»

Xoxide Z40 ohišje

Extensiontech - Danes je veliko ohišje zelo pomembno, zaradi čim boljšega pretoka zraka in možnosti razširitev. Nekateri imajo radi zelo lepa ohišja in jih zato modificirajo. Če pa se vam ne ljubi delati modifikacij, pa lahko kupite že modificirano ohišje. Na Extension Tech so si ogledali ohišje podjetja Xoxide. Je pravi velikan, saj ima prostora za 11 enot. Na stranici najdemo že vgrajeno pleksi steklo, ima pa prostora tudi za vgradnjo štirih 80 mm ventilatorjev. Ohišje so priporočili in mu prisodili oceno 96 %, saj boste za 45$ težko dobili tako kvalitetno ohišje. Klik!


3 komentarji

Aluminium Matrix AMX-01GND

Sound Card Central - Smo v obdobju, ko je modificiranje računalniških ohišij izredno priljubljeno. Pojavi pa se problem, če modificirati ne znamo prav dobro. V ta namen obstajajo na tržišču že modificirana ohišja. Tako ohišje so opisali na SoundCardCentral. Aluminium Matrix je prijetne zelene barve in ima veliko dodatnih ventilatorjev. Na desni stranici ima zelo veliko pleksi okno, poskrbljeno pa je tudi za varnost, saj ima ohišje na stranici ključavnico. Ohišje dobite za 89 ameriških dolarjev. Poglejte si slikovno zelo bogat članek in specifikacije ohišja.

11 komentarjev

So okrogli kabli kul?

I Am Not A Geek - Spomnim se, ko smo se, med inspiracijami ter v afektu modificiranja mojega ohišja (tega je sicer že dve leti) spravili delati okrogle kable. Olfa nož, malo iznajdljivosti, dosti mirne roke ter kakšnih deset kil lepilnega traku - in kabel je bil nared! Z nakupom svojega prvega ATA66 diska sem tudi zamenjal kabel iz 40 na 80-žilnega, a si zaradi ozemljitvenih žic med nosilkami signala nisem upal narediti okroglega kabla, saj sem se bal, da bi to vplivalo na hitrost prenosa. S tem vprašanjem so se ubadali tudi na Iamnotageek.com ter ugotovili, da opaznega vpliva na prenos podatkov ni. Sedaj veste [:D].

5 komentarjev

AMD povsod

Guru 3D - AMD ne bo ideloval le procesorjev. Danes je namreč sporočil, da bo posegel tudi na tržišče Flash pomnilnika. Izdeloval bo namreč MPC (multi-chip package) flash pomnilnik in SRAM izdelke. Mogoče bo kupiti 16, 32 in 64 MB verzije s po 2, 4 ali 8 MB SRAM-a. AMD se je zadevi res posvetil, ker je vanjo vgradil različne napredne tehnologije kot so Simultaneous Read/Write Flash memory tehnologija.
Bo Intel sledil AMD-jevemu zgledu? Pomoje ne. Intel je namreč izbral drugo pot. Posvetil se je namreč procesorjem za konzole, kjer pričakuje, da bo mastno služil. Zgleda, da sta si največja izdelovalca procesorjev poleg svojega glavnega posla našla še "hobije". Bomo videli...

1 komentar

Kako sestaviti računalnik

Overclockedcafe - Za vse tiste, ki ste se odločili sami sestaviti svoj računalnik. Sicer je to čisto preprosto, ampak nekateri med vami so večni skeptiki... Zato je tu zelo preprost vodič, kako sam sestaviš svoj računalnik. Vodič mi je zelo všeč, ker je preprost, a obenem namigne tudi kako pripraviti računalnik za navijanje. Tako na kratko opiše tudi kako naj nanesemo termalno pasto pod hladilnik čipa matične plošče in še nekaj podobnih nasvetov. Tudi če se ne nameravate lotiti sestavljanja računalnika v kratkem, vam ogled članka toplo (ma kaj toplo, vroče) priporočam.

10 komentarjev

Navijanje grafične kartice

HardOCP - Procesor zna že skoraj vsakdo navit, z grafičnimi karticami je pa drugače - predvsem zato, ker nimamo nekega BIOS - a zanje, ki bi omogočal navijanje, poleg tega pa je ponavadi treba zato, da lahko kartico navijemo ali poseči v register(GeForce - i, Voodoo5 5500) ali pa dobiti poseben program, ki nam to omogoča (Voodoo3 Overclocker). Torej, za vse, ki se nameravate lotiti navijanja uboge grafične kartice, pa ne veste povsem, kako bi se tega lotili, vam priporočam ogled tega članka na HardOcp - ju.

0 komentarjev

Modikacije ohišja za lenuhe

The Tech Zone - Zanimiv članek, kako s čim manj truda in rezanja modificirati ohišje, da bo čim bolj primerno za navijanje. Avtor je opisal nekaj res zanimivh rešitev, npr. kako narediti okrogle kable brez rezanja le teh, posvetil pa se je tudi pretoku zraka skozi ohišje, za ugodnejšo overclockersko klimo v notranjosti. Priporočljivo branje za vse, ki se nameravate lotiti česa podobnega s svojim ohišjem. Klik !

1 komentar