad...

22 komentarjev

Antipiratska zaščita @ Codemasters

Overclockers Australia - Danes je bil naporen dan, saj sem bil izredno športno aktiven (če koga zanima: naredil sem 100 km s kolesom). Ker sem precej sesut in mi je misel na novice zadnja stvar, bom danes malo bolj kratek.

Založniki že dolgo časa bijejo nedokončani boj s pirati. V obupu poizkušajo na vse načine zajeziti piratsko ponudbo, vendar jim to ne uspeva ravno najbolje. Ena zadnjih možnosti, ki bi lahko pokopala piratsko presnemavanje iger in drugih programov so razne zaščite, ki jih programerji vgrajujejo v sam program. Zaščite so videti obetajoče, vendar kaj, ko se na internetu najdejo cracki še preden je določena igra/program izdana (!). Revolucijo na področju antipiratskih zaščit naj bi prinesel Codemasterjev (Colin McRae Rally 1 in 2, Toca, ...) protipiratski sistem FADE. FADE bo preprečeval proizvajanje ponaredkov (kopije originalov). Njegovo delovanje pa bo precej preprosto: če bo FADE prepoznal igro kot že igrano od drugega človeka (ki si lasti original), bo na ponarejeno igro deloval do...

10 komentarjev

Mini test MSI K7T Pro2 platke

Jaz - MSIjeva overclockerska SocketA plata je trenutno ena izmed najbolj vročih platk nasploh, kar kaže tudi povpraševanej v našem Forumu. Brody jo je imel nekaj dni doma in jo je malce pobližje spoznal, svoje izkušnje pa deli z vami v svojem mini testu/predogledu. Seveda bo na Slo-Techu tudi pravi test ( v bistvu kar primerjava s Soltekovo konkurenco ), toda zato ni Brodyjev testič nič manj zanimiv!

0 komentarjev