»

Z novimi posodobitvami tudi Windows 7 in 8 razgaljata uporabnike

Extremetech - V Windows 10 je precej polemik sprožilo odkritje, da s privzetimi nastavitvami operacijski sistem Microsoftu pošilja ogromno podatkov o uporabniku. Gre za program CEIP (Customer Experience Improvement Program), ki za izboljšanje uporabniške izkušnje Microsoftu sproti pošilja podatke o iskanju ipd. Program je mogoče izključiti, a to popolnoma ne ustavi prenosa vseh podatkov. Zaradi tega so nekateri začasno odložili nadgradnjo in vztrajajo na Windows 7 in 8, ki doslej nista razgaljala uporabnikov v tolikšni meri. A to se je spremenilo.

Microsoft je minuli teden izdal štiri popravke (KB3068708, KB3022345, KB3075249 in KB3080149), ki ne sodijo med varnostne popravke. Namesto tega uvajajo novo funkcionalnost, in sicer storitev Diagnostics and Telemetry, ki počne isto kot Windows 10. Po namestitvi začne na naslova...

131 komentarjev

Windows 10 bo onemogočil piratske igre in neavtorizirano opremo

[dodaj]

WinBeta - Microsoft je v novi verziji operacijskega sistema Windows 10 posodobil pogoje uporabe (Services Agreement) z dikcijo, ki je dvignila precej prahu. Po novem si namreč Microsoft jemlje pravico, da uporabniku prepreči dostop do storitev, igranje piratskih verzij iger ter uporabo neavtoriziranih naprav. Prav tako lahko zahteva posodobitev programske opreme za nadaljnji dostop do storitev.

Zanimiva je definicija piratskih verzij iger in neavtoriziranih naprav, ki očitno izpušča preostalo piratsko programsko opremo. Kaj so neavtorizirane naprave, ni nikjer opredeljeno, kar prav tako vzbuja nelagodje. Zelo verjetno je ta odstavek napisan z mislijo na Microsoftove igralne konzole, kjer je stopnja piratstva precej visoka. Ker bo Windows 10 deloval na osebnih računalnikih, konzolah, pametnih telefonih, tablicah,...

200 komentarjev

Windows RT bo dobil nadgradnjo, ki ne bo Windows 10

Slo-Tech - Že nekaj časa je znano, da je Windows RT, kakor se imenuje verzija Osmice za arhitekturo ARM, nekakšno slepo črevo, saj njegovi uporabniki ne bodo imeli možnosti nadgradnje na Windows 10. Vseeno pa to ne pomeni, da ne bodo deležni nobene nadgradnje, saj Microsoft za prihodnji mesec načrtuje izid Windows 8.1 RT Update 3, ki bo prinesel manjšo podmnožico dobro it Desetice.

Zdi se, da se pri Windows od leta 1995 vse vrti okrog menija Start, pa če ga aktualni uporabniški vmesnik ima ali ne. Zato ni presenetljivo, da nova nadgradnja prinaša izboljšan meni Start tudi za Windows RT, hkrati pa še prenovljen zaslon za zaklep (lock screen). Podobno je Microsoft poskrbel tudi za uporabnike Windows Phone 7, ki niso mogli nadgraditi na Windows Phone 8; dobili so Windows Phone...

11 komentarjev

Microsoft na Buildu 2015 zlasti o Windows 10

Microsoft - Na letošnji konferenci Build 2015 je bilo bolj ali manj vse v znamenju prihajajočega Windows 10, medtem ko so ostali izdelki in storitve igrali obrobno vlogo.

Kot se spodobi, so sicer začeli s temi ostalimi novostmi. Odprta platforma .NET Core prihaja na Linux in Mac OS X (za zdaj kot predogledna verzija), za uporabnike Windows pa je že na voljo .NET Core RC. To bo olajšalo pisanje aplikacij za uporabo oblaka za različne platforme. Tudi Visual Studio Code prihaja na Linux in Mace. Na koncu prvega dela so predstavili še nove storitve in medplatformne knjižice Office Graph API za Office 2016 - opomniki iz Outlooka se bodo prikazali tudi na napravi z iOS in podobno.

Glavni del pa je bil namenjen Windows 10. Na Windows 10 bo mogoče poganjati tudi aplikacije za Android in iOS, s...

62 komentarjev

Windows 10 bo zastonj za vse

Microsoft - Prihajajoč Microsoftov operacijski sistem Windows 10 ne bo brezplačen le za imetnike licenc za Windows 7 in 8, kot so iz Redmonda sporočili pozimi, temveč za vse. Imetniki prejšnjih licenc ali pirati; vsakdo bo lahko namestil Windows 10 kot nadgradnjo, so povedali na konferenci WinHEC v Šendženu.

Sprva je vodja oddelka za Windows Terry Myerson nerodno dejal, da bo Windows 10 zastonj na Kitajskem, s čimer se želijo boriti proti razraščanju piratstva v tej državi. Kasneje so v Redmondu potrdili, da ugodnost ne bo geografsko omejena. Vsakdo z ustrezno napravo bo smel brezplačno sneti Windows 10. To pomeni, da bo imel vsaj 1 GB pomnilnika in 16 GB prostora. Pričakujemo lahko, da bo tržni...

149 komentarjev

Windows 10 bo zastonj, očala HoloLens za navidezno resničnost

Slo-Tech - Microsoft je na današnji predstavitvi pokazal, kaj bo prinesel Windows 10. Najopaznejša novost bo razveselila naše denarnice, saj bo nov operacijski sistem brezplačen za vse imetnike licenc za Windows 7 ali novejše. Akcija naj bi trajala le prvo leto, kasneje pa bo treba nadgradnjo verjetno normalno kupiti. Microsoft se o tem še ni odločil. Za zdaj kaže, da Windows 10 ne bo prinesel naročniškega načina, ki ga poznamo iz Office 365, ampak bo licenca trajna. Brezplačna bo tudi nadgradnja za uporabnike Windows Phone 8.1; več o poenotenju Windows za vse naprave v nadaljevanju. Brezplačna nadgradnja ni tako presenetljiva, saj bo s tem Microsoft preprečil ponovitev sindroma XP, ko so uporabniki obtičali s 15 let starim in nepodprtim operacijskim sistemom.

Danes je...

155 komentarjev

Končno še untethered jailbreak za iPhone 4S in iPad 2 z iOS 5.0.1

MacRumors.com - Pred slabim mesecem dni so uporabniki Applovih naprav z iOS 5.0.1 dočakali untethered jailbreak zanje, kar je pomenilo, da jih je bilo mogoče "odkleniti" oziroma pridobiti skrbniški (root) dostop in na njih poganjati vse, tudi neavtorizirane aplikacije. Apple ima namreč grdo navado, da telefone omeji in dovoli le uporabo aplikacij, ki so jih sami podpisali in blagoslovili kot dovolj dobre. Žal je bil decembrski jailbreak omejen zgolj na naprave s čipi A4, zavoljo česar so ipadi 2 in iphoni 4S odpadli. Sedaj se je našel untethered (to pomeni, da naprave po vsakem ponovnem zagonu ni potrebno znova priključiti na osebni računalnik in postopka ponoviti) jailbreak tudi zanje.

Chronic Dev...

113 komentarjev