»

Zbirka 10 zastonj PC iger

CNet - Na CNET.com so pripravili zbirko desetih iger za osebne računalnike. V zbirki najdemo nekaj relativno novih iger (America's Army, Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory), nekaj starejših (na primer Grand Theft Auto 1 in 2) ter nekaj ZELO starih (triologiji The Zork in The Marathon). Najbolje pa bo, da si kar ogledate celoten seznam iger in tako ugotovite, če vam je katera od njih všeč ter si jo prenesete na svoj računalnik.

13 komentarjev

Blizzardove igre za Linux?

PC Linux Online - Blizzard Entertainment slovi po odličnih igrah za operacijska sistema Windows in Mac OS, do Linuxa pa v javnosti še ni pokazal odprtih apetitov. Ker je prepoznavnost podjetja pogojena tudi s tem, da ponuja igre za najbolj priljubljena okolja, se je pojavilo vprašanje, kdaj bo Blizzard začel idelovati igre za bolj in bolj razširjen Linux, ki je po nekaterih raziskavah po tržnem deležu že prehitel Mac OS.

Število namestitev Linuxa na namizjih se povečuje, tako kot tudi število igričarjev, ki med igrami Unreal Tournament, Quake 3, Neverwinter Nights, Return to Castle Wolfenstein in Wolfenstein: Enemy Territory pogrešajo World of Warcraft in druge Blizzardove igre. Če ste tudi vi med njimi ali želite prispevati k uveljavljanju Linuxa na namizjih, podpišite peticijo.

28 komentarjev

MSI GeForce4 Ti4600 8x Review

Zmogljiv hladilni sistem

vir: Bjorn3D
Bjorn3D -

Čeprav Ti4600 ni več najboljša kartica, še vedno ni za odmet. Na Bjorn3D so spisali test "predelane" Ti4600 podjetja MSI.

Kartica sedaj podpira tudi AGP 8x, ima dva DVI izhoda in enega S-Video, kar je malce presenetljivo, saj veliko ljudi še vedno uporablja VGA. MSI je seveda mislili tudi na to in kartici priložili DVI-VGA adapter. Poleg omenjenega, boste dobili tudi kopico programske opreme in iger.

Seveda vas verjetno zanimajo tudi zmogljivosti tega strojčka. Testno računalo je bilo sestavljeno iz procesorja AMD 2000+, ki je ležal na nForce2 matični plošči, 512 MB DDR pomnilnika, vse skupaj pa so poganjali Windows XP. Testirali so v 3DMark 2001 SE, Return to Castle Wolfenstein, Comanche 4 Demo in rezultate primerjali s tistimi, ki so jih dobili z eVGA's...

4 komentarji

GameSpy: GameSpoiler

The Register - Na strani Pivx.com so objavili novico o varnostni luknji v omrežju GameSpy, ki bi ZlobnemuUporabniku omogočila izvedbo DDoS napada na omrežje. Žrtve so igralci praktično vseh trenutno najbolj igranih naslovov (Battlefield 1942 Server, Quake, Quake 2, Q3: Arena & Team Arena, Half-Life, Counter-Strike, Unreal Tournament 2003, Return to Castle Wolfenstein...), napad pa se izrazi v povišanem krvnem pritisku (ping) ter težjem dihanju (večja poraba procesorskega časa).

Program GameSpy je pred časom že bil gostitelj virusa, vendar je bila nevšečnost hitro odpravljena z neokuženo namestitveno datoteko. Popravek za tokratni Lukenj™ je menda že v pripravi, do takrat pa vam svetujemo preventivno deinštalacijo vseh iger.

Hec. [>:D]

0 komentarjev

Return to castle Wolfenstein MP test zunaj

več strani - Morda nekateri že veste, morda ne, vendar bom objavil že zaradi tega, da prehitimo nekatero konkurenco :). Izšel je namreš večigralski test dolgo pričakovane igre Return to castle Wolfenstein. Seveda se je na internetu takoj pojavilo kup strani od koder si lahko snamete ta "večigralski test" in ga preizkusite v akciji. Donwload sekcije lahko najdete na straneh: Kako vse skupaj izgleda? Bojda, da dobro, vendar ga sam na žalost nisem mogel preizkusiti, ker sem na analognemu modemu, ki vleče, če je sreča mila največ 3,1 KB/s. Pa še to: če ne veste, kaj Return to castle Wolfenstein sploh je, si oglejte tristranski članek na Gamespotu.

5 komentarjev