»

Cryptoparty Slovenija 2016

Slo-Tech - Letošnji Cryptoparty Slovenija 2016 nadaljuje serijo letnih dogodkov zavoda Državljan D, na katerih se osredotočamo na kibernetsko zasebnost, anonimnost in komunikacijske pravice v digitalnem okolju. Letošnji Cryptoparty Slovenija 2016 se bo odvijal 1. 3. 2016 (v torek) ob 18. uri v ljubljanskem Poligonu na Tobačni.

Po lanskoletni premieri se tokrat Cryptoparty Slovenija spet vrača s štirimi predavanji in okroglo mizo. Gorazd Božič (SiCERT) bo v svojem predavanju opozoril na pomembnost socialne komponente pri digitalni varnosti in zasebnosti, Urad Vlade RS za varovanje tajnih podatkov bo predstavil Strategija kriptologije Republike Slovenije, mag. Andrej Tomšič iz Urada informacijskega pooblaščenca bo opozoril na potrebo po spremembi razmišljanja o zasebnosti v digitalnem svetu, dr. Matej Kovačič pa bo predaval o zasebnosti v svetu pametnih mobilnih telefonov. Po predavanjih bo sledila tudi okrogla miza s predavatelji, kjer bo tema pogovora t.i. vladni backdoor dostop, o katerem...

5 komentarjev

BSides ponovno v Ljubljani

Slo-Tech - BSides je dogodek s področja informacijske varnosti, ki je namenjen infosec skupnosti in je organiziran s strani njenih nadobudnih članov.

Minilo je že 0x16D dni od prve najave BSides Ljubljana. Lanska strokovna konferenca je sicer postregla z manjšim številom slovenskih predavateljev, obisk tujih predavateljev pa je bil izjemen. Gostili so celo predavatelja iz Avstralije.

Organizatorji so prepričani, da se tudi v Sloveniji najdejo posamezniki oziroma skupine, ki se ukvarjajo z informacijsko varnostjo, z vdori v sisteme ali kakšno drugo »črno magijo«. S tem apelirajo na vse vas, da se jim pridružite in svoje izkušnje, ideje ter znanje delite z ostalimi. Seveda vas vabijo, da se jim pridružite tudi kot obiskovalci in naredite letošnji BSides še bolj zanimiv in nepozaben.

Vsi zainteresirani lahko svojo kratko najavo prispevak pošljete na CFP strani konference.

5 komentarjev

Security BSides Ljubljana

Slo-Tech - Jutri, 12. marca, bo v Centru Poligon na Tobačni ulici 5 v Ljubljani potekal informacijsko-varnostni dogodek Security BSides Ljubljana.

Pojem "BSides" pomeni neodvisne, s strani skupnosti organizirane in praviloma brezplačne dogodke, ki sledijo večjim, uradnim in praviloma tudi precej dragim konferencam. Ime izvira iz časov LP-jev in avdio kaset, ki so imele dve strani - "A stran" z največjimi hiti in "B stran" (B-side ali flip side) z ostalimi pesmimi z albuma, med katerimi pa se je pogosto znašel tudi kak zelo poslušljiv dragulj. Navedeni Security BSides Ljubljana bo tako spremljal...

5 komentarjev

TV: Kriminal se zanima za ljudi, ne tehnologijo

Slo-Tech - KŠK odpira novo sezono Tehnoloških večerov s predavanjem Kriminal se zanima za ljudi, ne tehnologijo.

Beseda bo tekla o informacijski varnosti v socialnih omrežjih s konkretnim prikazom napada na socialno omrežje FaceBook. Tokratni gost bo strokovnjak s področja informacijske varnosti Matej Saksida iz podjetja S&T Slovenija.



Vabljeni v sredo 10. novembra 2010 ob 17. uri v OpenLab-u (rumen trojček poleg Gimnazije Kranj, Koroška c. 17, Kranj).

3 komentarji

Nov članek: Intervju s HD Moore-om

Avtor: Vissago

Slo-Tech - Edi Strosar je tokrat za vas intervjuval HD Moorea.



Ime HD Moore je najbrž poznano vsakomur, ki mu informacijska varnost ni ravno deveta vas. HD je namreč avtor številnih projektov (www.digitaloffense.net) med katerimi je tudi ogrodje Metasploit, ki je nedavno prešlo v last družbe Rapid7. Svoje izkušnje s procesom tranzicije je slikovito opisal na letošnji Black Hat DC konferenci v predstavitvi z naslovom: "Metasploit and Money".

3 komentarji

Rezervirajte si čas za dogodek Študent je car!

ŠJC april 2009 agenda

vir: Microsoft
Microsoft - Naj vas spomladanska utrujenost ne ujame, pridružite se raje tokratnemu, spomladanskemu Študent je car dogodku!

9. aprila 2009 v Mariboru – FERI Smetanova 17,
20. aprila 2009 v Ljubljani – FRI Tržaška 25

Tudi tokrat so se potrudili za zanimive, predvsem pa strokovno podkovane predavatelje in poskrbeli, da boste s predavanj odšli z novimi znanji in novimi informacijami.

Posebnost tokratnega dogodka Študent je car je, da se bomo tokrat zbrali v večjem številu kot običajno, pridružili se nam bodo tudi kolegi iz SLOWUG in SLODUG skupnosti ter MSDN in TechNet člani.

Več o programu:

Udeležba na...

14 komentarjev