»

Čisto na kratko

Guru 3D - Opažam, da vedno, ko pisuni uporabljamo ta naslov, objavimo nove driverje. Zakaj bi to uporabno tradicijo spreminjali, ko ni potrebno?
Torej tu lahko najdete nove driverje za 3dfx grafične kartice s podporo WinXP-jem. Če delujejo ali ne, ne vem, ker nimam ne 3dfx grafične niti WinXP-jev. Zato pa povejte vi...

1 komentar

WinXP twekanje

Tweak3D - Ker bodo kmalu izšli, je jasno, da hočete ljudje, izvedeti kaj boste z njimi pridobili. Še bolj uporabno pa je vedeti, kako jih lahko twekate. Prevoda besede tweak se pravkar ne morem spomniti, najbližje je pojem navijanja programske opreme. Pa da neham nakladat...
Tweak3d.net je pripravil šest strani dolg test/vodič po WinXP-jih. Fantje so se v stvar očitno res poglobili, ampak le v stvari, očitne preprostemu uporabniku. Torej ne pričakujete analize kernel-a, ampak čisto preprosto razlogo novih "uporabniku prijaznih" funkcij. Osebno jemljem vse okoli WinXP-jev z doberšno mero skepticizma. Ampak to sem pač jaz.

1 komentar

Krize še vedno ni konec

več strani - Krizi, ki je zajela industrijo polprevodnikov, še vedno ni in ni videti konca. Najbolj so seveda nastradali proizvajalci pomnilnika, ki se spopadajo s smešno nizkimi cenami pomnilnika in podjetja, katerih glavni vir dobička je samo izdelovanje čipov (UMC). Nekaj se sicer govori, da naj bi WinXP malce spodbudili prodajo pomnilnika in potegnili pomnilniška podjetja na zeleno vejo, vendar se to zaenkrat še ni zgodilo. Sicer pa je tudi res, da se prodaja WinXP-jev sploh še ni dobro začela. Čiparska industrija lahko samo upa na izboljšanje razmer, ki jih napovedujejo nekateri analitiki, vendar je vprašanje, če se bodo te napovedi uresničile.

0 komentarjev

WinXP test

FiringSquad - Kot vam je že včeraj govoril slycer so Windows XP-ji že za prvim vogalom... Tega se zavedajo tudi tehnične strani, zato na Internetu pravkar vlada mrzlica testiranja WinXP-jev.
Tej mrzlici so podvrgli tudi fantje pri FireingSquad in so tu pripravili članek o XP-jih. Članek je kar dolg (7 strani) in precej kritičen do Microsoftovega novega ponosa. Fantje obdelajo vsako najmanjšo napak(ic)o, ki obstaja. Članek je kar koristen, ker vas bo opozoril na vse varnostne napake, ki jih XP-ji imajo. Posvetili so se namreč možnosti, da Microsoft (in drugi) vohunijo za vami. Kar, morate priznati, je kar uporabno vedeti, od kod vas lahko Veliki brat gleda! Če ste paranoik si članek definitivno morate prebrati, drugače pa... jemite ga z rezervo. ni vse takooo črno. Ali pač?

12 komentarjev

Veliki problemi

Tweak3D - Predstavljajte si to: imate internetno računalniško stran (kot naprimer slo-tech) in imate ekipo (kot je naprimer naša) in seveda se vam stalno pojavljajo novi obetavni mladeniči, ki bi radi pisalni novice za to stran in delali teste strojne opreme. Vi seveda vzamete "na krov" vsakega sposobnega, ki kaže zanimanje. Samo kaj, ko le-ta izrabi zaupanje za krajo strojne opreme, ki naj bi jo testiral?!
Točno to se je namreč zgodilo na Tweak3d.net. V ekipo so vzeli osebka po imenu Michael Martin in ta je začel pisati novice. Vse lepo in prav. Čez en mesec po njegovem sprejemu v ekipo dobi ustanovitelj strani telefon, naj že vendar vrnejo GeForce3 grafično kartico. Na testu namreč niso imeli nobene grafične kartice... Kar se je zgodilo je to, da se je Michael Martin "izposodil" veliko strojne opreme pod izgovorom, da je eden izmed ustanoviteljev Tweak3d.net in da delajo test točno tiste strojne opreme. Trgovine in proizvajalci so mu šač posodili kar so imeli in... nikoli dobili nazaj!...

4 komentarji

Tweakanje trdih diskov in pomnilnika

Jaz - Tweak3D, mama-stran vseh tweakerskih vodičev na internetu, je vsekakor vredna pogostega obiskovanja, saj se na njej najde marsikaj uporabnega. Timon mi je tako poslal povezave do dveh zanimivih člankov, ki govorita o optimiziranju pomnilniških in diskovnih prenosov pod Windows sistemi. Sicer ne gre za najnovejša članka, toda za vse newbije med nami je takšne povezave dobro pogosto omenjati. Torej, navodila za optimizacijo pod Win2k najdete tukaj, lastniki Win9x pa se odpravite sem!

1 komentar